TC Powercore & SONY OXFORD

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Poshook

Příspěvek od Poshook »

ECSON WALDES píše:jj. Kluci, ja myslim ze OXFORD je fakt absolutni pruser, nepouzitelny, co sem to koupil.

Ze jste to nenapsali driv kua.... jsem nestastnej, takovej omyl.

Nikdo neudelejte stejnou chybu........

.
ja nemyslim, ze je to pruser, podla mna je to spicka rovnako ako niekolko dalsich firiem, ktore su ale podstatne lacnejsie ako napriklad tvoj oblubeny Kjaerhus (alebo Ivove Voxengo). mozno by nebolo odveci porovnat napriklad golden kompresor a Golden EQ s Oxford Dynamics a EQ. myslim, ze koncepcne su na tom velmi podobne a osobne by ma velmi zaujimal vysledok, nakolko ma kjaerhus pluginy (ako native v novom Sonar 6) velmi prijemne prekvapili.

Poshook

Příspěvek od Poshook »

matucha píše:trocha digidesign propagandy :) http://www.digidesign.com/index.cfm?lan ... emid=25669
to mi pripomina jeden test uverejneni v Muzikuse, ktory bol vraj realizovany v USA tak 5-6 rokov dozadu. zvukovi inzinieri z velkych nahravacich studii boli podrobeni posluchovym testom preampov. tusim tam boli prampy od 200 do 10000,-USD lampove aj trandaky. vylsedok bol dost zaujimavy, pretoze zvukovi inzinieri mali uspesnost dost mizernu...

Ondra P.

Příspěvek od Ondra P. »

Kjaerhus maj cistci zvuk.... ty sony mi trosku pripominaj digi mix od yamahay... jinak jsou podle mne fajn krom reverbu...

ECSON WALDES
Profesionál

Příspěvek od ECSON WALDES »

:D

chjo... asi jste vubec nepochopili moji nadsazku.. Reagoval jsem tim jak tu par vas otocilo a zacalo Oxfordy najednou zaslapavat. Jasne nejsou to pluginy, ktery musej sednout kazdymu, ale to nic nesnizuje na jejich kvalite. Pro mne plnej za jejich cenu maximalne svuj ucel a jsem moc rad ze jsem do nich investoval.

Poshook, konkretne jsem reagoval i na vuj argument ohledne srovnani s EQ od NomadFactory (ktery nemam mimoto vubec rad) to neni z meho pohledu moc porovnatelny. Oxford je uplne jinde.
Poshook píše:Compressor mi prisiel kvalitativne na urovni C1 od Waves

ufff:)))) no, ok taky nazor

ekeaze píše:Kjaerhus maj cistci zvuk.... ty sony mi trosku pripominaj digi mix od yamahay... jinak jsou podle mne fajn krom reverbu...
To vubec, Kjearhus je sice supr ale prave takhle cistej zvuk v porovnani se SONY EQ nemaj. Nicmene "srovnani s Yamahou mne pobavilo:))) ....

Ivo píše: - a rozhodne jsou dost prdrazene
jo Oxford pluginy nejsou nejlevnejsi, ale taky si clovek koupi opradu kvalitni proces, tak nac ty spekulace. Kdo chce koupi, kdo ne, nekoupi. Krom toho mi neprijde jejich castka extra premrstena. Koupil bych je i kdyby staly vic. Mimochodem pro ProTools stoji Oxford 6 Pack TDM 75.000,- Kc a ne jen 30.000 jako u moji NATIVE.

SONY OXFORD PLUGINY jsou SKVELY !!!

zacinam se do nich zamilovavat stale vic, cim vic s nima ted micham. Oxford R3 EQ mi uspesne vytlacil muj do ted nepostradatelnej Kjaerhus GEQ-7, tim nechci rict ze GEQ-7 uz nebudu pouzivat, ale Oxford R3 EQ ted bude prvni EQ po kterym sahnu. Je velmi jemnej a presnej. Krom toho jeho 4 EQ typy (SSL, NEVE, Mastering..) jsou skvely pro velkou pestrost zvuku R3 EQ. Konkretne SSL TYPE-2 je muj favorit! Zrovnatak jsem si oblibil Dynamics, Limiter i Inflator.

Casem bych moh udelat nejaky ukazky at tu nezustane opet jen u prazdnejch eZone plku a spousty teoretizovani :D
Neco na zpusob jako treba moje ukazky zde:
http://www.electrozone.cz/viewtopic.php ... c&start=30
.

Poshook

Příspěvek od Poshook »

ja mam zase BluTubes rad hodne a pri tom pokuse s hi-shelf EQ som stravil kopec casu, skusal rozny material a rozne EQ typy. jednoducho iny vkus:) to porovnanie s C1 ma napadlo vdaka neutralnosti akou na mna Sony Compressor posobil. a suhlasim s demskym, ze sa na ezone Waves dost podcenuju
Naposledy upravil(a) Poshook dne 11 zář 2007 23:52, celkem upraveno 1 x.

syncro

Příspěvek od syncro »

EW: Ať ti slouží ke spokojenosti. Tohle teoretizování o předraženosti tohoto a tamtoho a hlavně ve srovnání s tímto a tamtím, to je zvláštní zlozvyk. Podle mě je nejdůležitější užitek ve vztahu k ceně a užitek je v tomto případě nesmírně subjektivní věc... Užívej do sytosti a míchej po Oxfordsku o106 8-)

Saša
GunJah Records
Bandcamp | Spotify | YouTube | Mixcloud | Soundcloud

Ondra P.

Příspěvek od Ondra P. »

Ecson: no jo no...... :D ale sejne kjaerhus mne bavej vice

carloff
Profesionál

Příspěvek od carloff »

tak kluci ze Vzduchu to vyresili pro mene majetne.....
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

carloff píše:tak kluci ze Vzduchu to vyresili pro mene majetne.....
Ano, taky jsem si všiml, takže celá slavná plně funkční suita Sonnox nyní pohodlně k mání pro každého (jen ta skvělá krabice bude bohužel chybět:) ... VST i Powercore. Otázka potom k čemu je ten hloupý iLok dobrý - zdá se že pouze ke dvěma věcem: obohacování jeho providerů (stojí 1300) a silnému opruzování platících uživatelů (+ navýšení ceny vlastních pluginů o náklady nutné k jejich zcela nefunkční a nesmyslné "ochraně".).

Ondra P.

Příspěvek od Ondra P. »

Co vim tak na mac je nejaky Ilok reset a videl jsem k tomu seznam plne funkcnich pluginu a bylo tam skoro vse....
Na PC mne to celkem prekvapilo.... tet to muze alespon okostovat kazdy...

ADDyS

Příspěvek od ADDyS »

no me to jede pres Powercore...

ECSON WALDES
Profesionál

Příspěvek od ECSON WALDES »

carloff píše:tak kluci ze Vzduchu to vyresili pro mene majetne.....
... na chvili mne tahle zprava zamrzela :D ale pak si clovek rychle pripomene proc kupuje legalni SW. Studio mi vydelava na zivot, je fer bejt vybavenej legalnim SW.

Ted jeste pockam na novy Nuendo, ktery je na spadnuti, do toho taky chci zainvestovat.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Samozřejmě. I když - sem tam nějaký ten pluginek, který člověk použije jednou za rok (nebo nepoužije vůbec), se možná s přimhouřením oka snese, ale nelegální DAW pro profesionální práci vydělávající peníze - to zní opravdu málo přijatelně, až téměř ostudně si myslím ...
Jsem rád že jsem (velmi levně) koupil jen ten limiter, který pro mastering opravdu občas používáme + transmod za symbolickou bonusovou cenu.
Jinak si pořád myslím, že kdyby tyhle (i jiné) pluginy prodávali tak za pětinovou cenu a bez opruzujících a zbytečných nesmyslů jako iLok atd., vydělají na tom v součtu mnohem více ...
Naposledy upravil(a) Ivo dne 22 zář 2007 22:52, celkem upraveno 1 x.

Shodan

Příspěvek od Shodan »

Ivo: Všichni to vědí, ale nikdo se tím neřídí... není to jedinej příklad a nevím čím to je ... degenerace společnosti? :twisted:

EW: Na Nuendo 4 se taky moc těším (údajně bude příští týden). Pro mě to totiž znamená, že se ve Steinbergu konečně začnou věnovat updatu pro Cubase - na kterej už čekám(e) snad rok. :roll:
-= As we grow as unique persons, we learn to respect the uniqueness of others. =-

fova

Příspěvek od fova »

Ja pouzivam pouze legalni soft, takze tvoje "NIKDO SE TIM NERIDI" uz neplati ;-)
Ale leze to do penez...

Odpovědět