XLR Patchbay

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 08 dub 2008 12:18

comu nerozumies... predna strana, do ktorej sa strkaju banany, sluzi na prepajanie, gerety su pripojene zozadu... matucha akurat hovori ze profi patchbaye maju tie zadne kable napevno, cize si ich sam vyrabas a sam si tam das take ake ti treba pre gear. zpredu su potom jacky... okrem toho tie profi maju vnutri kus plosaka, kde sa da prepojkami nakonfigurovat ako to chces mat zapojene

Uživatelský avatar
PiKey
Profesionál
Příspěvky: 686
Registrován: 17 led 2007 11:44

Příspěvek od PiKey » 08 dub 2008 13:28

kexik píše:comu nerozumies... predna strana, do ktorej sa strkaju banany, sluzi na prepajanie, gerety su pripojene zozadu... matucha akurat hovori ze profi patchbaye maju tie zadne kable napevno, cize si ich sam vyrabas a sam si tam das take ake ti treba pre gear. zpredu su potom jacky... okrem toho tie profi maju vnutri kus plosaka, kde sa da prepojkami nakonfigurovat ako to chces mat zapojene
hm takto mam ja, je to kvalitka, aj ked zas neprakticke, aspon pre mna, kedze sa nekamaratim s letovackou, kazdy novy hw (teda niezeby som ich kupoval tak casto) sa musi doletovavat.

A hla zatisie s patchbay...

Obrázek

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 08 dub 2008 13:32

ja myslim ze spajkovat by mali ucit na zakladnej skole :)
fakt, je to ako soferovat, alebo vediet vymenit ziarovku, netreba na to ziadny intelekt a vzdy sa to hodi... btw da sa to naucit za jeden vikend

matucha
Příspěvky: 5057
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 08 dub 2008 13:42

co se pajkovani tyce - a mozna by z toho mohla byt separatna tema -

Urcite si umim spajet nejaky veci, ale rozhodne to nemuze vyhrat soutez v nejhezcejc spajenejch spojich. Mam tady na to od taty nejaky stary pajky s ohnutym dratem - obloukem... zadny precizni mikro pajky nebo jak se rika tem co vypadaj vic jako pero nez jako pistole.

Docela by me zajimalo nejaky doporuceni na zakladni vybaveni pro pajeni, pripadne nejaky rady jak to delat spravne.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 08 dub 2008 13:45

zalozim... mam v plane zalozit aj nejaku bastlersku sajtnu, ale ked teraz nebastlim, je to taky jalovy napad... ale o rok idem do toho

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 08 dub 2008 14:20

ja mam radsej klacku letovacku , ako mikropajky .. stara dobra 100Wovka ..

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 08 dub 2008 14:35

Jo, tak to bych taky ocenil. Sice studenaky uz nedelam, ale furt je co zlepsovat a to ze dost. Taky by me zajimalo, jak vlastne spravne zachazet s kalafunou (a proc). Pouzivam odjakziva trubickovej cin, tak jsem to nikdy neresil, ale zajimalo by me co a jak.

Pytkin: ona ale nelze pouzit na vsechno, co sem slysel. Problemem je snad elektrickej vyboj pri zapnuti a magneticky pole kolem trafa, uz si to nepamatuju... Btw kamarad, machr pres elektroniku, pouziva pistolovou pajku kde se da, nedavno mi s ni priletoval mikrospinac v mobilu, koukal jsem jak puk :)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 08 dub 2008 15:26

kermitak : no procesory s nou nejdem letovat neboj :) na kable je ale v pohode :)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 08 dub 2008 15:48

spravte pliz dakto topic bud v ostatnom, alebo na smetisku... zistil som ze niesom az taky fest moderator :)
vecer tam napisem nejaky text, od ktoreho potom odvinieme debatu... predpokladam ze taky tudy, alebo deep maju tiez co povedat

Uživatelský avatar
120BPM
Příspěvky: 537
Registrován: 04 zář 2005 15:47

Příspěvek od 120BPM » 08 dub 2008 19:23

Ja jsem mel pocit, ze ty jackovy patchbaye maj vzadu jacky a tudiz ten gear musim do toho PB pripojit jackem. Prislo mi blby kdyz mam vstup a nebo vystup na gearu XLR mit na druhem konci kabelu jack.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 08 dub 2008 19:48

A co je na tom blby? To je normalni vec ;) Nektery maji vzadu jack, ty lepsi maji vzadu pajeci pole.

Uživatelský avatar
120BPM
Příspěvky: 537
Registrován: 04 zář 2005 15:47

Příspěvek od 120BPM » 08 dub 2008 20:30

OK. Nejaky tipy na kvalitni Patchbay? A taky D-sub to TRS tim padem.

Uživatelský avatar
W.Cable
Příspěvky: 858
Registrován: 07 lis 2007 09:45

Příspěvek od W.Cable » 08 dub 2008 21:59


Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 09 dub 2008 00:32

Kukni tu kolko je patch bayov ..

http://home.flash.net/~motodata/patchbays/ttbantam.html

Aj XLR su na konci ! :)

Uživatelský avatar
120BPM
Příspěvky: 537
Registrován: 04 zář 2005 15:47

Příspěvek od 120BPM » 09 dub 2008 09:14

Diky moc za tipy! :wink: Poradil by mi ted nekdo s nakablovanim pres ADAT. Potreboval bych prvne prepojit Profire Lightbridge s SSL ALpha link AX a pak to nejak zapojit do toho Patchbaye. Popravde vubec netusim jake kabely a jak je zapojit. Chapu, ze mezi Profire a SSL musi byt nejake ADAT prepojenipres nejaky digitalni kabel a pak z SSL D-sub kabelama do patchbaye. Netusim vubec kde bych ale takovy kabely sehnal. Dik za dalsi tipy!

Odpovědět