Waldorf Blofeld

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Wolve-rine
Příspěvky: 1
Registrován: 19 dub 2012 21:45

Re: Waldorf Blofeld

Příspěvek od Wolve-rine » 19 dub 2012 21:48

zdravím...koupil jsem si waldorfa v racku...a potřebuji poradit...jak a čím ho mám zapojit do starších yamah jako midi.Yamahy mají midi in/out...a waldorf má takové to mini usb nebo co...?Poradíte mi...?Díky...

AndyW
Příspěvky: 56
Registrován: 09 srp 2003 00:09

Re: Waldorf Blofeld

Příspěvek od AndyW » 11 říj 2012 11:37

Koukam, ze uz se tu dlouho nic nedeje. Brzy by mi mel prijit blofeld desktop s aktivovanou sl licenci.
Videl sem, ze tu nekdo dela psytrance, coz je i muj styl :)
Nicmene bych se chtel zeptat na neco jineho, jak je to se stabilitou pres usb midi s poslednim firmwarem ? Byly s tim nejaky problemy pokud sem tu cetl.

Diky.
Live magic flute

AndyW
Příspěvky: 56
Registrován: 09 srp 2003 00:09

Re: Waldorf Blofeld

Příspěvek od AndyW » 18 úno 2013 13:26

Tak po par mesicich musim konstatovat, ze jsem s blofeldem moc spokojeny. je to opravdu zajimavy syntak a zvukove se z nej da vyloudit hodne, jen to chce experimentovat.
ted sem zacal hodne vyuzivat i multi rezim a ve spolupraci s cubase 5 to je super (cubase je jediny daw z tech co sem vyzkousel, ktery ma trochu inteligentne vyresenou spolupraci s externim hw)
poridil sem ted k tomu jeste viruse a tohle je super kombinace :) visurs je takovej drsnejsi, z blofelda spis loudim ucesanejsi a uhlazenejsi zvuky, takze se to bajecne doplnuje. s touto kombinaci a s 16 part multi rezimem na kazdym z tech syntaku to uplne staci na pokryti celyho songu (zvlast mam akorat bici)
postup prace je asi takovej, ze se track nejdriv zkomponuje, pak se vyrenderuje do stop a teprve pak se de efektovat - pokud je potreba nejakych specialnich efektu zvlast na kazdou stopu, ale da se to vyrenderovat cely na jednou samozrejme, pokud zvuk neni potreba efektovat stopy separe - protoze ten blofeld ma jen dva stereo vystupy. ale to nevadi, dulezity je ze to hraje na tech 16 partech a clovek tak slysi vsechno najednou a nemusi to tvorit stopu po stope a cubase umi vysilat na midi stope na faderu control cislo 7, takze si clovek pomery muze krasne mixovat z mixaku a nemusi to resit pres nastaveni v blofeldovi.
Live magic flute

token
Příspěvky: 1
Registrován: 03 kvě 2013 16:20

Re: Waldorf Blofeld

Příspěvek od token » 10 kvě 2013 09:15

Panove sory ze tu znecistuji vasi sofistikovanou diskuzi, ale jsem zacatecnik a vybiram si nastroj chci hrat pro radost a jestli mi to pujde tak jako performer.
Prehrabuju se internetem uz asi 3 mesice a akorat me z toho boli hlava.
Vybral jsem si waldorf blofeld a az vyjde tak k nemu pulse2.
Otazka: bude se dat na tudle dvojci hrat live bez pc tz je multimode na valdorfu alspon tak schpny jako engine na electraibu jestli mi rozumite.
Ma to neaky step seqeuncer zaznam pohybu knobu atd....
Nebo jak ten multi mode vlatne funguje?????
Otazka 2:Je uz neak poreseny daw pro waldorf cetl jsem tady ze se to seka nefunguje vypadava clovek musi 2 dny nastavovat usb propojeni aby to jelo.
Ma waldorf neaky orginal soft kterym se to da ridit. neco jako ma mopho treba.

AndyW
Příspěvky: 56
Registrován: 09 srp 2003 00:09

Re: Waldorf Blofeld

Příspěvek od AndyW » 15 kvě 2013 22:41

token: ahoj, popisu ti jak funguje ten multimode, je to jednoduche. proste muzes hrat na 16ti kanalech, ale jen to co tam posles po midi, tzn bys musel mit nejaky sequencer mimo. napriklad nejakou grow masinu od rolanda (to mam ja), pak muzes hrat az 16 partu nezavysle, zadny zanzam pohybu knobu nebo step sequencer blofeld nema. jen arpegiator, ale to neni to co by si potreboval.
s poslednim firmwarem to slape dobre, nemam s usb problemy . softu je hodne, jak vst tak i stand alone, soft na upravu krivek, soft na ladovani samplu (pokud mas sl licenci) neco origos neco od tretich stran.
Live magic flute

Jacob
Příspěvky: 1
Registrován: 19 čer 2013 18:02

Re: Waldorf Blofeld

Příspěvek od Jacob » 19 čer 2013 18:07

Zdravím všechny, mohl by mi někdo poradit? Chtěl jsem si přes Spectre do blofelda hodit nejaky sample což se povedlo jenže tím se nějak odstranili všechny ostatní sampl zvuky piana atd a místo toho hraje ten jeden zvuk co jsem tam nahrál. Stalo se to už někomu? Nevím co teď stím půlka zvuků je překryta tím co jsem tam nahrál

Odpovědět