vacsia plocha kontaktu... jack samica-samec ma v podstate bodovy kontakt a ked sa vnutri konektoru zoderie pozlatenie a kontakt zoxiduje, vznikne prechodovy odpor, ktory przni zvuk. jack bol vymysleny pre telefonne ustredne mozno v roku 1850
nie je to ziadny super konektor, ma jedinu vyhodu a to tu ze sa lahko vytahuje. preto je vobec este v obehu
pytkin: asi to vsetci beru tak, ze ked to zacne skrkat, tak sa to vyhodi... a hovorim, na rychle prehadzovanie nemas na vyber, xlr sa ovela tazsie vytahuje, nemas okamzitu kompatibilitu s nesymetrickym signalom, atd
idealka je asi bay s kombo konektormi, kua... a videl som taky dakde
Chystam sa na SSL Alpha link AX. Vstup a vystup je XLR (D-sub to XLR M alebo F). Vsetky preampy, kompresory a EQ co mam maju XLR vstupy a vystupy (aj Reverby) tak mi prislo ako nezmysel kupit si jackovy patchbay. Pokial viem tak signal z XLR je kvalitnejsi nez Jack. Vlastne zhanam aj tie D-sub to XLR kable.
120BPM píše:Pokial viem tak signal z XLR je kvalitnejsi nez Jack
Je uplne sumak, jestli ten symetrickej signal zakoncis na XLR nebo na stereo jacku, s kvalitou signalu to nesouvisi.
OK.
hlavne co ja vim, tak do patchbayu se jedna strana dratu natvrdo pripaji, aby tam nebyl konektor navic, takze pak mas jedno jaky konektory maj tvoje krabice a na cem "bezi" patchbay.
Kermitak píše:
Je uplne sumak, jestli ten symetrickej signal zakoncis na XLR nebo na stereo jacku, s kvalitou signalu to nesouvisi.
OK.
hlavne co ja vim, tak do patchbayu se jedna strana dratu natvrdo pripaji, aby tam nebyl konektor navic, takze pak mas jedno jaky konektory maj tvoje krabice a na cem "bezi" patchbay.