TC Powercore & SONY OXFORD
Tak jsem udělal nějaký ten krátký pokus, na PoweCore PCIMKII se mi podařilo spustit opravdu 32x EQ (vytížení 100% všech čtyř CPU) - problém byl v Cubase (používám SX3) kde po deváté instanci se začaly ve zvuku objevovat lupance V Adobelive5 vše bez problémů. Plugin nejspíš používá paměť kompjůtru protože nezabírá žádnou na PowerCore, proto asi ty chyby, kdoví jak je to s optimalizací dema.
- ECSON WALDES
- Profesionál
PowerCore Firewire jsem měl doma, ale vrátil jsem ji, líbila se mi myšlenka používat jednu kartu pro více kompů jenže s ní byly pořád nějaké problémy - je vybíravá na řadič - hned tak něco se jí nelíbí a i pak se občes vyskytly nějaké ty chybky v komunikaci, jakože třeba přidáváš efekt a soft ti najednou hlásí, že už nejsou prostředky když evidentně jsou, po chvíli bez problémů. Párkrát mi komunikace úplně zatuhla. Vrátil jsem ji, vzal PCI a jsem absolutně bez problémů. Hlavní využití je hlavně na live produkce kde potřebuju v první řadě spolehlivost. Už jsme ji použili i na pár live přenosů pro ČT, bez jakýchkoliv komplikací.
- ECSON WALDES
- Profesionál
K notebooku ani namam jinou moznost nez vzit nejakou FireWire DSP kartu.
Powercore FireWire ma 4x 150 chip jako MKII takze je stejne silnej, akorat skoda ze je FireWire o tolik drazsi. Kdyz to sectu tak Powercore FireWire + Sony 4bundel S-OX to je uz 60 papiru, hm ...no a to uz je za tretinu zminenej LiquidMix (20), kterej je taky ke zvazeni, nebo za dve tretiny SSL Duende (45).
Ale i tak Powercore FW + spousta kvalitnich TC audio pluginu ktery jsou v cene + ktomu celej balik S-OX Oxfordu je promne ztim stale nejatraktivnejsi .
OXFORD - EQ
OXFORD - Dynamics
OXFORD - Inflator
OXFORD - TransMod
...ovsem jestli Powercore FireWire opravdu tolik zlobi tak to by mne moc nepotesilo. Mate ho tu jeste nekdo? proc je vsechno vzdycky s nejakou mouchou:) ?
.
Powercore FireWire ma 4x 150 chip jako MKII takze je stejne silnej, akorat skoda ze je FireWire o tolik drazsi. Kdyz to sectu tak Powercore FireWire + Sony 4bundel S-OX to je uz 60 papiru, hm ...no a to uz je za tretinu zminenej LiquidMix (20), kterej je taky ke zvazeni, nebo za dve tretiny SSL Duende (45).
Ale i tak Powercore FW + spousta kvalitnich TC audio pluginu ktery jsou v cene + ktomu celej balik S-OX Oxfordu je promne ztim stale nejatraktivnejsi .
OXFORD - EQ
OXFORD - Dynamics
OXFORD - Inflator
OXFORD - TransMod
...ovsem jestli Powercore FireWire opravdu tolik zlobi tak to by mne moc nepotesilo. Mate ho tu jeste nekdo? proc je vsechno vzdycky s nejakou mouchou:) ?
.
Co se týče Sony Oxford pluginů v AU formátu, tak z newsletteru co mi poslali jsem získal dojem, že budou pouze pro Mac s procesory Intel (kéž by i pro "starý" Motoroly...)
Liquid Mix.
Kdysi jsem si dělal takový srovnávací test. Půjčil jsem si Liquid Mix a porovnával s nějakým hardware (mám dojem že Avalon vt747sp), udělal identická nastavení... Ještě to mám někde jako Logic Projekt, není problém to vypálit a někam pověsit (v mp3 to nemá smysl ale wavy budou objemný...) pokud by měl někdo zájem.
POZOR. Pokud někdo uvažuje o Liquid Mixu a je na Macu (Exon?), upozorňuji na prozatím nevyřešený problém s apple firewire ovladačem pro OSX. Jedná se o velice závažnou chybu ve streamování audia , způsobující offset příchozího audia. Focusrite je jedna z firem, jež používá pro svoje zařízení nativní apple FW ovladač... Ten problém s offsetem je poměrně dobře zmapovaný u I/O zařízení (podle toho o jaké zařízení se jedná lze nakalibrovat systém a offset vyrušit...). Liquid Mix není klasické I/O zařízení, nicméně firewire používá a nedivil bych se, když bude offset způsobovat taky. což by vedlo např. při použití techniky paralelní komprese (kdy kompresor bude z Liquid Mixu) k fázovému posunu... Bohužel když jsem měl LiquidMix krátce půjčený, zkusit offset mne tehdy nenapadlo
Konečně kvalitní a vcelku "CPU friendly" řešení v AU formátu je Channel Strip od Metric Halo.
Liquid Mix.
Kdysi jsem si dělal takový srovnávací test. Půjčil jsem si Liquid Mix a porovnával s nějakým hardware (mám dojem že Avalon vt747sp), udělal identická nastavení... Ještě to mám někde jako Logic Projekt, není problém to vypálit a někam pověsit (v mp3 to nemá smysl ale wavy budou objemný...) pokud by měl někdo zájem.
POZOR. Pokud někdo uvažuje o Liquid Mixu a je na Macu (Exon?), upozorňuji na prozatím nevyřešený problém s apple firewire ovladačem pro OSX. Jedná se o velice závažnou chybu ve streamování audia , způsobující offset příchozího audia. Focusrite je jedna z firem, jež používá pro svoje zařízení nativní apple FW ovladač... Ten problém s offsetem je poměrně dobře zmapovaný u I/O zařízení (podle toho o jaké zařízení se jedná lze nakalibrovat systém a offset vyrušit...). Liquid Mix není klasické I/O zařízení, nicméně firewire používá a nedivil bych se, když bude offset způsobovat taky. což by vedlo např. při použití techniky paralelní komprese (kdy kompresor bude z Liquid Mixu) k fázovému posunu... Bohužel když jsem měl LiquidMix krátce půjčený, zkusit offset mne tehdy nenapadlo

Konečně kvalitní a vcelku "CPU friendly" řešení v AU formátu je Channel Strip od Metric Halo.
no kdyz sem mel kdysi PoCo Firewire puceny, tak sem s nim taky mel problemy... ale byly spis typu, ze kdyz sem vypnul cubasi a pak ji po chvili znovu nastartoval, tak se PoCo hlasilo jako nenastartovany (resp. se nehlasilo), takze sem ho musel vypnout a zapnout, vzhledem k tomu, ze to bootuje atd, tak to nebylo uplne fajn. Ale slo to prezit.
Ty jejich standardni pluginy me nijak nesebraly, krome reverbu. Kdybych nekdy sel do PoCo tak do ty holy verze a zajimaly by me ty TC6000 algoritmy a sony. Ale to uz je takovej ranec a ta karta sama by na to nestacila, ze bych musel koupit druhou... no. Takze sem to nakonec odsunul uplne doztracena...
Ty jejich standardni pluginy me nijak nesebraly, krome reverbu. Kdybych nekdy sel do PoCo tak do ty holy verze a zajimaly by me ty TC6000 algoritmy a sony. Ale to uz je takovej ranec a ta karta sama by na to nestacila, ze bych musel koupit druhou... no. Takze sem to nakonec odsunul uplne doztracena...
- ECSON WALDES
- Profesionál
hm, tosem vubec nevedel. Nicmene Maca jsem uz prodal, ted mam asus s Nuendem. Ted jsem jen v ocekavani az Liquid Mix vypustej i pro WIN XP abych ho moh testnout. To stejny SSL Duende.velvet píše:Liquid Mix. POZOR. Pokud n%u11bkdo uva%u17euje o Liquid Mixu a je na Macu (Exon?), upozor%u148uji na prozatím nevy%u159e%u161ený problém s apple firewire ovlada%u10dem pro OSX. Jedná se o velice záva%u17enou chybu ve streamování audia , zp%u16fsobující offset p%u159íchozího audia.
Pytkin se mi ozval na email a psal ze prave i ty standardni TC fx tam jsou moc fajn ze je pouziva na vsechno. Me se taky libej, jeto teda ale uz dost dlouho co jsem je slysel, v ty dobe vlastne nic lepsiho pro PC neexistovalo a tenkrat supr pluginy jako TC6000 a Oxford jeste nebyly. ...tak si vlastne vzpominam ze Powercore Firewire uz muze bejt na trhu nejaky 4 roky.matucha píše: Ty jejich standardni pluginy me nijak nesebraly, krome reverbu. Kdybych nekdy sel do PoCo tak do ty holy verze a zajimaly by me ty TC6000 algoritmy a sony. Ale to uz je takovej ranec a ta karta sama by na to nestacila, ze bych musel koupit druhou... no. Takze sem to nakonec odsunul uplne doztracena...
.
- ECSON WALDES
- Profesionál

.

.

SOLID STATE LOGIC ANNOUNCES RELEASE OF DUENDE FOR PC!
http://www.solid-state-logic.com/news/duende_pc.html
no tak konecne uz i pro PC !!!

.
no sem zvedavej na to jak to bude hrat... je to proti PoCo a UAD trochu jednostranny, ale to mozna neni na skodu. Jestli to hraje o tridu lip, nez URS a Waves SSL, tak to bude dost peknejch 32 kanalu na utilitarni veci (tim nerikam, ze podradny). Co se mi zda dost prisny je cena $1600,- ... tak za pul by to bylo zajimavy.