Zdravím,
už se delší dobu poohlížím po nějakém sampleru (je mi jedno jestli je HW nebo SW) a zjištuju, že tahle komodita prakticky umřela..

Na jedné straně jsou highend samplery z konce 90 - tek, (Akai S5000/S6000, E-MU, Yamaha), kde me dost odrazuje hlavně použití starejch SCSI disku, ktere jsou prakticky nesehnatelné , předpotopní editory psané snad pro win98 a staré a nekompatibilní paměti..

Od roku 2001 (labutí píseň Z8) mám pocit, že snad nic nového není.Ze SW sampleru jsem zatim testoval Halion, Kontakt, Intakt, Machfive, Vsampler a u vsech mi prijde, ze jsou koncipovaný hlavně jako přehrávače knihoven a na syntézu se tu moc nedbá. Filtry jsou prakticky u všech nepoužitelný, skoro všechny maj neuvěřitelně pomalé obálky. Já hlavně potřebuju sampler na syntézu, takže moje zásadní podmínka jsou hlavně pořadné filtry, rychlé obálky, modulační matrice a slušná podpora ze strany počítače (slušnej editor, přenos dat (firewire/usb).
Ze současné nebídky je pouze řada MPC (ale to je spíš frázovej), nějaký Rolandy řady MC, SP což taky není moc použitelný, pak samplery v workstationech, ale tam bych kupoval něco co nepotřebuju a navíc o vlastnostech je ve specifikacích napsáno minimum.
Fakt by mě zajímalo co se ted používá ve světě, nechce se mi věřit, že se svět zastavil, vždyt samplery jsou pořád hodně třeba a z nových nahrávek je slyším a nechce se mi věřit, že je to jen soft
Proto budu vděčnej za jakejkoliv tip a postřehy, jak svuj sampler vyřešit