TC Powercore & SONY OXFORD

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
ECSON WALDES
Profesionál

Příspěvek od ECSON WALDES »

Ivo píše:Mimochodem už se to nejmenuje Sony ale Sonnox ?
Sonnox je puvodni team vyvojaru ktery pracovali na pultu SONY OXFORD. Dnes se ale tahle divize osamostatnila a ohlasila novou firmu pod nazvem SONNOX. Prohlasili ze ted budou mit volnejsi ruce a budou pruznejsi nez v podruzi SONY, tak sem zvedavej co chystaj velkyho.

Me ted ale vrta hlavou myslenka, ze kdyz uz OXFORD produkty zastresuje samostatna firma tak by se mozna od SONNOX dala ocekavat nejka DSP karta jako napr SSL DUENDE, kde stavajicich 6 pluginu bude v zakladu v cene. S tim, ze SONNOX urcite pracuje na novejch pluginech coz si taky v prohlaseni dali za cil. No sem zvedavej, takovej silnej team by nam moh nabidnout spoustu hezkejch veci. ....teda ne ze uz by toho nebylo na trhu dnes vic nez dost, ale od nich bych se tesil urcite :D

SONNOX Oxford 6 Pack Native za 30.446,- Kč nema kam zahnout, takze pujdu a koupim. Ale stale mi vrta ta moje spekulace s DSP SONNOX, nastvou mne jestli treba do pul roku nejaku nabidnou a ja ji pak budu samo chtit taky!!! :wink:

Obrázek

.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Pozítří tady mám demo, tak jsem zvědavý jak si například Sony Limiter poradí s Voxengo Slonem ...

Ondra P.

Příspěvek od Ondra P. »

ECSON WALDES : no kdyz sem byl v mediaporu pro ilok... tak jsem se jich ptal jestli je pak lepci koupit ty pluginy od nich nebo primo z eshopu od sony a bylo mi receno ze je to jedno... ze oni ty pluginy musej stejne stahnout z netu a prej by mi je mohli vypalit na cd :) netusim jestli maj nejakou lepci cenu, ale myslim ze kdyz je na 6 pluginu 40% sleva, tak to bude nastejno...

ECSON WALDES
Profesionál

ekeaze:
tomu nerozumim. Pokud koupim SONNOX podukt, tak predpokladam dostanu balik s kompletni instalaci +ilok, bo se pletu ? proc by mi mediaport mel co vypalovat na CD, uf to zni silene:)) ?

cenu maj v porovnani k prepoctu ze zahranicnich obchodu €, Ł, $ slusnou, tim jsem chtel rict ze pak neni potreba brat to z venku. Mimo to, uz z osobnich duvodu dam radej vydelat cesky firme nez ktery koliv venku.

.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

ECSON WALDES píše:ekeaze:
tomu nerozumim. Pokud koupim SONNOX podukt, tak predpokladam dostanu balik s kompletni instalaci +ilok, bo se pletu ?
Krabici nevím, iLok určitě ne (ptal jsem se na to dnes), ten je třeba koupit za 1300 Kč zvlášt :x

Ondra P.

Příspěvek od Ondra P. »

ECSON WALDES: bylo mi receno ze krabice uz nedelaj, ze je to vsechno elektronicky.... byl sem tam koncem kvetna.... no uvidis sam...

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

ekeaze píše:ECSON WALDES: bylo mi receno ze krabice uz nedelaj, ze je to vsechno elektronicky.... byl sem tam koncem kvetna.... no uvidis sam...
On tu krabici člověk stejně ještě tentýž den vyhodí ...

velvet

Příspěvek od velvet »

Pánové jak jsem psal:

dema pluginů si stáhnete z webu Sonnox.
Aby dema fungovala, musíte mít iLok. Jakmile si začnete z webu Sonnox stahovat demo konkrétního pluginu, automaticky se Vám na Váš iLok účet (ten si na webu iLok vytvoříte po zakoupení iLok USB klíče) odešle licence pro tento plugin - "Trial" a bude cca třítýdenní.
POZOR-mám dojem, že trial period začíná běžet již odesláním licence ( započetím downloadu dema) a ne nainstalováním pluginu do PC (či jeho prvním spuštěním...).
V momentě, co plugin koupíte (kdekoliv), Vám bude odeslána na Váš iLok účet licence "bez časového omezení"

Tedy opravdu žádné krabice s instalačními CD, papírovými manuály atd...

Což je ekologicky sympatické.

V Mediaportu by vypálili to, co je na webu Sonnox možné stáhnout...

To Ecson: Tvá podpora CZE obchodníka je chvályhodná! U mne asi zvítězí ryzí kalkul a ušetřený peníz použiji na nákup Chandler TG Limiteru...

Jinak to s tím DSP chápu. Potkalo mne něco podobného. Zakoupil jsem Waves SSL4000, krátce poté, co vyšly za docela dobrou cenu (myslím cca 450USD).
Ovšem od té doby, co mám Duende, je téměř vůbec nevyužiji
:cry:

velvet

Příspěvek od velvet »

PS- hardwarový iLok USB klíč si samozřejmě aktualizuje licence po připojení počítače k internetu a k účtu na webu iLoku...
Je to obdoba Steinberg a Syncrosoftu

elektri

Příspěvek od elektri »

ty dema s nutností iLoku jsou pěkná prasečina, výrobce "bezvýznamného" kousku HW do USB si nechá platit za to, že chce někdo vyzkoušet SW který může stát za totální ho..... !

sorry za OT, neudržel jsem se

k věci: pokud se to prodává celé takhle elektronicky (což mě teda velmi překvapilo) , tak bych taky asi raději volil podporu vlastní peněženky, než podporu českého obchodníka

onehalph

Příspěvek od onehalph »

no hlavne za ty vyssi penize nedostanes nic navic oproti tomu, co koupis kdekoli na svete - myslim tim treba cesky manual apod. - cili u takovych veci je cena naprosto na prvnim miste i u me - bez jakychkoli vycitek :-)

ECSON WALDES
Profesionál

velvet píše: V momentě, co plugin koupíte (kdekoliv), Vám bude odeslána na Váš iLok účet licence "bez časového omezení"

Tedy opravdu žádné krabice s instalačními CD, papírovými manuály atd...
Tohle je promne novinka, ja pocital ze to probehne klasika, prijdu zaplatim a dostanu krabici s produktem kterej ve studiu konvencnim zpusoben nainstaluju - ale proc ne, tohle je dost jednodussi.

velvet píše: To Ecson: Tvá podpora CZE obchodníka je chvályhodná! U mne asi zvítězí ryzí kalkul a ušetřený peníz použiji na nákup Chandler TG Limiteru...
Ja mel zato ze Chandler je zatim jen pro ProTools a VST bude v priprave az v budoucnu. Kolik te bude stat TG12413 Limiter ?

.

macceba

Příspěvek od macceba »

Ja mel zato ze Chandler je zatim jen pro ProTools a VST bude v priprave az v budoucnu. Kolik te bude stat TG12413 Limiter

Chandler už je hodně dlouho pod VST...limiter už aspoň 3/4 roku a jejich eq taky....jen nevím jestli to mají na webu srozumitelný..jestli si dobře pamatuju, viděl jsem někde přímý link na ftp, kde se demo stahovalo....z webu to neměli udělaný.
Naposledy upravil(a) macceba dne 17 črc 2007 10:04, celkem upraveno 1 x.

velvet

Příspěvek od velvet »

ECSON WALDES píše:
Ja mel zato ze Chandler je zatim jen pro ProTools a VST bude v priprave az v budoucnu. Kolik te bude stat TG12413 Limiter ?

.
Myslím, že VST je veverzi beta ( používám hlavně AU, tak si nejsem ohledně VST jistý...)
Více zde: http://www.chandlerlimited.com/products ... erpack.php

www.abbeyroad.co.uk/ilok

V německých shopech jsem jej našel za cca 375,- EUR (native verze) a 595,- EUR (TDM verze)

V US shopech se cena pohybovala okolo 300,- USD.

Systém je stejný jako u Sonnox.

Když jsem stahoval demo alicenci do iLoku, tak přestala fungovat po 2 dnech. Napsal jsem Chandleru - prý je to způsobeno na straně iLoku, ovšem ihned mi poslali obnovenou demo licenci...

macceba

Příspěvek od macceba »

Když jsem stahoval demo alicenci do iLoku, tak přestala fungovat po 2 dnech. Napsal jsem Chandleru - prý je to způsobeno na straně iLoku, ovšem ihned mi poslali obnovenou demo licenci...
Nevím jak je to teď, ale vzpomínám si, že to demo bylo omezené na 7dní a nějaký počet použítí.....něco jako Serato Pitch&Time, tam je 30dní nebo 999 použití, ale možná to byla opravdu chyba iloku, taky to byla hned první verze co vyšla.

Jinak mě velmi zajímá, kde se dá sehnat info, ohledně nových produktů, teď už samostatného Sonnoxu.....zatím bohužel jen zrušili jejich Restoration Bundle, kterou jsem chtěl vyzkoušet....bohužel už mám asi smůlu :-(

Odpovědět