Co Samplitude vie...

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Re: Co Samplitude vie...

Příspěvek od safa » 21 srp 2011 15:03

Wohma píše:
safa píše:... s tim nesouhlasim, ReaTune je spis neco jako G-tune, to nema s Elastic Audio (filosofie jako Melodyne - viz pastnute video) mnoho spolecneho.
Nekdy mam pocit, ze jsi Reaper videl leda z vlaku :) Zkus zalozku Manual Correction.
... to mas pravdu... ale zalozku Manual Correction jsem zkousel. Je to spis model stare Autotune, EA je neco trochu jineho. DOporucujuju stahnout demo Samplitude a vyzkouset pro lepsi predstavu.
Wohma píše:
safa píše:Detekce transientu má taky /
... tak aby podle nich umel kvantizovat ?
Proc by neumel?
Proc odpovidas na otazku otazkou ? :) Tedy umi ?
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
Příspěvky: 1986
Registrován: 12 dub 2007 12:03

Re: Co Samplitude vie...

Příspěvek od PELF » 21 srp 2011 16:18

ano, opravdu umí.. podrobnosti jsou kdyžtak v manuálu od bodu 8.12.4 http://www.reaper.fm/userguide/ReaperUs ... 00v04C.pdf
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Wohma
Příspěvky: 1656
Registrován: 05 říj 2007 08:30

Re: Co Samplitude vie...

Příspěvek od Wohma » 21 srp 2011 23:47

safa: Ja nepopiram, ze to Samplitude umi, dost mozna to i umi kvalitneji a s velkou pravdepodobnosti je to uzivatelsky privetivejsi. Je to u Samplitude urcite pro nekoho dobrej bonus, ale kdo to bude potrebovat opravdu v top kvalite a se super ovladanim, tak asi spis sahne po Melodyne nebo necem jinem "stand-alone". Spousta lidi by to mozna udelala jen z principu. Ale to jen tak na okraj :)

Na otazku jsem odpovidal otazkou, protoze mi neni jasny, jak by to mohl neumet, kdyz umi detekovat transienty a ma kvantizaci (coz uz tu urcite bylo zmineno).

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Re: Co Samplitude vie...

Příspěvek od safa » 22 srp 2011 12:30

PELF píše:ano, opravdu umí..
... vyborne, tedy zlutim ;-).
Je to u Samplitude urcite pro nekoho dobrej bonus, ale kdo to bude potrebovat opravdu v top kvalite a se super ovladanim, tak asi spis sahne po Melodyne nebo necem jinem "stand-alone".
... myslim, ze nemusi, EA v Samplitude je opravdu velmi dobry zpusob jak doladit intonaci cehokoliv ci vytvorit vicehlas nebo akord. Navic je dobre si uvedomit, ze ono to tve "sahne" znamena investici minimalne 199USD. On i Spectral cleaning se jiste da koupit zvlast (napriklad od AlgoritmiXu za 990eur), ale vsechno to holt stoji dalsi penize (programator chce taky z neceho zit).
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Wohma
Příspěvky: 1656
Registrován: 05 říj 2007 08:30

Re: Co Samplitude vie...

Příspěvek od Wohma » 22 srp 2011 17:55

Jen FYI - Celemony ted ma Melodyne Essential za 59 dolaru (u Thomanna 52 EUR), za tyhle prachy uz to takova investice neni a ta Essential verze toho umi dost na to, aby to pro spoustu lidi bylo zajimavy. Kdybych musel resit cistej zpev, tka jsem to uz poridil :)

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Re: Co Samplitude vie...

Příspěvek od safa » 23 srp 2011 14:16

Wohma píše:Jen FYI - Celemony ted ma Melodyne Essential za 59 dolaru (u Thomanna 52 EUR), za tyhle prachy uz to takova investice neni a ta Essential verze toho umi dost na to, aby to pro spoustu lidi bylo zajimavy. Kdybych musel resit cistej zpev, tka jsem to uz poridil :)
... ok, nic proti (nevim proc jsem to v US nabidce predtim nenasel). Nicmene jsou to porad penize navic a faktem zustava, ze to neni vec kterou by Reaper nativne umel.
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
Příspěvky: 1986
Registrován: 12 dub 2007 12:03

Re: Co Samplitude vie...

Příspěvek od PELF » 23 srp 2011 14:47

safa píše:Nicmene jsou to porad penize navic a faktem zustava, ze to neni vec kterou by Reaper nativne umel.
a to je dobře... něco tý Samplitudě musíme přece nechat, za ty prachy :D
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: Co Samplitude vie...

Příspěvek od Ivo » 23 srp 2011 15:06

No když pomyslím kolik jsem do Samplitude už narval od verze 7 (ted bude 12).1000 Eur na uvod + Cca 250 EUR za každý upgrade, už mě to taky docela štve ... vydřiduši ... Kdyby reaper za 40 EUR uměl úplně to samé, bylo by to skandální ... (50x levnější soft). Ale on to skoro umí ...

BoB
Příspěvky: 20
Registrován: 05 říj 2011 12:38

Re: Co Samplitude vie...

Příspěvek od BoB » 05 říj 2011 12:47

Chtěl jsem se zeptat zkušenějších, jak nejlépe samplovat v Samplitudě bicí, když mám zvuk který chci samplovat klasicky ve wavu. Už jsme po nějakém čase laborování a shánění informací všude možně rozchodili cestu přes vytvoření MIDI stopy a zvuk z wavu jsme přehnali v této stopě přes Robotu. Problém je ovšem v tom, že Robota ty zvuky má snahu stále nějak modulovat a nepodařilo se nám ještě nasamplovat úplně stejný zvuk jak v originále. Proto se ptám, existuje v Samplitudě ještě nějaká jiná možnost, jak nasamplovat tento zvuk? Pokud někdo ví a chtěl by poradit, budeme vděčni. Díky BoB

Edit: jo jedna se o Samplitude Pro 11, pro presnost.

Uživatelský avatar
feki
Příspěvky: 49
Registrován: 22 led 2008 09:06

Re: Co Samplitude vie...

Příspěvek od feki » 05 říj 2011 15:51

Já používám na bicí obyčejný VST Cakewalk - Sessiondrummer2. V tomhle free softu jsou sice interní zvuky, ale mám importovane wavy z Tama a Yamahy, a dá se s tím pracovat.

BoB
Příspěvky: 20
Registrován: 05 říj 2011 12:38

Re: Co Samplitude vie...

Příspěvek od BoB » 06 říj 2011 14:02

o.k. diky!! aspon za to!! zkusim to...

stejne bych radsi neco co je primo v Samplitude, popripade nejak lepe rozchodit tu Robotu. ale tam nevim moc jak, budu zkouset!!
diky

BoB
Příspěvky: 20
Registrován: 05 říj 2011 12:38

Re: Co Samplitude vie...

Příspěvek od BoB » 06 říj 2011 14:58

feki píše:Já používám na bicí obyčejný VST Cakewalk - Sessiondrummer2. V tomhle free softu jsou sice interní zvuky, ale mám importovane wavy z Tama a Yamahy, a dá se s tím pracovat.
a jses si jistej ze je ten sessiondrummer free soft? ja ho nemuzu jako free nikde najit (pokud nepocitam rapidshare), vsechno pouze jako soucast Sonaru. pokud mas nekde link, dej ho prosim do placu. diky moc. BoB

Uživatelský avatar
feki
Příspěvky: 49
Registrován: 22 led 2008 09:06

Re: Co Samplitude vie...

Příspěvek od feki » 07 říj 2011 08:43

Už ho mám dlouho, ale tuším že ho mám z uložto, díval jsem se a je tam.

BoB
Příspěvky: 20
Registrován: 05 říj 2011 12:38

Re: Co Samplitude vie...

Příspěvek od BoB » 07 říj 2011 13:56

feki píše:Už ho mám dlouho, ale tuším že ho mám z uložto, díval jsem se a je tam.
jj, tak tam muzu kouknout, diky.

Uživatelský avatar
Venti
Příspěvky: 798
Registrován: 20 dub 2003 10:50

Re: Co Samplitude vie...

Příspěvek od Venti » 16 říj 2011 19:20

Predpokladam ze viete, ale pre istotu..
Je vonku patch pre verziu 11
Teda aktualne 11.2.1.0

Toto fixovali:
06/10/2011 Samplitude 11.2.1

-Batch Processing: Problems when changing number of channel (Mono/Stereo) for 24-Bit-Waves -fixed
-Mixer Snapshots were loading and saving Revolver Track data -fixed
-Mixer Snapshots overwrote CD-Text informationen -fixed
-AUX Send Bypass was not saved -fixed
-Distortion Crash -fixed
-MIDI Thru Crashes -fixed
-MIDI Takes were missing after re-loading of project -fixed
-Spanish Version: Export formats were missing -fixed
-Auto-Tune did not start -fixed
-Sometimes problems with sending MMC if tracks were armed in project -fixed

Odpovědět