Waldorf Blofeld

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Pavel Vantuch

Re: Waldorf Blofeld

Příspěvek od Pavel Vantuch »

No páni, já vás zas poprosím o trochu trpělivosti, protože se za dva dny stěhuju do nového bytu a na větší testování bude času minimum. Ale jak jen to půjde, tak zkusím vyplodit něco smysluplného :mrgreen:

mONOGRAm

Příspěvek od mONOGRAm »

Obrázek

takze licencia nainstalovana, prave prebieha loading samplov z firemneho .mid file-u.

otazka - je mozne loadovat cele .wav-ka cez nejaky editor /zatial som sa k ziadnemu nedostal/?

edit: SPECTRE!
funguje! 5mb .wavko loadnute do blofa za cca 2minuty. hor sa na tweaking!

edit2: nocny tweaking splnil sluby vyrobcu /a tiez moje ocakavania/ - sampel je mozne pouzit ako oscilator a aplikovat nan teda vsetky moznostosti modulacie - filtre, obalky, LFOs, tiez FM, ring, fx... + samozrejme vyuzit i sekvencovanie cez blofacky vcelku vyspely arpeggiator.

do SPECTRE je mozne loadovat "len" .wav-ka /aj stereo, tie su vsak konvertovane do mono/, vytvarat z nich programy /ci uz kombinaciami samplov, alebo moznostou roztiahnutia samplu cez celu klaviaturu/, urcuje sa rootkey a high key. moznost normalizacie ako jednotlivych samplov, tak programov priamo v SPECTRE. vytvoreny program je mozne save-nut na pamat. medium vo formatoch .xml, .kmp, .wpc a .txt /skusal som osobne save-nut a load-nut len .xml/.

loading programu sa deje cez usb /midi som zatial neskusal/, samozrejme, blof musi byt predtym nainstalovany /na DVD "license sl" je driver/ a vtedy sa
v SPECTRE ukaze ako "zvukove zarizeni" - tento vystup je prave usb, pouzivane pri load-e.

a nakoniec nieco k zaciatku - teda samotnej instalacii:
samotna licencia je DVD s "license activation key", co je na vnutornej strane obalu uvedeny 20znakovy kod. po zapnuti blofa /pripojeneho cez usb/ je potrebne ho nakrmit challenge.mid suborom /tiez sucast DVD/, blof na displeji zobrazi 16znakovy kod, ktory spolu s license activation key a osobnymi udajmi je potrebne zadat na stranku "license-sl.waldorfmusic.de" a prakticky hned po potvrdeni /vyrobca udava najneskor do 5tich minut/ je vyhodene okno s odkazom na stiahnutie dalsieho, uz konecneho aktivacneho .mid suboru, po loadnuti ktoreho blof uz len zahlasi vyssie odfotenu hlasku. thats it!
p. s.: dvd obsahuje i nejaku factory banku /zase ale len v .mid formate, ten sa loaduje cca 20 minut - pri seq tempe 120 bpm/.

dendy

Příspěvek od dendy »

to znnie paradane teda !

a co to je to SPECRE ? to som celkom nepochopil, to je standalone aplikacia, proste klasicky nabrowsujes subor na disku kliknes na upload a nasype ti ho do blofa ??

a predpokladam ze wav co do neho nasypes, ked vypnes blofa a zapnes, tak ich tam stale mas, ano ?

mONOGRAm

Příspěvek od mONOGRAm »

dendy: sample samozrejme po vypnuti ostavaju v ROMke /??? teda predpokladam, ze je to v tom pripade ROM/.

SPECTRE - freeware standalone, zatial /100percentne/ funkcna beta, vid manual - http://www.waldorfmusic.de/de/downloads ... ld/spectre

dendy

Příspěvek od dendy »

tak potom je toto UPLNY masaker.. PARADA ... by som povedal ze toto celkom dramaticky dviha hore cenu Blofeldu ... kolko ze to ma Blof vlastne tej romky ? 60 MB ?? sak to z neho tym padom robi normlane v celku slusny sampler (aj ked s urcitymi obmedzeniami voci standartnym samplerom ale aj tak !)

tak do tohto updatu teda urcite pojdem, waldorfaci sa pekne pochlapili, vyborne !!

mONOGRAm

Příspěvek od mONOGRAm »

temeraf, ze je, bratm! waldorf P.E.R.K.E.L.T.!

dendy

Příspěvek od dendy »

ako dobre ze som ho nepredal, uz mal chudak taaakto namale a siel by z domu.. teraz by som lutoval :) ked sa veci takto maju uz z domu nepojde ani nahodou a skorej pojde do-prec Korg ESX :-) teda ak sa mi ho podari opravit :( ale to uz je na inu debatu

mONOGRAm

Příspěvek od mONOGRAm »

skus do toho potom nasypat trebars oneshoty zo 606ky, tie daj FModulovat druhym osc, popripade samymi sebou / :evil: /, zapni hold na arpe plus trebars
cele to pretiahni cez dist a delay, v ktorom budes krutit casom...

dendy

Příspěvek od dendy »

kde si objednaval to update ? v ktorom eshope ?

mONOGRAm

Příspěvek od mONOGRAm »

cez disk.cz. ale musel som cakat cca dva tyzdne. checkni, ci maju aktualne skladom. vratane dopravy 86,60 EUR.

dendy

Příspěvek od dendy »

tak teraz v tomto momente to riesit nejdem ale este do vianoc si urcite radost spravim :)

syncro

Příspěvek od syncro »

Včera jsem prohrál boj s otesánkem a stal jsem se majitelem téhle mašinky. Zvukově se mi to na základě hraní si přes noc líbí moc, architektura taky prima, jen to ovládání je děs 8-) A škoda, že to nemá aspoň dva individuální audio outs navíc...

Saša
GunJah Records
Bandcamp | Spotify | YouTube | Mixcloud | Soundcloud

mONOGRAm

Příspěvek od mONOGRAm »

syncro: ja ho mam za 200 EUR, takze za tie peniaze by vycitat cokolvek bolo mierne bezcharakterne.
hav phun kazdopadne /a nezabudni dokupit licence SL. dufam, ze mi z disk-u poslu aspon nejake neslubene percenta za lamanie 8))))))))/!

Anaesth

Příspěvek od Anaesth »

Ahoj, mám dotaz..jsem zřejmě totální tragéd,ale potřebuju poradit. Koupil jsem Blofelda + Sl licenci. Instalace proběhla korektně, všechno super.
Nainstaloval jsem si SPECTRE a zkoušel poslat přes USB do Blofelda nějaký vzorky ve formátu wav..vše proběhlo korektně,ale může mi někdo říct, jak se k těm vzorkům v Blofeldovi dostanu..nejsem schopen ty samply, co jsem tam poslal editovat..díky za radu

mONOGRAm

Příspěvek od mONOGRAm »

Anaesth: sample si vyberies ako jednu z "waveforms" oscilatora. teda namiesto pily, obdlznika, sinusu..

Odpovědět