Waldorf Blofeld

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 28 úno 2008 09:56

mne sa nepacia na Blofelde tie hladke neozubene kovove cudliky, mam skusenosti ze sa s tym pracuje dost nemotorne. vyzera to byt na "papuckovy" syntak na doma. a preco vas vlastne zaujima ten Snow?

trochu som inak aj rozmyslal o tom, ako sa budu dalej vyvijat VA syntaky, vsimol som si ze vela syntakov ma osobity charakter a zvuk, ale ze trh trocha pokazil supersaw, Virus TI, ci Nord. mam skusenosti s tym, ze vacsina "inych" zvukov ako tych 20 vseobecne znamych zneju ludom zastaralo alebo oldskool.

som teda velmi zvedavy co to "prekona".
Naposledy upravil(a) demsky dne 28 úno 2008 17:19, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 13142
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 28 úno 2008 10:14

existuju 2 sposoby ako pouzivat top VA synthy (nord, TI,... )

1. cesta presetoveho "carodejnika" - stiahnut/kupit presety od vengeance a "hura mam aktualny sound"

2. cesta skutocne tomu synthu rozumiet a vytvarat si zvuky sam presne podla vlastneho vkusu a potreby

95% ludi ide cestou 1 ... vdaka takymto "magom" sa v ociach mnohych stroje ako nordlead, jp, ti totalne dehonestuju a kazdy si potom o nich mysli ze to su len tie trapne krabicky co chce mat kazdy aby mal ten isty supersaw od manuela schleissa.. vlastne schleiss sa svojim paradoxnym sposobom dost pricinil o nepopularitu virusa v urcitej skupine ludi...

na druhej strane kto sa rozhodne ist cestou 2 dojde na to ze su to fakt skvele stroje s uzasnymi moznostami a top-kvalitne spravenymi algorytmami, na ktorych clovek s vedomostami a znalostou daneho stroja vie naladit fakt siroke spektrum zaujimavych zvukov ...

virus, nord lead/modular, jp,.. a aj ten blofeld aj ked este poriadne nieje na trhu - tieto top VA synthy nemozu za to ze ludia su povacsine lenivy snazit sa vyuzit ich potebcial na nieco nove a radsej siahnu po osvedcenych presetoch ktore 100000x poculi uz inde ...

mathi
Příspěvky: 60
Registrován: 14 led 2008 10:48

Příspěvek od mathi » 28 úno 2008 12:12

dendy: tak pod to bych se podepsal :)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21488
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 28 úno 2008 13:07

dendy : presne tak .. ako som uz pisal mam virus rack , co je niekde medzi A a B .. ked som zacal krutit v Sound Diveri s parametrami , po chvili som dosiel na to, ze tento synth ma miesto v mojom racku ..

Uživatelský avatar
ECSON WALDES
Profesionál
Příspěvky: 1859
Registrován: 16 zář 2002 14:52

Příspěvek od ECSON WALDES » 28 úno 2008 16:13

dendy píše:existuju 2 sposoby ako pouzivat top VA synthy (nord, TI,... )

1. cesta presetoveho "carodejnika" - stiahnut/kupit presety od vengeance a "hura mam aktualny sound"

2. cesta skutocne tomu synthu rozumiet a vytvarat si zvuky sam presne podla vlastneho vkusu a potreby

95% ludi ide cestou 1 ... vdaka takymto "magom" sa v ociach mnohych stroje ako nordlead, jp, ti totalne dehonestuju a kazdy si potom o nich mysli ze to su len tie trapne krabicky co chce mat kazdy aby mal ten isty supersaw od manuela schleissa.. vlastne schleiss sa svojim paradoxnym sposobom dost pricinil o nepopularitu virusa v urcitej skupine ludi...

na druhej strane kto sa rozhodne ist cestou 2 dojde na to ze su to fakt skvele stroje s uzasnymi moznostami a top-kvalitne spravenymi algorytmami, na ktorych clovek s vedomostami a znalostou daneho stroja vie naladit fakt siroke spektrum zaujimavych zvukov ...

virus, nord lead/modular, jp,.. a aj ten blofeld aj ked este poriadne nieje na trhu - tieto top VA synthy nemozu za to ze ludia su povacsine lenivy snazit sa vyuzit ich potebcial na nieco nove a radsej siahnu po osvedcenych presetoch ktore 100000x poculi uz inde ...
to je presny ! podepisuju

.

elektri
Příspěvky: 686
Registrován: 04 lis 2006 20:05

Příspěvek od elektri » 28 úno 2008 16:18

pro tu první skupinu bohatě stačí SampleCD, ale to by pak nemohli říkat "mám Virus!"

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 28 úno 2008 17:29

Dendy pekne si to napisal, ved o to sa snazim aj ja, paradoxne zopar VSTi nastrojov co som checkoval sa priblizuje tomu ako zneje Virus ci Nord ale vobec som nemal chut na tom nieco vymyslat ja alebo pouzit tie presety a ani mi netrha zily mat pod rukami tie Vengeancove zvuky.

Minule som si aj uvedomil, ze napriklad moj Kurzweil K2000VP je vlastne taky maly otec VA syntakov, teda ja neviem o ziadnom digitalnom syntaku pred K2000 co mal aj DSP generovane waveformy. Samozrejme ze z neho nedostanem to co z vyssie uvedenych, ale zatial v nom nachadzam sound ktory mam rad. :)

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 28 úno 2008 18:01

No Dmesky ono stát se uživatelem Kurzweil K2XXX v kategorii 2 trvá pár let ;)
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com


Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2690
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Příspěvek od bassline » 04 bře 2008 21:47

fiha, tak to vyzera byt huste !

zlato
Příspěvky: 12
Registrován: 22 zář 2007 21:29

Walda

Příspěvek od zlato » 05 bře 2008 02:58

Tak se mi podarilo koupit Blofeld...
V krab. byl strucny manual, CD a sit.ad...Masina je dost sexy (i kdyz ty ocelove knoby bych ozelel, nejdou dost dobre otacet jednim prstem a klozou)
Cekal jsem synth s ocelovym, tvrdym zvukem...toto ocekavani se mi splnilo...Ma zajimavy charakter, jdou tam vykroutit uzasne ´´spineve´´,´´piskove´´zvvuky, jak rekl Escon syci...ale syci krasne...heh
Ovladani je udelane za jedna, na pochopeni jak synth vlasne funguje je tahle masina jako delana, vse je prehledne a poruce, clovek se dostane rychle tam kam potrebuje(jen Modulační matrice je trocku zdlouhave bludiste).
Disply zobrazuje trochu jinak nez na prezent. Foto. napr prave v onem Matrixu je na fotce 8 radku v realu je to vsak 5.
Trosku nedoresene maji to ´´pasove´´ menu (se vsema polozkama co synth ma) kterym muzu projizdet data koleckem. Napr. Menu jednoho FX ma az 4 nahledy na display...a kdyz pijedu po pasu datakoleckem z opacne strany do podmenu FX tak musim jet az nazacatek abych zjistil co to tam za FX vubec mam...a cely vrsek displye je volny...tam mohla byt klidne informace v jakem FX zrovna jsem...
Celkove pocet zobrazovanych info. na disp. je srovnatelny s Virusem TI...Krasne plus je pak graf zobrazovani krivek OSC, LFO a obalek...to je enonuno.
USB komunikace mi vubec nejede tak jak by mela...masina se kouse, seka, nezobrazuje graf. obalek LFo a dokonce ani Matrixu...nekonecnym knobem trva dest otoceni nez se dotanu na vrchni hodnotu parametru, taky zvuk se ruzne deformuje pri prepinani ve funkcich. Klasicke MIDI propojeni vsak zatim slape bez problemu.

Uz se tesim na ten editor.

Celkove vubec nelituju...

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2690
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Příspěvek od bassline » 05 bře 2008 10:30


miki23
Příspěvky: 15
Registrován: 20 dub 2007 10:06

Příspěvek od miki23 » 05 bře 2008 12:53

Zlato:

prosimtě, kde jsi ho koupil??

zlato
Příspěvky: 12
Registrován: 22 zář 2007 21:29

Příspěvek od zlato » 05 bře 2008 14:07

2bassline

Ano, testoval jsem vsechny 3
ale dik...


2miki23

Koupil jsem ho na: soundslive.co.uk...Byl jeden na sklade tak jsem to testl...no ani jsem neveril ze by dosel.... ale nadruhy den byl tu (v UK)...
Ac jsem ho kupoval v UK nasel jsem v krab jen stredoev. sitovy ad.

zlato
Příspěvky: 12
Registrován: 22 zář 2007 21:29

PLS

Příspěvek od zlato » 06 bře 2008 15:11

Zatim jsem nepochopil jak v DAW autamtizovat parametry u Blofeldu...Prej by to melo jit po MIDI IN, bohuzel jsem zatim neodhalil jak udelat aby ty aut.
informace takto zasilal...v Abletonu ani Cubase na midi stope (tam kde byvaji u Vira a VST normalne) ty parametry vubec nevidim. Bylo mi naznaceno
ze by to mel posilat spolecne s cc Eventy...Ale jak ne to jsem neprisel..zda to aktivovat v masine nebo jinde.
V HW jsem zacatecnik. Kdby me nekdo dokazal
poradit nebo aspon naznacit byl bych moc rad predem dik.

Odpovědět