Co Samplitude vie...

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Re: Co Samplitude vie...

Příspěvek od safa » 18 říj 2011 22:55

BoB píše:Chtěl jsem se zeptat zkušenějších, jak nejlépe samplovat v Samplitudě bicí, když mám zvuk který chci samplovat klasicky ve wavu. Už jsme po nějakém čase laborování a shánění informací všude možně rozchodili cestu přes vytvoření MIDI stopy a zvuk z wavu jsme přehnali v této stopě přes Robotu. Problém je ovšem v tom, že Robota ty zvuky má snahu stále nějak modulovat a nepodařilo se nám ještě nasamplovat úplně stejný zvuk jak v originále. Proto se ptám, existuje v Samplitudě ještě nějaká jiná možnost, jak nasamplovat tento zvuk? Pokud někdo ví a chtěl by poradit, budeme vděčni. Díky BoB
... ctu to uz po treti a stale ne a ne ti porozumet co chces udelat. Mas zivej zvuk kterej potrebujes nasamplovat (nahrat) a pouzivat ho jako sampl na zahranou notu (stisk klavesy) ? Nebo mas uz hotovou banku ve WAVech a chces je pouzit stejne? Nebo chces nahranej sampl pouzit do patternu v Robote ? Nebo chces nahranejma bicima spoustet zvuky z Roboty ?

Nerozumim...

Ale zkus mrknout jestli ti nepomuze neco z tohohle:
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

BoB
Příspěvky: 20
Registrován: 05 říj 2011 12:38

Re: Co Samplitude vie...

Příspěvek od BoB » 25 říj 2011 14:12

Ahoj, mozna jsem to napsal blbe, ale jednalo se o "obycejne" samplovani bicich, tak, ze zvuk co byl nahranej jsme chteli nahradit jinym zvukem, kterej jsme meli tez ve wavu. Takze jsme to vzali pres transienty, pak z toho udelali midi stopu, kde jsme chteli masinku, ktera by ten zvuk na tu midi stopu nahrala. Porad jsme to zkouseli pres tu Robotu, ale jak jsem psal, ten zvuk co natahovala stale zkreslovala a modulovala. Proste na h...o. Ted jsme rozbehli ten Session drummer a je to v pohode.
Myslel jsem ale, ze primo Samplitude Pro 11 obsahuje nejakej bici sampl automat co to umi, tak jsme stale hledali tam a na ostatni plug-iny jsme se puvodne vyprdli, coz byla chyba. Ted uz je to v pohode, kazdopadne diky!!


Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Re: Co Samplitude vie...

Příspěvek od safa » 11 úno 2012 16:38

Seminář o nahrávání a míchání v programech Samplitude a Sequoia pro veřejnost, proběhne v prostorách naší firmy v úterý 21.2. 2012 a to se začátkem v 9:30 hodin (ráno) (můžete samozřejmě přijít i později, ale propásnete možná lecos zajímavého). Pokud se chcete dozvědět jak se pracuje v Samplitude a co všechno tento program umí o čem jste nikdy ani netušili, zapište si toto datum do kalendáře... a potvrďte mi svou účast emailem na safa@audiopro.cz . Pro jistotu počítejte, že se seminář pravděpodobně protáhne do odpoledních hodin, protože Samplitude toho umí opravdu hodně a tak bude o čem mluvit. Seminář je zcela bezplatný.

Mimochodem, dobrou zprávou je, že účastníci semináře-školení automaticky získají slevu 10 procent na nákup Samplitude ProX nebo ProX Suite, případně některého crossgrade či upgrade.

S pozdravem Jan "Safa" Šafařík

Pozvánka zde:

http://www.audiopro.cz/files/1/newsletter/23/

Obrázek
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
Vrzalík
Příspěvky: 488
Registrován: 27 říj 2009 10:29

Re: Co Samplitude vie...

Příspěvek od Vrzalík » 13 bře 2012 21:29

Chtěl bych nahrát najednou asi hodinový koncert ( délka stop hodina bez přerušení). Nikdy jsem tak dlouhé stopy nenahrával, tak se chci zeptat, jestli je to možné nebo mají DAW nějaká omezení, co se týče délky nahrávané stopy. Použiju zřejmě Samplitude Pro X. Tak jsem to hodil do tohoto threadu.

boolocks
Příspěvky: 161
Registrován: 02 úno 2009 07:37

Re: Co Samplitude vie...

Příspěvek od boolocks » 13 bře 2012 21:32

omezení bude velikost disku.
můžeš to snadno zkusit - ráno zapni nahravání a večer skoč ke kompu, jestli ještě točíš :-)

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: Co Samplitude vie...

Příspěvek od Ivo » 13 bře 2012 21:48

No problem

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Co Samplitude vie...

Příspěvek od Pytkin » 14 bře 2012 00:59

no .. aby si mohol spravit vacsi file ako 4GB musis mat NTFS filesystem .. WAV a AVI maju 32bit adresovanie vnutri fajlu .. pri avi je txv. OPEN DML 2.0 , co je rozsirenie adresovania a subor moze mat vacsiu dlzku .. predpokladam , ze toto maju DAWky vyriesene (samplitude vobec nahrava do wavu? kedysi ani ne, ked som ju este pouzival .. ) .. v kazdom pripade si vezmime ze 80minut stereo je cca 700MB .. cize mono stopa hodinova by bola tak 300MB .. asi budes tocit 24bit , cize dajme tomu 450MB .. 500 MB nech nezerem .. cize do 2GB ak by aj bol limit , by sa ti mal zmestit aspon 4hodiny .. takze pri 1 hodine si v klude . .kludne aj stereo stopy ..

Uživatelský avatar
Vrzalík
Příspěvky: 488
Registrován: 27 říj 2009 10:29

Re: Co Samplitude vie...

Příspěvek od Vrzalík » 14 bře 2012 08:51

Díky, tak to su rád :wink:.

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Re: Co Samplitude vie...

Příspěvek od safa » 08 dub 2012 16:33

Vrzalík píše:Chtěl bych nahrát najednou asi hodinový koncert ( délka stop hodina bez přerušení). Nikdy jsem tak dlouhé stopy nenahrával, tak se chci zeptat, jestli je to možné nebo mají DAW nějaká omezení, co se týče délky nahrávané stopy. Použiju zřejmě Samplitude Pro X. Tak jsem to hodil do tohoto threadu.
... Samplitude umoznuje nahravat 168 hodin v kuse (zminoval jsem to mimo jine i na vyse zminenem seminari ;-D ).
omezení bude velikost disku.
... pouze z hlediska kapacity, ale z hlediska filesystemu versus velikost souboru ne. Samplitude automaticky deli soubory podle filesystemu tak, ze vytvori stejnojmenny soubor s "_+1" na konci. Ve VIP to samozrejme nepoznas, tam se to automaticky spoji a ukaze jako dlouhatansky zaber v kuse.
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Odpovědět