Co Samplitude vie...

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Re: Co Samplitude vie...

Příspěvek od safa » 03 srp 2011 16:50

markuc píše:Aha, tak už je mi to jasné. To omezení v počtu stop a v počtu inzertů na stopu je tedy ve prospěch těch uživatelů, kteří jsou více "muzikantsky" zaměřeni. A Magix tedy nabízí ve formě Music Studia totéž, co v Samplitude pro jen s tím rozdílem, že to celé stojí čtvrtinu. Tak to se asi dali na charitu, jiný vysvětlení není :D
... mmno Markuci abych ti rek pravdu tak tomu taky nerozumim proc davaji MAGIX Music Studio nabite vybavou tak levne. Asi se chteli cenou priblizit levnejsim softum od one-man firem.
Jestli nebude trochu problém v tom, že píšeš jazykem kreativního ředitele Magixu, víš ? Oni neočesali Samplitudu, oni ji přizpůsobili těm přímočařejším tvůrcům ... a proč ji tedy dávaj takhle levně ?
... pisu fakta jak to je, nevidim na tom nic "marketingoveho". Kdyby ses na MAGIX Samplitude Studio podival bliz tak bys to videl.
Reaper rozhodne neni MEZI Samplitude Professional a Samplitude Music Studio, i levna Music studio nabizi velkou vetsinu veci ktere jsou vypsane v prvnim prispevku a ktere Reaper neumi (Elastic Audio, Objektova editace, AUXy v objektech, Vandal ... atd ) plus mnohe navic.

kromě AUXů v objektech umí vše, cos vypsal.
... podivej se na prvni prispevek kolik veci tam zustalo neskrtnutych slutou barvou. O efekty tu nejde (i kdyz s Essential FX a dalsima jich Samplitude nabizi opravdu pozehnane), tech si kazdej stahne kolik chce, takze ty neresim ani u Samplitude ani u Reapera. Na ReaTune se podivam.
Pitch Shifting po půltónech nebo jiných hodnotách se dá v Reaperu dělat rovnou na take bez nutnosti otevírat nějaký editor.
... to v Samplitude taky, to ale jeste neni Elastic Audio.
... je toho fakt hodně, takže nemám pořád pocit, že by Samplitude tak strašně ten Reaper válcovala.
... nikdo nerika nic o valcovani, jen o vecech ktere Sampitude umi a v Reaperu zatim chybi.
S těmi YellowTools je to pro mě dobrá zpráva, snažím se od nich už přes půl roku získat převod licence mýho Independence na jinej počítač a neragujou na maily, mrchy ... ono se dávno šuškalo na fórech, že chystají nějakou fúzi, akorát se myslelo, že to bude Best Service ... :D
... tak slava, aspon neco je dobra zprava :-D
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 650
Registrován: 02 led 2007 04:44
Vybavení

Re: Co Samplitude vie...

Příspěvek od markuc » 06 srp 2011 15:17

Šáfo, promiň, není to nic osobního, jen mi v některých tvých formulacích ta fakta trochu chyběla. Myslím, že můžeme omáčku vynechat, jsme na fóru, kde můžeme psát jen fakta. Zatímco reálné omezení Music Studia - 64 stop a 4 inzerty - jsi zmínil velmi okrajově a ještě vymezil slůvkem "tuším", větu o zaměření na tvořící muzikanty jsi pěkně rozvinul. Můžeš prosím napsat v bodech, co Music Studio má z velké Samplitudy a co tam není ? Je tam score edit ? Je tam spectral editor ? Je tam podobně luxusní pálení CD a DVD jako ve velké ? Za ty peníze to bude možná zajímavej kousek software, ale zatím víme jen to, že má "skoro" všechno, tak bude kratší uvést, v čem je opravdu omezený ...
Co se týče tvého seznamu na začátku, možná tam není vybarvené všechno, o čem jsme tu konstatovali, že Reaper umí ... lehká aktualizace by neškodila. Elastic audio máme jednoduché v ReaTune, reverb sice uvádíš, ale jinde píšeš, že uvádět pluginy nemá cenu, když si je člověk může doplnit dle libosti ...
Score edit Reaper nemá (zatím), se surroundem se pracovat dá, více časových měřítek na ose umí. Detekce transientu má taky, obdobu Revolver tracks umí pomocí Takes, kterých může být libovolně mnoho a jejich kompilace do výsledné jedné stopy je podobná, jako v Samplitude. Různé vizualizace má Reaper na JS pluginech.
Takže ono toho pak možná nebude tolik, co by neuměl. Ale to samozřejmě nic nemění na faktu, že je Samplitude naprosto profesionální software za profesionální cenu.

blueevil
Příspěvky: 247
Registrován: 03 dub 2010 21:58

Re: Co Samplitude vie...

Příspěvek od blueevil » 06 srp 2011 16:06

ahoj
Samplitude Pro 11,5 nema spectral cleaning, to ma Sequoia a ta stoji skutočne hodne, najdrahši DAW, master suite, aky vôbec je na trhu. Samplitude Pro ma možnost si free stiahnut virtualne nastroje a banku zvukov, su velmi kvalitne a jedinečne. Reaper ako celkovo 30MB po natiahnuti, je dôkazom toho že sa jedna jedine tak nastroj na zmiešanie pre deti zo spevackych kružkov zo zakladnych škôl, ako nieaka prezentačka pre Office. absolutne neporovnatelne so Samplitudou, ak Pro, tak Music studio a inych DAWs. iste, ide o software ktory je na začiatku vyvoja, ale ked dojde na uroveň Samlitude, tak tu už nikto z nás nebude

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: Co Samplitude vie...

Příspěvek od Ivo » 06 srp 2011 16:14

blueevil píše:ahoj
Samplitude Pro 11,5 nema spectral cleaning, to ma Sequoia a ta stoji skutočne hodne, najdrahši DAW,

ahoj
proč tady stále tak sebejistě táraš kokotiny (ve formě sdělování "faktů" ? ) :shock: Samplitude má spectral cleaning a to už tuším od verze 9, a to nejen verze Pro, ale i Classic

Když něco nevíš, tak se bud zeptej nebo mlč

http://www.samplitude.com/uploads/SAMPL ... arison.pdf

virtuální nástroje atd. se "nestahují", ale jsou součástí instalačního DVD

Nejnovější verze Samplitude je 11.2, ne 11.5

blueevil píše: Reaper ako celkovo 30MB po natiahnuti, je dôkazom toho že sa jedna jedine tak nastroj na zmiešanie pre deti zo spevackych kružkov zo zakladnych škôl, ako nieaka prezentačka pre Office.
blueevil píše:nikoho tieto chore vyplody nezaujimaju,
asi tak ..
Naposledy upravil(a) Ivo dne 06 srp 2011 16:46, celkem upraveno 1 x.

blueevil
Příspěvky: 247
Registrován: 03 dub 2010 21:58

Re: Co Samplitude vie...

Příspěvek od blueevil » 06 srp 2011 16:45

Ivo: možno ide o to že je ich viac verzii, to ta asi nenapadlo? ked píšem 11,5, tak 11,5 verzia! download je stahovanie ak nevieš a spektral cleaning to nemá

asi tak Karle

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: Co Samplitude vie...

Příspěvek od Ivo » 06 srp 2011 16:49

Samplitude Pro je Samplitude Pro ... http://www.samplitude.com/us/samplitude ... .1862.html Poslední verze je 11.2 . Samplitude Pro 11.5 neexistuje. Co obsahuje - viz výše zmíněný přehled

Zřejmě máš na mysli jednoduchý software Samplitude Producer (který nepatří do skupiny profesionálních Magix software - tj. Samplitude Classic, Pro a Sequoia). V tom případě bych ti doporučil, aby ses naučil číst, případně psát :wink:
Naposledy upravil(a) Ivo dne 06 srp 2011 16:55, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
Příspěvky: 1986
Registrován: 12 dub 2007 12:03

Re: Co Samplitude vie...

Příspěvek od PELF » 06 srp 2011 16:55

nejvíc mě fascinuje, že zatímco jedni diskutující v tomhle threadu znají dobře reaper a druzí samplitude, tak pan blueevil se vyjadřuje jako největší znalec všeho, ale vypadá to, že vlastně nezná nic
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

blueevil
Příspěvky: 247
Registrován: 03 dub 2010 21:58

Re: Co Samplitude vie...

Příspěvek od blueevil » 06 srp 2011 17:06

Ivo: http://www.youtube.com/watch?v=GWutt8dAArQ asi potrebuješ okuliare...ešte mi povedz, čimže to verzia Producer zaostava, ked tam maš viac možnosti stôp ako vo verzii Music studio
PELF: nevšimol som si že diskutuješ, ja som uviedol že som to testoval, nie že to viem, vy tu vypisujete nezmysly akože to šlape na päty o dost drahšim DAWs :D

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: Co Samplitude vie...

Příspěvek od Ivo » 06 srp 2011 17:13

blueevil píše:hoci nevidim žiadny Producer, ale Pro 11,5 a iné podobne
To video, na které odkazuješ, má název MAGIX Samplitude 11.5 Producer / Free Download . Jestli to nevidíš, nedá se nic dělat ... Co znamenají jednotlivé verze softwarů Magix (Music Producer, Samplitude Producer vs. profesionální Magix programy (www.samplitude.com) si zkus v soukromí dostudovat. Lidé by se tu měli pokud možno něco dozvědět a ne pořád číst tyhle voloviny ..

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: Co Samplitude vie...

Příspěvek od Kermitak » 06 srp 2011 17:16

blueevil píše:viem že využitie takych SSE v CPU môže mat tiež velky vplyv na kvalitu zvuku
Tak to vis spatne. Vubec se zda, ze "vis" hodne veci, ktery nemaji s realitou nic spolecnyho.

Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
Příspěvky: 1986
Registrován: 12 dub 2007 12:03

Re: Co Samplitude vie...

Příspěvek od PELF » 06 srp 2011 17:25

přesně tak, největší vplyv na kvalitu zvuku má totiž nadmořská výška... ale chlapec se to teprve dozví! :mrgreen:
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

blueevil
Příspěvky: 247
Registrován: 03 dub 2010 21:58

Re: Co Samplitude vie...

Příspěvek od blueevil » 06 srp 2011 17:41

Ivo: ok, zle som to napisal, nevedel som že existuje rozdiel Pro a Producer, lebo maš aj podobne označenie Sanar-u. v čom je to jednoduchy software podla teba? nieje tam ten spectral cleaning, ine tam je snad všetko.
Kermitak: ktoré mysliš? SSE 1,2, v CPU je na multimedia s plavajucou čiarkou. skus si dat na nieaky stary PC, kde je procak, ktory nema SSE a PowerDVD, rychlo zistiš že ten zvuk je iny, aka realita? nechapem...
PELF: neviem o nadmorskej vyške zatial nič, za to viem rozlišit profi program DAW od beta testovacich, je to len môj názor, ak to podla teba nieje pravda, prečo ta to zlobi?

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: Co Samplitude vie...

Příspěvek od Kermitak » 06 srp 2011 18:28

1) SSE instrukce jsou jak pro float, tak pro int a multimedia s tim nemaj nic spolecnyho
2) vyuziti SSE ti udela jedinou vec - zrychli nektery operace. Toho lze vyuzit tim zpusobem, ze muzes naprogramovat slozitejsi funkce pro praci s audiem bez toho, aby sis pri spusteni kazdy takovy funkce musel jit varit kafe. Stejne tak ale nekdo muze navrhnout efektivnejsi algoritmus pro stejnou operaci, zkompilovat ho bez podpory SSE a vysledek bude stejnej. Samotny vyuziti SSE ti lepsi zvuk nijak nezajisti.

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Re: Co Samplitude vie...

Příspěvek od safa » 19 srp 2011 16:45

markuc píše: Zatímco reálné omezení Music Studia - 64 stop a 4 inzerty - jsi zmínil velmi okrajově a ještě vymezil slůvkem "tuším", větu o zaměření na tvořící muzikanty jsi pěkně rozvinul.
... Smarja, Markuci, vazim si tve prace ale nezlob se na me, resit kterou vetu jsem rozvinul, kterou ne to nebudu. Ptali jste se me na rozdil, rozdil je prave v zamereni (bez ohledu zda to nekomu prijde jako marketingovej zvast) a proto jsem to neopomnel zminit.
Můžeš prosím napsat v bodech, co Music Studio má z velké Samplitudy a co tam není ? Je tam score edit ?
...muzu: JE
Je tam spectral editor ?
... NENI, ten je jen v PRO verzich
Je tam podobně luxusní pálení CD a DVD jako ve velké ?
... JE

------------------------------------------------------------------------------------------
Za ty peníze to bude možná zajímavej kousek software, ale zatím víme jen to, že má "skoro" všechno, tak bude kratší uvést, v čem je opravdu omezený
... to bych rek, skoda ze ho nemuzu prodavat ;*-( . Veci co chybi v MSMS proti PROFI verzim viz.: http://www.magix.com/gb/samplitude-producer/
Co se týče tvého seznamu na začátku, možná tam není vybarvené všechno, o čem jsme tu konstatovali, že Reaper umí ... lehká aktualizace by neškodila.

... bude mi potesenim
Elastic audio máme jednoduché v ReaTune
... s tim nesouhlasim, ReaTune je spis neco jako G-tune, to nema s Elastic Audio (filosofie jako Melodyne - viz pastnute video) mnoho spolecneho.
reverb sice uvádíš, ale jinde píšeš, že uvádět pluginy nemá cenu, když si je člověk může doplnit dle libosti ...
... ok, Reverb teda smazu.
více časových měřítek na ose umí.
... screenshot PLS, ja to nenasel.
Detekce transientu má taky
... tak aby podle nich umel kvantizovat ?
obdobu Revolver tracks umí pomocí Takes
... podivam se.
Různé vizualizace má Reaper na JS pluginech.
ono toho pak možná nebude tolik, co by neuměl
... porad toho dost zbyva.
to samozřejmě nic nemění na faktu, že je Samplitude naprosto profesionální software za profesionální cenu.
... to kazdopadne, a ProX je zase este o hodnej kus dal (o Sequoia nemluve).
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Wohma
Příspěvky: 1656
Registrován: 05 říj 2007 08:30

Re: Co Samplitude vie...

Příspěvek od Wohma » 19 srp 2011 18:47

safa píše:... s tim nesouhlasim, ReaTune je spis neco jako G-tune, to nema s Elastic Audio (filosofie jako Melodyne - viz pastnute video) mnoho spolecneho.
Nekdy mam pocit, ze jsi Reaper videl leda z vlaku :) Zkus zalozku Manual Correction.
safa píše:
Detekce transientu má taky
safa píše: ... tak aby podle nich umel kvantizovat ?
Proc by neumel?

Odpovědět