TC Powercore & SONY OXFORD

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
ECSON WALDES
Profesionál

Příspěvek od ECSON WALDES »

Poshook píše:mozno trosku OT, ale existuje nejaky US internetovy predajca, ktory sa da ukecat na zasielku do EU?
mne zajimaj hlavne evropsky prodejci, platbu tak jako tak provedu platebni kartou, tak je mi jedno kde to bude, ale zajimaj mne ceny - kde bude castka nejatraktivnejsi

Poshook

Příspěvek od Poshook »

ECSON WALDES píše:
Poshook píše:mozno trosku OT, ale existuje nejaky US internetovy predajca, ktory sa da ukecat na zasielku do EU?
mne zajimaj hlavne evropsky prodejci, platbu tak jako tak provedu platebni kartou, tak je mi jedno kde to bude, ale zajimaj mne ceny - kde bude castka nejatraktivnejsi
ved prave preto, ze budes platit kartou by to mohol byt nejaky US predajca. ceny v USA su aj na software casto o 30-50% nizsie...

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Poshook: co mam zkusenost tak vetsina jich do EU posila bez problemu.

Poshook

Příspěvek od Poshook »

Kermitak píše:Poshook: co mam zkusenost tak vetsina jich do EU posila bez problemu.
mas nejaky typ? planujem nieco kupit, ale v EU to zatial nie je a ak je, tak vzdy nehorazne drahe

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Poshook: co shanis ? Ja vzdycky nabusim co hledam do froogle.google.com a pak si ty shopy projdu.
Jinak treba BH Photo Video, atlasproaudio, mercenary, vintage king, ...

ECSON WALDES
Profesionál

Ted si rikam jestli mi nebude komplikova zivot, ze potrebuju Oxford 6 Pack pouzivat jak na studiovym pocitaci tak i v prenosnym notebooku.

Mate s timhle zkusenosti ?

.

PiKey
Profesionál

Příspěvek od PiKey »

Myslim, ze riesenim su dva iLooky s licenciou alebo dobra pamät, vynimocne nie v pc :) a nezabudat kluc podla potreby vytahovat zo stoloveho pocitaca do notebooku...

ECSON WALDES
Profesionál

Ja takhle pouzival USB klic pro LOGIC 7, kterj jsme prenaseli mezi vice APPLE pocitacema.
Fajn je ze to nebylo taky nijak vyzany na konkretni pocitac.
Takhle by to melo bejt i s Oxfordem. Jen jak rikas - mit na pameti kde zrovna se mi klic vali .))

Ondra P.

Příspěvek od Ondra P. »

ECSON WALDES: kupujes ten 6 native pack tedy z mediaportu? jestli jo tak jak ti to prodaji... jako bundle v krabici nebo jen zprostredkujou nakup za vyhodnejsi cenu a potaha se to z netu?

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Měl jsem to tady vše na vyzkoušení .... Reverb je šedý průměr. EQ se příliš neliší od podobných jiných EQ. O Dynamics jsem přemýšlel, ale nakonec mě to nepřesvědčilo. Inflator je zajímavý, ale má tendenci k distorzi a hlavně se nedá moc používat ve spojení s limiterem. Nakonec jsem vzal Limiter a TransMod. Limiter vypadal super, ale bohužel se potvrdilo to, co už psali v recenzi na SOS - je náchylný k náhlým podivným distorzím v nečekaných momentech ... Řešil jsem to dokonce osobně přímo s designerem (Paul Frindle) - na příkladu jednoho místa ve skladbě kde k distorzi z nepochopitelných důvodů docházelo. Nic moc se nevyřešilo - doporučení bylo dát méně gainu (ale pak už je výsledek slabý), vypnout "safe mode" - ale pak to už nekontrolovatelně jde přes nulu, čili popírá samotný princip limiteru.
Teď zrovna masteruju jedno album, zní to fajn, ale v jednom místě, v jedné frázi, to z ničeho nic v jednom kanálu zachrastí (Elephant jeve stejném bodu v pohodě). A nedá se s tím dělat nic (kromě podstatného zeslabení výsledku, což je málo vhodné).
Takže je to lehce frustrující, nespolehlivé a moje nadšení trochu vyprchává ...

Transmod se zdá být OK (zvýší nebo sníží transientní attack ...)

Cyril

Příspěvek od Cyril »

Ivo: schvalne testni freewarovej Dominion, kdybys mel chut, zajimalo by me o kolik je TransMod lepsi... a urcite jsi ho porovnaval s am pulse...

...mimochodem testoval jsi pluginy Flux?

PiKey
Profesionál

Příspěvek od PiKey »

ew... myslim, ze to na konkretny pc viazane nie je, pochopitelne musis stiahnut instalacne exe-cko na pc, do ktoreho vkladas Usb key, nechce sa mi to skusat, ale ak moc chces :)
... inak nadsenie z limiteru neprepuklo zatial ani u mna, resp. aby som to upresnil som v stadiu hladania a chapania schopnosti tohto plug-inu,
i ked jedno porovnanie s predchodcom Waves L1 pre mna je, ze Sonnox liiter robi zvuk podstatne agresivnejsim, L1 je taka mäksia, pre niekoho mozno zas zablatena...
skusal som s nim "natiahnut" nejaku tanecnu vec, a tam som vysledok urobil za 10minut, neviem co presne Ivo mastruje, ale verim, ze v akustickej hudbe bude jeho pouzitie komplikovanejsie

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

PiKey píše: neviem co presne Ivo mastruje, ale verim, ze v akustickej hudbe bude jeho pouzitie komplikovanejsie
Ne ne, je to docela svižný funk-rock :wink:

Před 2 týdny jsme masterovali nový single Kryštof a tam to prostě v jedné Krajčově frázi vždycky pumpnulo, ať jsme to nastavili jak chtěli, byl to trochu porod ...

Jinak Elephant mi připadá lepší (měkčí) než L2, která má tendenci k trochu řezavějším výškám jakoby

ECSON WALDES
Profesionál

ekeaze píše:ECSON WALDES: kupujes ten 6 native pack tedy z mediaportu? jestli jo tak jak ti to prodaji... jako bundle v krabici nebo jen zprostredkujou nakup za vyhodnejsi cenu a potaha se to z netu?

Mediaport momentalne nabizi Oxford 6 Pack Native za 29738,- Kč (vč. DPH). Prodej je ciste "virtualni", zprostredkujou mi prodej od SONNOXe, tedy nakup bez krabice. Nicmene je mozny krabici s napisem "OXFORD" na zadost u Mediaportu k nakupu pluginu ziskat:))

Argumentoval jsem jim dnes, ze castka je v porovnani se zahranicim u nich o neco vetsi a bylo mi receno "OK cena bude snizena o 10%", tak fajn:)) ! K cene Oxford 6 Pack Native je ale potreba jeste pripocitat cca 1000 Kc za USB klic na kterej se nahraje licence.

PiKey:
Diky za nabidku. uz to mam potvrzeny, staci prenaset USB klic, takze koupene Pluginy je mozny uzivat prave na tom pocitaci, do kteryho ten jeden klic zasunes.

Jinak co se chyb, nebo ruznejch nachylnosti tyce, kazdej Plugin ma sve mouchy. Konkretne zminena Waves L1 / L2 mi pri masterovani treba HC rockovejch alb delala neprijemnost ze pri vetsi hustote signalu (nabuzeny kejtry, hodne cinelu a bicich + basa) spinila vejsky a modulovala na ne divnej "tremolo" efekt podle amplitudy basy nebo kejtry, proste nesmysl kterej L1 / L2 dela vzdy. No a to ze nezadoucne pumpuje uz kazdej vi. Kazdej SW ma nejakou mouchu, bohuzel, ale stim uz se musi pocitat.

u L1 a L2 mne jeste konkretne stve to, ze pri vetsi limtaci desne otupuje nahravku. takze pak vse zni plose. OXFORD je prave k transientum pri vesti limitaci setrnejsi, pak prirozene budi pri porovnani s L2 dojem vetsi ostrosti / tvrdosti - to ale ja potrebuju.

.

PiKey
Profesionál

Příspěvek od PiKey »

... suhlasim moze byt.
v ziadnom pripade som nemieril k tomu, ze by sa mi L1 pacil viac nez Sonnox limiter :wink:

Odpovědět