ano.. ked sa na to pozries takto striktne tak to nic nove nieje.. lenze celkovy zvuk synthu, to co z neho mozes dostat, to je komplex vsetkych tychto parametrov, to ako je ktory naprogramovany (pri sw), a tu su velke rozdiely, proste zober 2 sw synthy, z rovnakymi moznostami, natoc tam rovnako parametre a aha, co to za cudo, ono to neznie rovnako.. preco ?? no proste preto ze v kazdom su algoritmy nejak inak spravene, zoptimalizovane, atd atd... o tom to je... proste kazdy synth ma specificky zvuk...bassline píše:BTW. aky vyznam ma zase synth s takymito moznostami...2osc s 3 klasickymi priebehmi, PW modulation, FM, Sync, to tu uz je snad po milionty krat, ved to dokaze strasne vela syntakov...nepocul som z toho zvuk, ale trufam si povedat ze to nebude nejaka prevratna novinka, nieco co by nedokazali ine soft synthy....
Audiorealism Bassline PRO
Re: ...
Hawkens píše:Ekazee: No zrovan si myslim ze Skoda Fabia je funkcne najvacsi king ... pokial sa bavime o Skodovkach, samozrejme.

Tak mi rekni co je tetka za novej super stroj kterej umi stejne dobrou 303 jako Roland Tb-303...
Naposledy upravil(a) Ondra P. dne 15 lis 2005 10:06, celkem upraveno 1 x.
...
Ok, tak po mensej dendyho nehode sa pokusim moj prispevok opat zrekonstruovat
...
dendy: Jasne, rozumiem, ale ak mas napr. typ zvuku ' PWM lead ', tak stale to bude zniet ako 'pwm lead' a je jedno z akeho synthu to lezie...Rozdiel bude len v tom, ze na nejakom syntaku bude ten pwm lead zniet maksie, inde zas moze zniet tvrdsie a inde zase plnsie a pod. ...Ale ten zakladny charakter toho zvuku bude vsade proste rovnaky...Ja som ale zvedavy na nieco co by mohlo byt odlisne, nejake zvuky novej dimenzie,generacie, nieco ovela viac komplexnejsie s komplexnejsiou strukturou, nieco co by sa nedalo napodobnit ziadnou doterajsou syntezovou technologiou, ale podla mna len vela mudrujem a fantazirujem, take nieco aj keby nahodou nastalo, tak sa toho aj tak uz nedozijem

dendy: Jasne, rozumiem, ale ak mas napr. typ zvuku ' PWM lead ', tak stale to bude zniet ako 'pwm lead' a je jedno z akeho synthu to lezie...Rozdiel bude len v tom, ze na nejakom syntaku bude ten pwm lead zniet maksie, inde zas moze zniet tvrdsie a inde zase plnsie a pod. ...Ale ten zakladny charakter toho zvuku bude vsade proste rovnaky...Ja som ale zvedavy na nieco co by mohlo byt odlisne, nejake zvuky novej dimenzie,generacie, nieco ovela viac komplexnejsie s komplexnejsiou strukturou, nieco co by sa nedalo napodobnit ziadnou doterajsou syntezovou technologiou, ale podla mna len vela mudrujem a fantazirujem, take nieco aj keby nahodou nastalo, tak sa toho aj tak uz nedozijem

no a to je prave presne to o com hovorim... typ zvuku je rovnaky ale rozdiely byvaju aj DOST velke ...bassline píše:Ok, tak po mensej dendyho nehode sa pokusim moj prispevok opat zrekonstruovat...
dendy: Jasne, rozumiem, ale ak mas napr. typ zvuku ' PWM lead ', tak stale to bude zniet ako 'pwm lead' a je jedno z akeho synthu to lezie...Rozdiel bude len v tom, ze na nejakom syntaku bude ten pwm lead zniet maksie, inde zas moze zniet tvrdsie a inde zase plnsie a pod. ...
co sa tyka experimentalnych synthov no aj tu si mas z coho vybrat.. kopa vseliakych free divotvornosti zo SynthEditu, alebo napr. Steinberg PLEX, Hartmann Neuron VS, ... len ja mam radsej staru klasiku - parametre pri ktorych presne viem co spravia a ako ovlyvnia zvuk ked nimi potocim, proste ked to mam pod kontrolou, nez synthy s milionom neidentifikovatelnych tocitok o ktorych funkcii nemam ani potuchy a tocim s nimi ciste na nahodu...
...
Ale to su uz stare zname veci, pokombinovane uz vela krat, roznymi nastrojmi...a physical modeling synthesis je dobra akurat tak na emulovanie akustickych nastrojov......ja mam na mysli ale skutocne nieco NOVE a neslychane, ale podla mna je to asi nemozne, je to tak ako s hudbou, no vymysli nieco, co tu este nebolo....podla mna syntezy buducnosti budu zalozene zrejme na uplne nejakych inych konceptoch, kde sa klasicke oscilatory nahradia uplne niecim inym, co bude schopne generovat zvuky novej dimenzie...Hawkens píše:mozno nieco skus nieco postudovat o granularnej synteze, alebo s fyzikalnom modelingu ...
bassline: nic proti tvymu scifi sneni, ale synteza (digitalni) neni nic jinyho nez matika, oscilator se jmenuje oscilator proto, ze osciluje mezi dvema body (napr. +1 a -1) a rychlost oscilace urcuje vysku tonu. K te zakladni oscilaci muzes jakymkoliv rezonatorem pridat harmonicky a neharmonicky frekvence a ty pak zas odebirat a tak dal...
ale tezko vymyslis uplne novej princip, kdyz to nebude oscilovat, nebude to vydavat zvuk...muzes vymyslet spoustu novych zpusobu, jak zvuk upravovat, lamat, nicit a podobne, ale oscilator tezko nahradis necim, co by vytvarelo zvuk a nebyl by to oscilator...
asi jako kdyz se potrebujes dostat z bodu A do bodu B - jde to pesky (a driv to jinak ani neslo), jde to autem, casem treba bude mit kazdej vlastni vrtulnik, ale porad je zde jedna spolecna vec - POHYB, bez toho se z bodu A do B dostat neda a i kdyz se budou vymyslet stroje cestu zrychlujici nebo zprijemnujici, tezko nekdo vymysli uplne novej princip, jak se dostat z A do B a -NEPOHYBOVAT- se pritom (tim nemyslim, ze kdyz sedis v aute, ze se nepohybujes
ale tezko vymyslis uplne novej princip, kdyz to nebude oscilovat, nebude to vydavat zvuk...muzes vymyslet spoustu novych zpusobu, jak zvuk upravovat, lamat, nicit a podobne, ale oscilator tezko nahradis necim, co by vytvarelo zvuk a nebyl by to oscilator...
asi jako kdyz se potrebujes dostat z bodu A do bodu B - jde to pesky (a driv to jinak ani neslo), jde to autem, casem treba bude mit kazdej vlastni vrtulnik, ale porad je zde jedna spolecna vec - POHYB, bez toho se z bodu A do B dostat neda a i kdyz se budou vymyslet stroje cestu zrychlujici nebo zprijemnujici, tezko nekdo vymysli uplne novej princip, jak se dostat z A do B a -NEPOHYBOVAT- se pritom (tim nemyslim, ze kdyz sedis v aute, ze se nepohybujes

dendy: tak sem si rikal, jestli tam mam napsat, ze teleportaci neberu, aspon dokud nebude nejakej funkcni priklad (ted nemyslim teleportaci jednoho fotonu na vzdalenost jeden metr), pak sem si rikal kaslu na to, ale asi sem to tam mel napsat 
i kdyz mas pravdu, ze priklad neni nejlepsi...ale aspon nejakej
PS: ted me jeste napadlo, Yamaha v FM syntacich rika oscilatorum operatory, CASIO v iPD synteze zas moduly, urcite se najdou i jiny jmena, ale principielne jde porad o oscilator, takze pokud se nekdy v budoucnu objevi nejakej AdvancedDSPSoundPulsationWobbler, stejne to bude oscilator, i kdyby hosi z marketingu vymysleli desetkrat delsi jmeno plny tripismenejch zkratek.

i kdyz mas pravdu, ze priklad neni nejlepsi...ale aspon nejakej
PS: ted me jeste napadlo, Yamaha v FM syntacich rika oscilatorum operatory, CASIO v iPD synteze zas moduly, urcite se najdou i jiny jmena, ale principielne jde porad o oscilator, takze pokud se nekdy v budoucnu objevi nejakej AdvancedDSPSoundPulsationWobbler, stejne to bude oscilator, i kdyby hosi z marketingu vymysleli desetkrat delsi jmeno plny tripismenejch zkratek.
...
kru:....zbytocne si sa rozpisal.....ved to je samozrejme ze to bude samo o sebe stale nejaky oscilator......ja som ale mal na mysli nahradenie ' klasickych jednoduchych oscilatorov pouzivanych v dnesnych syntezach ' za nieco co samozrejme oscilator musi byt, ale na uplne novej technologiii.....
no sak to tu uz mas tiez.. rozne spektralne oscilatory ktore ti negeneruju klasicky matematicky definovatelny priebeh ale generuju ti z roznych spektralne zlozitejsich priebehov..bassline píše:kru:....zbytocne si sa rozpisal.....ved to je samozrejme ze to bude samo o sebe stale nejaky oscilator......ja som ale mal na mysli nahradenie ' klasickych jednoduchych oscilatorov pouzivanych v dnesnych syntezach ' za nieco co samozrejme oscilator musi byt, ale na uplne novej technologiii.....
bassline: vo fruity je uz roky taky maly zmrt ktory generuje priebehy z obrazkov. problem je ze z vacsiny bitmapov ktorymi som to krmil, to vyrobilo strasny odpad;; navyse to nema ziadne modulacie atd... ale napad zaujme 
myslim ale ze som dakde videl aj nejake vst co robilo to same, mozno poznas
ja ale furt vidim rezervy v modulacii... ako posobit jednou funkciou na druhu, tam ponuka matika peknu spustu moznosti. v matike ale teda dost plavam, takze necakajte nejake extra vizie

myslim ale ze som dakde videl aj nejake vst co robilo to same, mozno poznas
ja ale furt vidim rezervy v modulacii... ako posobit jednou funkciou na druhu, tam ponuka matika peknu spustu moznosti. v matike ale teda dost plavam, takze necakajte nejake extra vizie