Waldorf Blofeld

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 13142
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 06 bře 2008 15:18

no.. midi CC su 0..127 .. takze musis si pozriet v manuali blofeldu coslo midiCC napriklad pre cutoff.. a potom nasledne si musis v stope spravit automatizaciu tohto midiCC ... priamo parametre na vyber mat nebudes - to je prave len pri VST, pripadne u vira pretoze jeho control devide tiez funguje ako vst...

v cubase v pianorole mas dole velocity.. tak to je prave midiCC .. mas tam + kde mozes pridat dalsie CC krivky .. takze tam si pridas.. no a potom len musis vediet cislo kontrolera ktorym chces ovladat nejaky parameter v blofelde ...


ja nie som moc dobry na vysvetlovanie takychto zakladnych veci takze mozno som to napisal trosku kostrbato, snad sa tu najde niekto s lepsimi ucitelskymi vlohami kto ti to vysvetli zrozumitelnejsie od uplnych zakladov :)

zlato
Příspěvky: 12
Registrován: 22 zář 2007 21:29

Příspěvek od zlato » 06 bře 2008 16:10

Aha tak v manualu ktery jsem ktomu dostal bych hledal tabulku marne...musel jsem na stranky Wald.
Naposledy upravil(a) zlato dne 24 dub 2008 13:16, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Stardust
Příspěvky: 192
Registrován: 11 led 2007 13:21
Vybavení

Příspěvek od Stardust » 06 bře 2008 22:19

Ahoj Ezoňáci. Právě mi přišel ten Blofeld. Hezká věcička. Rád bych ale poprosil nějakého majitele MicroQ o spolupráci. Píši totiž na Blofelda recenzi a rád bych ho porovnal s MQ, které ale nevlastním. Šlo by udělat nějaké sezení, kde bych si osahal Micro a naopak poskytl Blofelda ke zkoušení? Za pomoc či případnou radu předem děkuji.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 13142
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 06 bře 2008 22:30

ja som mal microQ a z ukazok zvukovych mi pride zvuk uplne totalne identicky :-)

vyhody mQ oproti blofeldu

+ audio in
+ viac vystupov

vyhody blofeldu oproti mQ

+ ppg filter
+ prehladny display
+ wavetable z XT
+ 16 multitimbral (mQ je len 4 ak sa dobre pamatam)


mozno som na nieco zabudol ale toto mi pride ako zasadne body

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2690
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Příspěvek od bassline » 07 bře 2008 08:43

tych rozdielov je tam viac, v manuali to vsetko zistis, ked si spomeniem, tak okrem toho co spominal dendy to ma este moznost pre kazdy osc samostatnej tabulky, brilliance parameter pre oscilatory, nejake upper wavetables z PPG, viac typov drive-u, myslim ze aj sirsi mod matrix, atd....

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3855
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 07 bře 2008 09:34

dendy: ted se projevim jako syntakovi analfabet.. a zeptam se - Multitimbral je preci vec, kterou vyuzijes v multimodu syntaku, jestli se nepletu. Tzn. k cemu ti je 16part multitimbral u synthu, co má jenom jeden stereo výstup??

Uživatelský avatar
Stardust
Příspěvky: 192
Registrován: 11 led 2007 13:21
Vybavení

Příspěvek od Stardust » 07 bře 2008 10:04

Díky moc. Určitě se podívám do manuálů. Spíš mi šlo o to, jaká je samotná kvalita zvuku. I když i na Blofeldu bíše, že vychází z Q, tak by to mělo být v základu stejné.

Uživatelský avatar
MonkeyFighter
Příspěvky: 733
Registrován: 28 úno 2003 12:17

Příspěvek od MonkeyFighter » 07 bře 2008 11:02

Tom-Thak:treba k vrstveni..a nebo k tomu ze kdyz skladas track tak nemusis vyjizdet stopu do audia abys moh na blofu udelat nejakou jinou muzes je delat vsechny na raz a az pak to vyjet do audia a michat,ale stejnak by me to asi s*alo pac to michani a skladani mam tak nejak do hromady...

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 13142
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 07 bře 2008 11:12

no mne osobne je to tiez nanic moj style prace je ze si naladim zvuk, porobim melodie a rozne variasie, nahram do stopy.. potom naladim dalsi.. nahram do dalsej stopy.. atd..

ale teoreticky mozes mat polku stop tahat priamo zo synthu ked uz necitis potrebu dalej ich upravovat, efektovat a ekvalizovat.. aj ked moc si take nieco neviem predstavit v praxi :)

takze v podstate s tebou suhlasim - okrem vrstvenia patchov je multitimbralita pri stroji s 1 stereo out viac menej zbytocna ...

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3855
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 07 bře 2008 11:19

MonkeyFighter: jenze to nemuzes udelat tak jak ty rikas, protoze to ma prave jenom jeden vystup. Na viru si udelam tri nastroje kazdej poslu na jinej vystup a tim padem na kazdej zvlast narvu efekty a nastavim v mixu pomery.. ale takhle kdyz ti to leze z jednoho tak bys uz se synthu musel mit supr zvuky vyladene a hlasitostne smichane a to se mi zda jako dost nepohodlny. K vrstveni to je jediny opodstatneni.

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2690
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Příspěvek od bassline » 07 bře 2008 11:22

Pri VST editore (TI) sa to neda efektovat zvlast ? akoze kazdy zvuk rozdeli na iny out....

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3855
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 07 bře 2008 11:48

bassline: kdyz to ma jen jeden fyzicky OUT tak jak bys to chtel rozdelit ?? leda by se prenaselo audio pres USB a on si to tam v USBcku rozdelil v digitalu na vic vystupu v tom pripade by to byla parada ;) treba Xio umi a SH201 prej prenasi po USB i zvuk. Tak ale u blofeldu netusim, zda to umi ja pocital tedka s tim analog out a midi zapojenim a pri tomhle zapojeni ma samozrejme vyhodu MicroQ pac ma vic vystupu.

wire
Příspěvky: 367
Registrován: 30 čer 2007 17:41

Příspěvek od wire » 07 bře 2008 11:53

SH-201 po USB sice umi prenaset zvuk ale je to v praxi nepouzitelny, protoze to umi jen kdyz v hostu nastavis jako zvukovku roland sh-201 asio ovladac...

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2690
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Příspěvek od bassline » 07 bře 2008 12:00

tom: no ved tak som to myslel ze cez USB...ked dorobia VST editor pre Blofeld a USB bude vediet prenasat audio, tak to bude super nie ?

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3855
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 07 bře 2008 12:21

bassline: jojo to by bylo super :) to bych mel o starost min ;), pak bych si piskal :D mel bych vira a blofelda oboje 16part multitimbral.. to uz z toho vymacknes treba takovej 6synthu realtime ;)

Odpovědět