TC Powercore & SONY OXFORD

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
ECSON WALDES
Profesionál

Příspěvek od ECSON WALDES »

Obrázek

ve ctvrtek jsem koupil Oxford 6 Pack Native :D

Mediaport mi udelal krasnou cenu tak jsem nevahal a podporil ceskeho prodejce. Jejich cena se z puvodnich 32.000 Kc za 6 Pack dostala na 29.000 Kc, pricemz jsem dostal jeste slevu 10%, tak jsem nevahal. Vtipny bylo ze kdyz jsem u Mediaportu tenhle balik kupoval volal jim tam jeden zakaznik s otazkou zda neznaji nejakaky masteringovy studio... tak jsem rovnou dostal zakazku za 8 tisic, cimz se mi nakup Oxfordu o tenhle peniz rovnou snizil:))

Mediaport byl supr, venovali se mi tam 2 hodiny, internetovej nakup a samotna registrace si neco casu veme, pak jeste zlobilo USB chipset meho notebooku (se kterym mi take ochotne pomohli) na kterym jsme Oxfordy s klicem overili. Takze spokojenost.

Ted s balikem 6ti OXFORD pluginu micham prvni den, takze mam prvni cerstvy dojmy, ale nerad bych predbihal nez je ve studiu proveri cas pri reseni ruznorodejch michacich a masteringovejch poblemu.
Pulka veci z 6ti je fajn, druha pulka se zda zatim normal. Nic mne uplne neomracilo, prijemne mne ale postupne prekvapuje R3 EQ a Dynamics, naopak ale reverb je dost slabej, i kdyz umi moc hezky kratky mistnosti, ale na delsi haly je nepouzitelnej. Ted se musim hlavne seznamit s ovladanim, abych ho prestal vnimat a vic se soustredil na barvu a charakter Oxford pluginu.

PS: tu krabici na me fotce jsem na me prani dostal abych mel pocit ze jsem "jako" neco koupil :wink:

Obrázek
.

Cyril

Příspěvek od Cyril »

Me dostava jak az maniakalne strukturujes prispevky a rves do nich tuny ilustraci... je to skoro roztomily :) Jinak se tesim na podrobnejsi recenze a dojmy... takze reverb zklamani?

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

No jo, takze dle ocekavani. Jsem zvedavej, co jeste reknes na Trans Mod, me se z ukazek hodne libil. Sakra, budu muset nekde ukrast iLok a stahnout ty dema :)

ECSON WALDES
Profesionál

Cyril píše:Me dostava jak az maniakalne strukturujes prispevky a rves do nich tuny ilustraci... je to skoro roztomily :) Jinak se tesim na podrobnejsi recenze a dojmy... takze reverb zklamani?
hehe :D jo obrazky ja rad. krom toho kdyz mam naladu fotim, nekdy hodne.

Reverb? zklamani, to takhle tvrde nemuzu rict. Od ceho nic necekas nemuze te zklamat. Ja od nej nic necekal, protoze se vseobecne vi ze vedle vsech OXOFRD pluginu ktery jsou opravdu velmi kvalitni reverb vedle jejich levelu nedrzi krok. Ale ty maly mistnosti ktery na nem jdou udelat se milibej hodne. O Reverb mi ale pri nakupu neslo, vzal jsem ho protoze v tom baliku uz to bylo fakt levny. Jeste zminim ze presety ktery reverb nabizi jsou dost nezajiamvy. Zvlast kdyz vetsina z nich jsou dlouhy mistnosti, coz je nejslabsi misto Oxford Reverbu. Bejt ja firmou tak se zrovna dlouhejma reverbama opravdu nechlubim:) ...

Zvlastni jeste je, ze zadnej plugin krome reverbu nema jedinej preset, pritom tlacitka vsech pluginu na presety odkazuji. Ne ze bych je potreboval, ale je uz standard ze plugin obsahuje i firemni knihovnu. Nekdy je to fajn kdyz clovek chce vedet co timhle produktem tahle firma vlastne chtela rict. To jen mala poznamka.

Kermitak píše:No jo, takze dle ocekavani. Jsem zvedavej, co jeste reknes na Trans Mod, me se z ukazek hodne libil. Sakra, budu muset nekde ukrast iLok a stahnout ty dema :)
Transmod mi prijde docela tvrdej. ale funguje hezky

.

PiKey
Profesionál

Příspěvek od PiKey »

Ecson, mna by zaujimal tvoj nazor na limiter, o ktorom sme sa bavili stranku dozadu, moze byt aj takto bezprostredne, pripadne casom po nejakom dokladnejsom zoznameni, dik.

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Ecson: tvrdej v jakym smyslu ?

ECSON WALDES
Profesionál

Kermitak
Prijde mi ze TransMod ma prilis prudkou reakci, pri nastaveni napr +10% uz je jeho efekt prilis znatelny. Prijde mi ze cokoliv vic uz je strasne neprirozeny a tvrdy. A kdyz uz takhle, tak za nove vygenerovanej transient mohli rovnou dat limiter aby se upravenej zvuk moh normalne vmichat do nahravky, takhle kvuli novemu transientu stale klipuje. takze je potreba za TransMod zaradit limiter.

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

no pekne masteringove studio :) ja keby som kupoval masteringovy soft a mal z toho nejaky prijem tak si uz priplatim za Waves Gold a je to. Tych 10 litrov urobi sakra rozdiel imho.

Martin

Příspěvek od Martin »

Kdybych věděl, že někdo masteruje na "Waves Gold", tak by ode mě zakázku určitě nedostal !

Sonnox je zcela jiná kvalita i zvukový vkus.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Tak to ještě musím taky dát rychle do kupy všechny fotky iLoku, též z jeho přepravy kurýrem do rozhlasového studia, poté autobusem do Jablonce, jeho instalaci a autorizaci a též dokumenty z vlastního nákupu pluginů (sice bez krabice ale za poloviční cenu) ... :)

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

Martin: o com tu preboha trepes? waves je zakladny svetovy standard a zalezi hlavne na schopnostiach zvukara ako to zneje.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

ECSON WALDES píše: A kdyz uz takhle, tak za nove vygenerovanej transient mohli rovnou dat limiter aby se upravenej zvuk moh normalne vmichat do nahravky, takhle kvuli novemu transientu stale klipuje. takze je potreba za TransMod zaradit limiter.
Limiter občas taky pěkně klipuje, takže možná ještě za to inflator ? :)

No myslím že Sony pluginy jsou fajn, trochu jiné než Waves apod., ale že by nějak výrazně kvalitativně čněly nad jinými, bych neřekl. Pokud skladba zrovna limiteru sedne, je to pěkné, pokud ne, je to dost frustrující.

Tvrdit že Waves pluginy jsou v něčem horší než Sony, je (jemně řečeno) trochu neinformované

Zatím jsou mi obecně nejsympatičtější Voxengo pluginy - pluginy, které mají "duši".

Martin

Příspěvek od Martin »

demsky píše:Martin: o com tu preboha trepes? waves je zakladny svetovy standard a zalezi hlavne na schopnostiach zvukara ako to zneje.
1) Neví co je to "trepes"
2) mě to uráží !
:)

Waves má některé pluginy zajímavé (ssl4000)- o tom žádná a okolo roku 2000 byl gold bundle určitě uznávaný balík.
Ale hovořit dnes o waves jako o světovém standardu ? To snad ne?!

Cyril

Příspěvek od Cyril »

Napada me primer: Waves jsou asi takovej standard, jako Quark.

:)

ECSON WALDES
Profesionál

Martin píše:okolo roku 2000 byl gold bundle určitě uznávaný balík.
Ale hovořit dnes o waves jako o světovém standardu ? To snad ne?!
Taky Waves moc nemam rad. Pouzivam jen Enigmu a obcas L2.

Martin píše:Zatím jsou mi obecně nejsympatičtější Voxengo pluginy - pluginy, které mají "duši".
Voxengo je jasna stalice, ale uplne nejradej mam Kjaerhus. Jejich GOLD serie je proste genialni. EQ / Compressory a skvelej Gate, super!

Odpovědět