Současné samplery HW/SW - nemohu nic uspokojivého najít..:-(

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3172
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Současné samplery HW/SW - nemohu nic uspokojivého najít..:-(

Příspěvek od Oxyygen » 15 čer 2007 01:32

Zdravím,
už se delší dobu poohlížím po nějakém sampleru (je mi jedno jestli je HW nebo SW) a zjištuju, že tahle komodita prakticky umřela..:-( Na jedné straně jsou highend samplery z konce 90 - tek, (Akai S5000/S6000, E-MU, Yamaha), kde me dost odrazuje hlavně použití starejch SCSI disku, ktere jsou prakticky nesehnatelné , předpotopní editory psané snad pro win98 a staré a nekompatibilní paměti..:-( Od roku 2001 (labutí píseň Z8) mám pocit, že snad nic nového není.Ze SW sampleru jsem zatim testoval Halion, Kontakt, Intakt, Machfive, Vsampler a u vsech mi prijde, ze jsou koncipovaný hlavně jako přehrávače knihoven a na syntézu se tu moc nedbá. Filtry jsou prakticky u všech nepoužitelný, skoro všechny maj neuvěřitelně pomalé obálky. Já hlavně potřebuju sampler na syntézu, takže moje zásadní podmínka jsou hlavně pořadné filtry, rychlé obálky, modulační matrice a slušná podpora ze strany počítače (slušnej editor, přenos dat (firewire/usb).
Ze současné nebídky je pouze řada MPC (ale to je spíš frázovej), nějaký Rolandy řady MC, SP což taky není moc použitelný, pak samplery v workstationech, ale tam bych kupoval něco co nepotřebuju a navíc o vlastnostech je ve specifikacích napsáno minimum.

Fakt by mě zajímalo co se ted používá ve světě, nechce se mi věřit, že se svět zastavil, vždyt samplery jsou pořád hodně třeba a z nových nahrávek je slyším a nechce se mi věřit, že je to jen soft

Proto budu vděčnej za jakejkoliv tip a postřehy, jak svuj sampler vyřešit
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Radio United
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 15 čer 2007 08:09

Do Akaie S5000 (6000) harddisk nepotřebuješ - pro studiovou práci (pokud jezdíš koncerty s notebookem, tak ani na koncerty).
S USB kartou máš k dispozici nejen komfortní přehledné ovládání, ale i externí "zálohování" dat a veškerýh knihoven.
Samozřejmě ta rychlost přenosu samplů není nějak úžasná, ale já to takto mám z několika důvodů:
1) Před sebou mám absolutně tichý stroj
2) v Akai nemá co topit (ten původní HD byl fakt topné těleso) a z toho vyplývá:
3) Nižší spotřeba energie
4) při rychlém hledání si samply (uložené v PC) pustím ve Winampu a pak už loaduju jen to, co mě zajímá.

Vzhledem k tomu, že mám sampler taky hlavně na syntézu, tak nepoužívám extra objemné samply a těch pár mega je tam přes USB hned.
Ale jde to i tak, že před prací necháš do RAMky nasypat hromadu dat a pak už tě nic nezdržuje (maximální RAM je 256MB a to fakt STAČÍ)
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 15 čer 2007 08:24

Neviem ako si isiel hlboko napriklad do Halionu, ktory ma fakt dost DOBRE filtre. Takisto posledne generacie Akai/EMU Ultra maju vyborne hutne filtre a dobru modulacnu matricu. Pokial chces nieco extra a nejde ti o stovky Mega na sample, tak este skus second hand Kurzweil K2000/2500 rack,
co sa tyka mna stale si myslim ze je to najlepsi synth sampler.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

tankista
Příspěvky: 451
Registrován: 15 zář 2005 10:02

Příspěvek od tankista » 15 čer 2007 08:41

Na zivo pouzivam Akai Z4, mam v nem zanovni interni 80 GB IDE disk, umi FAT 32, 24 bit, nativne podporuje Wav, ma usb a AkSys jako editor bezi v XP... RAM umi nejvic 512, ale musi se koupit original 2 x 256, coz je docela drahy, nastesti AKAI ty samy porad dava do MPC, takze neni problem je sehnat. Data s sebou vozim jeste na zaloznim USB disku, kdyby ten interni nahodou kleknul...

Na doma ale pouzivam soft sampler Emulator X2. Je bozskej, po vsech strankach lepsi nez ten Akai. Asi 30 Z-plane filtru, navic jeden programovatelnej. Veskery vymozenosti, ktery novy soft samplery maj.... Jedine snad ta stabilita, ale az se rozhoupu k tomu, ze budu pouzivat notebook nazivo, Akaie se asi zbavim...

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4613
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 15 čer 2007 09:38

Ja ke vsi spokojenosti pouzivam Kontakt 2. Sice se nej musi chvili pronikat, ale pak zjistis, ze ma pekne logickou strukturu, perfektni system modulaci, kterej neni omezenej na statickej matrix, ale muzes ho vytvaret dynamicky v podstate libovolne. Nekolik typu obalek, attack 1ms ti prijde hodne? Interni efekty mi prijdou fajn a hodne pouzitelne, filtry jsou takovej vst standard. Vlastne Pro 53 filtr mi prijde docela dobrej. Interni konvolucni efekt taky neni k zahozeni. Muzes definovat a libovolne konfigurovat outy a pak je jeste efektovat v DAW. Samozrejme obhajuju to co mam a znam, ale Kontakt me zatim nezklamal.

Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3172
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Příspěvek od Oxyygen » 15 čer 2007 10:39

Emulator X2 me zajima, co jsem se dival, tak se prodavá v bundle pouze s midi rozhranim, takze bude chodit na jakekoliv zvukovce? X2 pada hodně? jak je to se zátěží na procesor?
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Radio United
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Uživatelský avatar
hawkens
Příspěvky: 368
Registrován: 26 úno 2007 18:49

Příspěvek od hawkens » 15 čer 2007 10:53

Oxygen> Myslim ze Akai Z4 alebo radsej Z8 (ten ma aj efekt board) ta uspokoji, velmi slusne filtre, efekty, pohodlne editovanie z PC cez Ak.SYS, ma zhruba to co pises ze chces mat.

Teda nechapem preco ti nevyhovuje Kontakt, je fakt dost dobry, ma solidne filtre aj slusne efekty, minimalne na to je ze to je SW dost slusne. Mozno si ho skusal len nie-dost-do-hlbky. Ale ak sa ti nepozdaval, zrejme mas svoje dovody.

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 15 čer 2007 15:10

S5000/6000 s USB a nepotřebuješ disk, editor AkSys běhá normal pod XP, velmi rychlé na editaci, nesrovnatelné s MESA a S5/6 tváří se jako externí disk.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Příspěvek od Ondrash » 15 čer 2007 15:41

Já jsem byl do minulého měsíce velkým příznivcem Halionu, používal jsem ho od verze jedna. Ale to už skončilo, přešel jsem na Kontakt. Připadá mi mnohem přehlednější, všechno mám hned po ruce a funguje to dobře. Vím, že Kontakt měl nějaké chyby, ale poslední verze je v pohodě. Halion mi přijde hrozně těžkopádnej. Jinak bych šel taky do HW, ale počkám...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 15 čer 2007 15:59

opat ukazka co clovek to nazor .. mne halion prichadza totalne neprehladny :)

Poklop
Příspěvky: 980
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poklop » 15 čer 2007 17:53

Kontakt

Uživatelský avatar
hawkens
Příspěvky: 368
Registrován: 26 úno 2007 18:49

Příspěvek od hawkens » 15 čer 2007 19:56

Mna tiez trosku zaujal ten Emulator X2, akcelerovany s nejakou novou EMU kartou, ci to je aspon trochu relevanta nahrada starych Emu samplerov ? Z-Plane filtre to ma, asi aj nejake efkety, ale kto vie, marketing je svina, kazdy gazda chvali svoje kone ... predavat treba ...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 16 čer 2007 00:21

poklop : kurva ze som myslel kontakt ! :)

Poklop
Příspěvky: 980
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poklop » 16 čer 2007 00:44

Kontakt je sice na pohled divnej, ale je podle mě fakt nejlepší .. funguje, nepadá a má všechno, co člověk potřebuje (i ten náročnější člověk) :-)

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 16 čer 2007 00:45

Ondrash: bych rekl, zes udelal dobre. Kontakt vzdycky uvadeji v rozhovorech oficialni producenti. Neco na nem bude.

Odpovědět