Waldorf Blofeld
- Pavel Vantuch
Re: Waldorf Blofeld
No páni, já vás zas poprosím o trochu trpělivosti, protože se za dva dny stěhuju do nového bytu a na větší testování bude času minimum. Ale jak jen to půjde, tak zkusím vyplodit něco smysluplného 

takze licencia nainstalovana, prave prebieha loading samplov z firemneho .mid file-u.
otazka - je mozne loadovat cele .wav-ka cez nejaky editor /zatial som sa k ziadnemu nedostal/?
edit: SPECTRE!
funguje! 5mb .wavko loadnute do blofa za cca 2minuty. hor sa na tweaking!
edit2: nocny tweaking splnil sluby vyrobcu /a tiez moje ocakavania/ - sampel je mozne pouzit ako oscilator a aplikovat nan teda vsetky moznostosti modulacie - filtre, obalky, LFOs, tiez FM, ring, fx... + samozrejme vyuzit i sekvencovanie cez blofacky vcelku vyspely arpeggiator.
do SPECTRE je mozne loadovat "len" .wav-ka /aj stereo, tie su vsak konvertovane do mono/, vytvarat z nich programy /ci uz kombinaciami samplov, alebo moznostou roztiahnutia samplu cez celu klaviaturu/, urcuje sa rootkey a high key. moznost normalizacie ako jednotlivych samplov, tak programov priamo v SPECTRE. vytvoreny program je mozne save-nut na pamat. medium vo formatoch .xml, .kmp, .wpc a .txt /skusal som osobne save-nut a load-nut len .xml/.
loading programu sa deje cez usb /midi som zatial neskusal/, samozrejme, blof musi byt predtym nainstalovany /na DVD "license sl" je driver/ a vtedy sa
v SPECTRE ukaze ako "zvukove zarizeni" - tento vystup je prave usb, pouzivane pri load-e.
a nakoniec nieco k zaciatku - teda samotnej instalacii:
samotna licencia je DVD s "license activation key", co je na vnutornej strane obalu uvedeny 20znakovy kod. po zapnuti blofa /pripojeneho cez usb/ je potrebne ho nakrmit challenge.mid suborom /tiez sucast DVD/, blof na displeji zobrazi 16znakovy kod, ktory spolu s license activation key a osobnymi udajmi je potrebne zadat na stranku "license-sl.waldorfmusic.de" a prakticky hned po potvrdeni /vyrobca udava najneskor do 5tich minut/ je vyhodene okno s odkazom na stiahnutie dalsieho, uz konecneho aktivacneho .mid suboru, po loadnuti ktoreho blof uz len zahlasi vyssie odfotenu hlasku. thats it!
p. s.: dvd obsahuje i nejaku factory banku /zase ale len v .mid formate, ten sa loaduje cca 20 minut - pri seq tempe 120 bpm/.
to znnie paradane teda !
a co to je to SPECRE ? to som celkom nepochopil, to je standalone aplikacia, proste klasicky nabrowsujes subor na disku kliknes na upload a nasype ti ho do blofa ??
a predpokladam ze wav co do neho nasypes, ked vypnes blofa a zapnes, tak ich tam stale mas, ano ?
a co to je to SPECRE ? to som celkom nepochopil, to je standalone aplikacia, proste klasicky nabrowsujes subor na disku kliknes na upload a nasype ti ho do blofa ??
a predpokladam ze wav co do neho nasypes, ked vypnes blofa a zapnes, tak ich tam stale mas, ano ?
dendy: sample samozrejme po vypnuti ostavaju v ROMke /??? teda predpokladam, ze je to v tom pripade ROM/.
SPECTRE - freeware standalone, zatial /100percentne/ funkcna beta, vid manual - http://www.waldorfmusic.de/de/downloads ... ld/spectre
SPECTRE - freeware standalone, zatial /100percentne/ funkcna beta, vid manual - http://www.waldorfmusic.de/de/downloads ... ld/spectre
tak potom je toto UPLNY masaker.. PARADA ... by som povedal ze toto celkom dramaticky dviha hore cenu Blofeldu ... kolko ze to ma Blof vlastne tej romky ? 60 MB ?? sak to z neho tym padom robi normlane v celku slusny sampler (aj ked s urcitymi obmedzeniami voci standartnym samplerom ale aj tak !)
tak do tohto updatu teda urcite pojdem, waldorfaci sa pekne pochlapili, vyborne !!
tak do tohto updatu teda urcite pojdem, waldorfaci sa pekne pochlapili, vyborne !!
temeraf, ze je, bratm! waldorf P.E.R.K.E.L.T.!
ako dobre ze som ho nepredal, uz mal chudak taaakto namale a siel by z domu.. teraz by som lutoval
ked sa veci takto maju uz z domu nepojde ani nahodou a skorej pojde do-prec Korg ESX
teda ak sa mi ho podari opravit
ale to uz je na inu debatu

skus do toho potom nasypat trebars oneshoty zo 606ky, tie daj FModulovat druhym osc, popripade samymi sebou /
/, zapni hold na arpe plus trebars
cele to pretiahni cez dist a delay, v ktorom budes krutit casom...

cele to pretiahni cez dist a delay, v ktorom budes krutit casom...
kde si objednaval to update ? v ktorom eshope ?
cez disk.cz. ale musel som cakat cca dva tyzdne. checkni, ci maju aktualne skladom. vratane dopravy 86,60 EUR.
tak teraz v tomto momente to riesit nejdem ale este do vianoc si urcite radost spravim 

Včera jsem prohrál boj s otesánkem a stal jsem se majitelem téhle mašinky. Zvukově se mi to na základě hraní si přes noc líbí moc, architektura taky prima, jen to ovládání je děs
A škoda, že to nemá aspoň dva individuální audio outs navíc...
Saša

Saša
syncro: ja ho mam za 200 EUR, takze za tie peniaze by vycitat cokolvek bolo mierne bezcharakterne.
hav phun kazdopadne /a nezabudni dokupit licence SL. dufam, ze mi z disk-u poslu aspon nejake neslubene percenta za lamanie
)))))))/!
hav phun kazdopadne /a nezabudni dokupit licence SL. dufam, ze mi z disk-u poslu aspon nejake neslubene percenta za lamanie

Ahoj, mám dotaz..jsem zřejmě totální tragéd,ale potřebuju poradit. Koupil jsem Blofelda + Sl licenci. Instalace proběhla korektně, všechno super.
Nainstaloval jsem si SPECTRE a zkoušel poslat přes USB do Blofelda nějaký vzorky ve formátu wav..vše proběhlo korektně,ale může mi někdo říct, jak se k těm vzorkům v Blofeldovi dostanu..nejsem schopen ty samply, co jsem tam poslal editovat..díky za radu
Nainstaloval jsem si SPECTRE a zkoušel poslat přes USB do Blofelda nějaký vzorky ve formátu wav..vše proběhlo korektně,ale může mi někdo říct, jak se k těm vzorkům v Blofeldovi dostanu..nejsem schopen ty samply, co jsem tam poslal editovat..díky za radu
Anaesth: sample si vyberies ako jednu z "waveforms" oscilatora. teda namiesto pily, obdlznika, sinusu..