TC Powercore & SONY OXFORD

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
ECSON WALDES
Profesionál
Příspěvky: 1859
Registrován: 16 zář 2002 14:52

Příspěvek od ECSON WALDES » 11 led 2008 17:57

Poshook píše:niekde som tu pisal o tom, ze Sonnox pluginy sa mi zdaju nic moc a su zbytocne predrazene na to, co robia.
po par dnoch intenzivneho skusania R3-EQ a R3-Dynamics musim tieto vyjadrenia oznacit za hlupe a kratkozrake a zaroven pogratulovat a ticho zavidiet EW.
oba pluginy su fantasticke. obzvlast som uplne uzasnuty kompresorom, ktory je neuveritelne setrny k dynamike materialu a zneje absolutne prirodzene - uplne ina liga.

Poshook to me moc tesi ze si te precejen ziskaly : )

Koupe OXFORDu byla pro mne skvela investice. Pouzivam je denodenne, micham snima ted uz paty album a jsou po mne nepostradatelnym nastrojem ! :D


Sony OXFORD maji supr zvuk a jsou fakt dokonaly, ale i pres jejich dokonalost, jsem nasel nekolik much, casto dost zarazejicich. Treba u EQ kdyz pouzivam filtry na material kterej je natlacnenj do maximalniho peaku a rezu v HPF basy, tak nechapu jak je mozny, ze se signal dostane pres nulu do prebuzeni. To by filter delat nemel. Pak treba Inflator si obcas pretece pres nulu zrovna tak. Presto ze zarizeni jeho typu vpodstate nema jak pustit signal nad nulu, tak to dela. Osvedcilo se mi u nej snizit OUTPUT hodnotu z 0 dB na 0.08 a pak je vse v poradku. U limiteru me stve ze pumpuje a presto ze umi skvely veci a mam ho moc rad, tak je nekdy trochu nepredvidatelny jak se na dany nastaveni zachova. Compressor je bozi neni co dodat, snad je ze jeho interni Gate a Limiter stojej za backoru, ale compresse jako takova je SUPR. Reverb pouzivma jen obcas a Transmod je klasika kterou pouzivam spis na potlaceni nezadoucich transientu, nez na jeji podtrzeni.

.

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo » 11 led 2008 18:18

Já používám hlavně limiter, je výborný, ale nepředvídatelný - občasné malé "zachrastění" v nečekaném okamžiku hodně naštve. Má ale obrovskou spoustu všelijakých nastavení, se kterými je třeba se sžít a vyzkoušet si optimální možnosti. Pumpování je občas nepříjemné. Transmod je fajn, ale zjistil jsem že nefunguje o nic lépe nebo jinak než podobné pluginy (jako třeba v Samplitude 10). Ostatní pluginy mě nějak nezaujaly s tím že EQ mi připadá úplně normální, podobný jako spousta jiných, v ničem vyjímečný - na rozdíl třeba od ParPLEQ, Tritone atd. (a je kromě toho strašně malý).

Co mě ale trochu obtěžuje, je ten nešťastný iLok - zrovna před chvíli jsem spustil session a dozvěděl se, že mé "sonnox pluginy nejsou autorizované" a iLok přitom na mě blikal jak maják. Tak jsem ho vytáhl, znovu zapíchl - a nastal "průvodce nově nalezeným HW" - a přitom to předtím normálně fungovalo. Ach jo ...

Uživatelský avatar
ECSON WALDES
Profesionál
Příspěvky: 1859
Registrován: 16 zář 2002 14:52

Příspěvek od ECSON WALDES » 11 led 2008 18:42

IVO, presne co pises ohledne iLok se delo i me. Porad prudily. A reseni se ukazalo samo... pred mesicem jsem mel otevreny dva projekty protoze jsem potreboval pretahnout nastaveni compressoru a eq z jednoho do druhyho a v tom zacal SONNOX iLok strasne kricet a pak mi napsal hlasku ze namam licenci.. to bylo divny, tak jsem vse nastranej zavrel, restartoval pocitac a ta svine si nechapu jak licenci z klice porusila, byla nefunkcni! Tak mne to vytocilo, cely Sonnox Oxfordy jsem odinstaloval a vzal jsem kradeny Oxfordy a ty ted s uzasnou ulevou ve spokojenosti uzivam bez iLok voseru a mam svatej klid. Legalni Oxfordy sice mam ale kvuli tyhle iLok prude pouzivam kradenou verzi. To jen pro pobaveni. Desim se az nakoupim dalsi pluginy co bude dal, moc elegantni ochrana se vyrobcum teda nepovedla : /


.

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo » 11 led 2008 19:08

Haha - já jsem měl jinou story. Jen co jsem nainstaloval Oxfordy, začala mi najednou Samplitude mizet před nosem - blik a nebyla, jen na mě koukala plocha. Pak jsem si všimnul, že jakmile u Sonnox spustím ParPLEQ, nastává konec. Což mě strašně mrzelo, protože tenhle EQ je můj nejoblíbenější. Tak jsem se naštval a dal tam taky ty cracklé Sonnoxy a všechno bylo zase v pohodě. Pak jsem nedávno musel přeformátovat disk a nainstalovat znovu Windows. A k mému zděšení sice cracklé Sonnoxy nainstalovat nějak šly, ale v Samplitude byly neviditelné, neexistovaly, at jsem dělal co jsem dělal. Tak mě napadlo tam dát zpátky ty normální s iLokem, zkusil jsem otevřít rezignovaně ParPLEQ - a nic, vše v pohodě. Takže vůbec nevím pointu. Akorát mě občas vyšplouchne ten iLok - je to jeden z největších a nejzbytečnějších opruzů, který byl v oblasti profi audia vymyšlen. Kromě toho jsem si musel koupit nový jen proto, abych před dvěma týdny zjistil, že s tím předchozím, co jsem nemohl najít (a který už jsem měl 2 roky, i když nepoužíval), si v pohodě hraje synáček (nakládal ho bagrem na nákladák :)) (takže kdyby někdo potřeboval iLok, mám jeden navíc ...)

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Příspěvek od Liquid Sound » 11 led 2008 19:26

V Pro Tools 7.x zase při pokusu použít nějakej Sony preset Oxfordi spadnou i s daw. Což je paradoxně dobrý, protože alespoň člověk neni línej něco tvořit a neupravuje presety... :) Nativní presety samo choděj jak maj, takže to co si někdo vytvoří, holt si to sejvne i se sešnou. :)

Chybí mi jen, jako u spousty jinejch plugů možnost vypnout metry a křivky eq... Zlatí bývalí Bomb Factory. :)

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo » 11 led 2008 19:35

Jo a těm presetům - já u těch oficiálních vůbec žádné nemám (?). Spousta jich ale byla třeba u limiteru v cracklé verzi. Ty presety byly pro mě poučné z hlediska měnících se nastavení. Ted zase nemám nic ...

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 11 led 2008 20:21

ecson: ad signal nad nulou u inflatoru: jde podle me o systemovy chovani a je popsany v manualu. zalezi na tom, jestli je zapnuty rozklad do 'bands' (potom je mozne, ze se neco dostane pres nulu), nebo ne.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 11 led 2008 20:24

ecson:

tady sem ti to nasel:

"7.2. Direct and Band splitting modes.
The Inflator application can run in either direct or band splitting modes.
In normal operation the whole frequency range of the programme is processed simultaneously.This is usually the best position to run the process under most conditions. One significant advantage of using this mode is that the output relative peak level will not get larger than peak level, however much Effect is applied. Therefore more overall enhancement is possible before clipping the output and louder more powerful results are possible. Also when used for distortion generation the relative phase of the distortion harmonics are better preserved when band splitting is not used, so accurate clip rounding is possible producing a much more pleasing effect.
The band splitting function is offered as an additional mode that may be useful under some specific conditions. When band splitting is selected the processing is split into three frequency bands to avoid intermodulation distortion between parts of the programme signal spectrum. This mode is occasionally advantageous when going for maximum loudness enhancement where there is a significant predominance of specific frequency ranges in the programme content. However it should be noted that, depending on programme and settings, operation in this mode produces output levels that are beyond the relative input peak level. This means that the signal is more likely to clip at the output, which may produce an increased harshness to the sound. If this becomes obtrusive, reducing the input..."

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 11 led 2008 20:34

No ty filtry v EQ maj k dokonalosti daleko... takhle se ale chova vetsina fazove nelinearnich filtru. Nebo resp. vsechny co znam. Neco ofiltrovat znamena vzdycky, ze nejaka spicka preleze, ale co mi u oxfordu pride je, ze to ani moc neofiltruje a pritom to hodi peaky o 2dB nahoru... to je trochu naprd.

Jak rikam, ze mi nepride, ze by to moc filtrovalo, tak to samozrejme prehanim, ale treba kdyz chci dostat z audia pryc nejspodnejsi frekvence a pritom neuskodit basum, tak i ten nejstrmejsi filtr proste nezabira 100%. Vezmu PSP Neon HR na nejvyssi kvalitu a linear fazi a dela to presne co chci (az na tu latenci a narocnost na CPU).

ParPLEQ muslim vyzkouset.


Dynamika se mi ovlada nejak blbe... a i kdyz to funguje, tak ji nemam moc rad, protoze mi pride, ze trva dlouho nez neco nastavim. Zlatej sonalksis co se ovladani tyce. O uad nemluve ;-)))).

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo » 11 led 2008 20:46

matucha píše:. Vezmu PSP Neon HR na nejvyssi kvalitu a linear fazi a dela to presne co chci (az na tu latenci a narocnost na CPU).

ParPLEQ muslim vyzkouset.
Tak tam si s CPU a latencí moc nepolepšíš .... BTW - nevěděl jsem že jsi konvertoval na jinou víru :)

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 11 led 2008 22:02

ECSON WALDES píše:
Poshook píše:niekde som tu pisal o tom, ze Sonnox pluginy sa mi zdaju nic moc a su zbytocne predrazene na to, co robia.
po par dnoch intenzivneho skusania R3-EQ a R3-Dynamics musim tieto vyjadrenia oznacit za hlupe a kratkozrake a zaroven pogratulovat a ticho zavidiet EW.
oba pluginy su fantasticke. obzvlast som uplne uzasnuty kompresorom, ktory je neuveritelne setrny k dynamike materialu a zneje absolutne prirodzene - uplne ina liga.

Poshook to me moc tesi ze si te precejen ziskaly : )

Koupe OXFORDu byla pro mne skvela investice. Pouzivam je denodenne, micham snima ted uz paty album a jsou po mne nepostradatelnym nastrojem ! :D


Sony OXFORD maji supr zvuk a jsou fakt dokonaly, ale i pres jejich dokonalost, jsem nasel nekolik much, casto dost zarazejicich. Treba u EQ kdyz pouzivam filtry na material kterej je natlacnenj do maximalniho peaku a rezu v HPF basy, tak nechapu jak je mozny, ze se signal dostane pres nulu do prebuzeni. To by filter delat nemel. Pak treba Inflator si obcas pretece pres nulu zrovna tak. Presto ze zarizeni jeho typu vpodstate nema jak pustit signal nad nulu, tak to dela. Osvedcilo se mi u nej snizit OUTPUT hodnotu z 0 dB na 0.08 a pak je vse v poradku. U limiteru me stve ze pumpuje a presto ze umi skvely veci a mam ho moc rad, tak je nekdy trochu nepredvidatelny jak se na dany nastaveni zachova. Compressor je bozi neni co dodat, snad je ze jeho interni Gate a Limiter stojej za backoru, ale compresse jako takova je SUPR. Reverb pouzivma jen obcas a Transmod je klasika kterou pouzivam spis na potlaceni nezadoucich transientu, nez na jeji podtrzeni.

.
to co pises o prebudeni pri HPF sa mi zda normal, to iste mi robi Wavearts Trackplug EQ a ak si dobre pamatam, rovnako sa choval aj Q10 od Waves (este hodne davno). jedno je ale iste, do toho kompresoru urcite pojdem, pretoze kvalitne native kompresory proste nie su. ak budu nejake dalsie prachy tak aj do EQ. povodne som posilhaval po Maxx Volume od Waves, ale je prilis drahy, inak tiez prva liga.

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 11 led 2008 22:33

Ivo píše:
matucha píše:. Vezmu PSP Neon HR na nejvyssi kvalitu a linear fazi a dela to presne co chci (az na tu latenci a narocnost na CPU).

ParPLEQ muslim vyzkouset.
Tak tam si s CPU a latencí moc nepolepšíš .... BTW - nevěděl jsem že jsi konvertoval na jinou víru :)

Jak prekonvertoval?

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo » 11 led 2008 22:39

matucha píše:
Ivo píše:
Tak tam si s CPU a latencí moc nepolepšíš .... BTW - nevěděl jsem že jsi konvertoval na jinou víru :)
Jak prekonvertoval?
matucha píše:
ParPLEQ muslim vyzkouset.


:))

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 12 led 2008 04:08

ehm... tak to jsem to prokec ;-)

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 12 led 2008 16:55

matucha píše: Dynamika se mi ovlada nejak blbe... a i kdyz to funguje, tak ji nemam moc rad, protoze mi pride, ze trva dlouho nez neco nastavim. Zlatej sonalksis co se ovladani tyce. O uad nemluve ;-)))).
tak nejak.. pro me je to takovy tvrdy na ovladani - nevim cim to. a treba prave zminovany sonalksis je pro me lahoda - trikrat sahnu a je nastaveno.
jo jinak psp limiter kterej jsem tu nedavno hazel, me docela rozsekal a zda se mi lepsi nez sonnox (na ty moje tucky)

Odpovědět