TC Powercore & SONY OXFORD

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
jehlar
Příspěvky: 204
Registrován: 25 úno 2005 21:17

Příspěvek od jehlar » 11 lis 2006 10:35

Tak jsem udělal nějaký ten krátký pokus, na PoweCore PCIMKII se mi podařilo spustit opravdu 32x EQ (vytížení 100% všech čtyř CPU) - problém byl v Cubase (používám SX3) kde po deváté instanci se začaly ve zvuku objevovat lupance V Adobelive5 vše bez problémů. Plugin nejspíš používá paměť kompjůtru protože nezabírá žádnou na PowerCore, proto asi ty chyby, kdoví jak je to s optimalizací dema.

jehlar
Příspěvky: 204
Registrován: 25 úno 2005 21:17

Příspěvek od jehlar » 11 lis 2006 11:38

Už blbnu - samozřejmě AbletonLive

Uživatelský avatar
ECSON WALDES
Profesionál
Příspěvky: 1859
Registrován: 16 zář 2002 14:52

Příspěvek od ECSON WALDES » 11 lis 2006 11:39

Dekuju moc za test.

Takze 32x STEREO oxford EQ - tak to je dost slusny, sakra sakra... :D

Compressor asi zere vic tak to bude predpokladam mensi cislo ale i tak je to mnohem mnohem vic nez kolik udavala matouci Sony tabulka. Takze supr.

.

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 11 lis 2006 12:43

ale pro notebooka bys musel jit do Poco Fiwi pro stejnej vykon... tj docela velka vec

jehlar
Příspěvky: 204
Registrován: 25 úno 2005 21:17

Příspěvek od jehlar » 11 lis 2006 14:37

PowerCore Firewire jsem měl doma, ale vrátil jsem ji, líbila se mi myšlenka používat jednu kartu pro více kompů jenže s ní byly pořád nějaké problémy - je vybíravá na řadič - hned tak něco se jí nelíbí a i pak se občes vyskytly nějaké ty chybky v komunikaci, jakože třeba přidáváš efekt a soft ti najednou hlásí, že už nejsou prostředky když evidentně jsou, po chvíli bez problémů. Párkrát mi komunikace úplně zatuhla. Vrátil jsem ji, vzal PCI a jsem absolutně bez problémů. Hlavní využití je hlavně na live produkce kde potřebuju v první řadě spolehlivost. Už jsme ji použili i na pár live přenosů pro ČT, bez jakýchkoliv komplikací.

Uživatelský avatar
ECSON WALDES
Profesionál
Příspěvky: 1859
Registrován: 16 zář 2002 14:52

Příspěvek od ECSON WALDES » 11 lis 2006 16:30

K notebooku ani namam jinou moznost nez vzit nejakou FireWire DSP kartu.
Powercore FireWire ma 4x 150 chip jako MKII takze je stejne silnej, akorat skoda ze je FireWire o tolik drazsi. Kdyz to sectu tak Powercore FireWire + Sony 4bundel S-OX to je uz 60 papiru, hm ...no a to uz je za tretinu zminenej LiquidMix (20), kterej je taky ke zvazeni, nebo za dve tretiny SSL Duende (45).
Ale i tak Powercore FW + spousta kvalitnich TC audio pluginu ktery jsou v cene + ktomu celej balik S-OX Oxfordu je promne ztim stale nejatraktivnejsi .

OXFORD - EQ
OXFORD - Dynamics
OXFORD - Inflator
OXFORD - TransMod

...ovsem jestli Powercore FireWire opravdu tolik zlobi tak to by mne moc nepotesilo. Mate ho tu jeste nekdo? proc je vsechno vzdycky s nejakou mouchou:) ?

.

Uživatelský avatar
ADDyS
Příspěvky: 269
Registrován: 21 čer 2002 09:15

Příspěvek od ADDyS » 11 lis 2006 17:03

No s moji PoCo Compact se mi takz obcas stane ze mi to vyplivne nejakou chybovou hlasku,ale mam pocit co mam nove drivery,ze mi to zatim neudelalo.


Ten LiquidMix me docela zacna zajimat... v Audioteku to maj za necelejch 19 tis., jeste by me zajimala jak to s tou kvalitou emulaci...

Uživatelský avatar
velvet
Příspěvky: 525
Registrován: 05 bře 2006 01:42

Příspěvek od velvet » 12 lis 2006 09:44

Co se týče Sony Oxford pluginů v AU formátu, tak z newsletteru co mi poslali jsem získal dojem, že budou pouze pro Mac s procesory Intel (kéž by i pro "starý" Motoroly...)

Liquid Mix.
Kdysi jsem si dělal takový srovnávací test. Půjčil jsem si Liquid Mix a porovnával s nějakým hardware (mám dojem že Avalon vt747sp), udělal identická nastavení... Ještě to mám někde jako Logic Projekt, není problém to vypálit a někam pověsit (v mp3 to nemá smysl ale wavy budou objemný...) pokud by měl někdo zájem.
POZOR. Pokud někdo uvažuje o Liquid Mixu a je na Macu (Exon?), upozorňuji na prozatím nevyřešený problém s apple firewire ovladačem pro OSX. Jedná se o velice závažnou chybu ve streamování audia , způsobující offset příchozího audia. Focusrite je jedna z firem, jež používá pro svoje zařízení nativní apple FW ovladač... Ten problém s offsetem je poměrně dobře zmapovaný u I/O zařízení (podle toho o jaké zařízení se jedná lze nakalibrovat systém a offset vyrušit...). Liquid Mix není klasické I/O zařízení, nicméně firewire používá a nedivil bych se, když bude offset způsobovat taky. což by vedlo např. při použití techniky paralelní komprese (kdy kompresor bude z Liquid Mixu) k fázovému posunu... Bohužel když jsem měl LiquidMix krátce půjčený, zkusit offset mne tehdy nenapadlo :x

Konečně kvalitní a vcelku "CPU friendly" řešení v AU formátu je Channel Strip od Metric Halo.
-------------------------------------
http://www.markvelvet.com

-------------------------------------

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 12 lis 2006 10:49

no kdyz sem mel kdysi PoCo Firewire puceny, tak sem s nim taky mel problemy... ale byly spis typu, ze kdyz sem vypnul cubasi a pak ji po chvili znovu nastartoval, tak se PoCo hlasilo jako nenastartovany (resp. se nehlasilo), takze sem ho musel vypnout a zapnout, vzhledem k tomu, ze to bootuje atd, tak to nebylo uplne fajn. Ale slo to prezit.

Ty jejich standardni pluginy me nijak nesebraly, krome reverbu. Kdybych nekdy sel do PoCo tak do ty holy verze a zajimaly by me ty TC6000 algoritmy a sony. Ale to uz je takovej ranec a ta karta sama by na to nestacila, ze bych musel koupit druhou... no. Takze sem to nakonec odsunul uplne doztracena...

Uživatelský avatar
ECSON WALDES
Profesionál
Příspěvky: 1859
Registrován: 16 zář 2002 14:52

Příspěvek od ECSON WALDES » 12 lis 2006 13:27

velvet píše:Liquid Mix. POZOR. Pokud n%u11bkdo uva%u17euje o Liquid Mixu a je na Macu (Exon?), upozor%u148uji na prozatím nevy%u159e%u161ený problém s apple firewire ovlada%u10dem pro OSX. Jedná se o velice záva%u17enou chybu ve streamování audia , zp%u16fsobující offset p%u159íchozího audia.
hm, tosem vubec nevedel. Nicmene Maca jsem uz prodal, ted mam asus s Nuendem. Ted jsem jen v ocekavani az Liquid Mix vypustej i pro WIN XP abych ho moh testnout. To stejny SSL Duende.

matucha píše: Ty jejich standardni pluginy me nijak nesebraly, krome reverbu. Kdybych nekdy sel do PoCo tak do ty holy verze a zajimaly by me ty TC6000 algoritmy a sony. Ale to uz je takovej ranec a ta karta sama by na to nestacila, ze bych musel koupit druhou... no. Takze sem to nakonec odsunul uplne doztracena...
Pytkin se mi ozval na email a psal ze prave i ty standardni TC fx tam jsou moc fajn ze je pouziva na vsechno. Me se taky libej, jeto teda ale uz dost dlouho co jsem je slysel, v ty dobe vlastne nic lepsiho pro PC neexistovalo a tenkrat supr pluginy jako TC6000 a Oxford jeste nebyly. ...tak si vlastne vzpominam ze Powercore Firewire uz muze bejt na trhu nejaky 4 roky.

.

Uživatelský avatar
ECSON WALDES
Profesionál
Příspěvky: 1859
Registrován: 16 zář 2002 14:52

Příspěvek od ECSON WALDES » 28 lis 2006 19:46

Obrázek
.
Obrázek
.
Obrázek



SOLID STATE LOGIC ANNOUNCES RELEASE OF DUENDE FOR PC!
http://www.solid-state-logic.com/news/duende_pc.html

no tak konecne uz i pro PC !!! :D

.

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 28 lis 2006 20:19

no sem zvedavej na to jak to bude hrat... je to proti PoCo a UAD trochu jednostranny, ale to mozna neni na skodu. Jestli to hraje o tridu lip, nez URS a Waves SSL, tak to bude dost peknejch 32 kanalu na utilitarni veci (tim nerikam, ze podradny). Co se mi zda dost prisny je cena $1600,- ... tak za pul by to bylo zajimavy.

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 28 lis 2006 20:46

zavidim ti matousi, ze si umis predstavit o tridu vejs nez urs ;) i kdyz mozna muzu bejt rad, pak uz bych asi vubec nic neudelal a byl vecne nespokojenej...

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 28 lis 2006 21:29

no vona je pak totiz otazka, k cemu takova krabice je, kdyz neni lepsi nez URS, ktery zerou tak minimalne CPU...

takovy algoritmix sou minimalne o tridu lepsi nez URS....

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 28 lis 2006 22:08

edit: sorry nechtel jsem to tady zaplacavat blbostma - doslo mi to az zahy :wink:
Naposledy upravil(a) biscuit dne 28 lis 2006 22:44, celkem upraveno 1 x.

Odpovědět