Současné samplery HW/SW - nemohu nic uspokojivého najít..:-(

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 17 čer 2007 19:10

no ine je sample rate a interna frekvencia prehravania samplov. Bezne zvukovky/syntaky vedia vzorku transponovat do 192 kHz, to je ked mas 48 kHz zvuk tak od zakladnej root klavesy ho mozes prehravat napriklad 4 oktavy hore. Kurzweil vie napriklad prehravat sample do 96 kHz, cize 48 kHz zvuk prehra maximalne o oktavu vyssie.

keby mali syntaky vsetko realtime resamplovat, tak to by bolo sialenstvo. zatial to robia rolandovske variphrase syntaky, ze dokazu v realnom case transponovat napriklad ludsky hlas so zachovanim timeline a bez degradacie kvality nie?
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 17 čer 2007 22:48

demsky píše:no ine je sample rate a interna frekvencia prehravania samplov. Bezne zvukovky/syntaky vedia vzorku transponovat do 192 kHz, to je ked mas 48 kHz zvuk tak od zakladnej root klavesy ho mozes prehravat napriklad 4 oktavy hore. Kurzweil vie napriklad prehravat sample do 96 kHz, cize 48 kHz zvuk prehra maximalne o oktavu vyssie.

keby mali syntaky vsetko realtime resamplovat, tak to by bolo sialenstvo. zatial to robia rolandovske variphrase syntaky, ze dokazu v realnom case transponovat napriklad ludsky hlas so zachovanim timeline a bez degradacie kvality nie?
tusim tu terminologicke nedorozumeni.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 18 čer 2007 09:43

demsky: softverove samplery samozrejme resampluju... a hardverove s digitalnym interface (tj dnes vsetky) jakbysmet

aum generator
Příspěvky: 869
Registrován: 01 bře 2005 03:46

Příspěvek od aum generator » 18 čer 2007 13:26

demsky: lenze na konci cesty v tom sampleri mas nejake DA ktore funguju na nejakom sample rate. a v takom mu ten vysledny zvuk musis poslat. ked mas vlnu ktoru mas ako 40 samplov, a chces ju celu pustit v case ktory nieje 40/samplerate sekund, tak s tym musis nieco spravit.
takze aj keby si chcel pustit "rychlejsie/vyssie" len takym sposobom, ze vynechas zopar hodnot, tak napr prave tam ti moze vzniknut aliasing.
jihad on riaa & soza.

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 18 čer 2007 13:33

no ved to je mi jasne, asi som uz oldschool v terminoch. no ale thread aspon splnil ucel, predsa len su uspokojive hw/sw samplery tak nech sa kazdy rozhodne ako chce :)
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 18 čer 2007 14:02

No porad to nechapu, pro kazdej ton mame prece zvlast sampl (nejsme v trackerech), tak co by se tam resamplovalo? Proste kdyz zadam soft sampleru aby zahral sampl prirazenej k note c, tak ho proste pusti a hotovo, ne? e?
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

elektri
Příspěvky: 686
Registrován: 04 lis 2006 20:05

Příspěvek od elektri » 18 čer 2007 14:09

Cyril: né vždy je pro každou notu jeden sample..... dokonce ani ty obrovské romplery od EastWest nemají pro každou notu jeden sample (teda ne všechny).

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 18 čer 2007 14:29

ewql maju tak tri noty na jeden sample, horsie je ked si pozries ostatne layery ako je urobena dynamika, alebo stereo sample... no obdivujem tych co to programuju, ja si teda uz oci nicit na tom nebudem :)
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 18 čer 2007 15:26

Oxyygen píše:Emulator X2 me zajima, co jsem se dival, tak se prodavá v bundle pouze s midi rozhranim, takze bude chodit na jakekoliv zvukovce? X2 pada hodně? jak je to se zátěží na procesor?
... presne tak, EmulatorX2 chodi s jakoukoliv zvukovkou, bundlocane MIDI 2x2 se pouziva v podstate jako HW klic . O padani nic nevim, procesor zatezuje vic nez puvodni 1.5 ktera vyuzivala processing karty EMU 1010 ale i tak myslim ze v porovnani s Halion to bude docela slusne (zatizeni procesoru).
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 18 čer 2007 15:32

Cyril píše:No porad to nechapu, pro kazdej ton mame prece zvlast sampl (nejsme v trackerech), tak co by se tam resamplovalo? Proste kdyz zadam soft sampleru aby zahral sampl prirazenej k note c, tak ho proste pusti a hotovo, ne? e?
najdou se i taci, kteri samplerem neprehravaji jenom obri knihovny.

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 18 čer 2007 15:43

Brooklyn: jasny, uz mi to docvaklo
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 26 čer 2007 09:05

Muze naky kontaktista poradit? Zkousim verzi 2.2.1, pak 2.2.005 a u obou stejny problem s browserem. Proste nevidi wavky. Jenom Kontakt soubory, ale k tem taky neumi najit wavky. Co delam blbe?........U starsiho Kontaktu se jednoduse wavka z browseru pretahla drag'n'drop do pracovniho okna a novy nastroj byl na svete.......Diky.......(sorry, asi OT)

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4611
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 26 čer 2007 10:04

peteness: neni to nahodou tim, ze jsi v database view? Protoze v tom vidis jen typy, ktery jsi nechal naskenovat do db. Imho musis byt ve fileview. Pokud to ani tam nevidis, tak nevim, mrknu se vecer doma.

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 26 čer 2007 10:34

Dik. uz se to rozbehlo.....sorry za OT

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 29 čer 2007 15:00

ja sem zacinal pred lety na akai, pak bylo obdobi softoveho patrani, kde mi vyhral kontakt 2 a udelal sem na nem nejakou praci, pak sem se vratil zpet k akai, tentokrat S6000 s USBckem a z veci co sem delal v kontaktu ted bliju, zvukove je v tom znacnej rozdil jak co se tyce citelnosti, cistoty, tlaku na basech a celkove zvuk na prvni poslech je o necem jinym.

jak uz tady bylo receno, akai S5/6000 a Z4/8 pripojene po USB se chovaji i vypadaji jako softsamplery (pro lidi co maji problem s editaci krabic a musi mit nutne na vsechno omalovankove rozhrani :o) takze kdyz se to tak vezme, sampler muze byt pod hadrem a clovek ho nemusi vubec videt ani na nej hrabat, vsechno vypada i chova se jako soft sampler akorat ze si to neuklada nastaveni v ramci skladby nebo projektu a je potreba to loudovat. hdr neni potreba, vyuziva se disk PC, to uz bylo receno.

cena akai s5/6000 a z4 je neco kolem 13-20t, tj cca stejna cena jako za soft samplery

Odpovědět