ivo : to je samozrejme pravda .. hlavne v produkcii ..Ivo píše:Čím dál častěji si ověřuju zlaté pravidlo: neupgradovat nic, co funguje
DAW a Windows 8
Re: DAW a Windows 8
http://windows.microsoft.com/cs-CZ/wind ... rade-offerJens Ludwig píše:Tak já právě někde čet, že případněj update do nějaký doby má bejt skoro zdarma....
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS
Studio ATLAS
no to je upgrade , ked si dnes kupis win7 .. nie pre tych , co uz ho maju kupeny ..
Já myslím že jednou za 2-3 roky dát 3k nebo kolik za upgrade OS asi nestojí za řeč ?
no tak windows stoji od 3k-6k OEM verzia .. cize sa neda dat na iny pocitac .. krabicova stoji 2x tolko .. mne to pripada dost , na to ze si z nas MS aj tak robi betatesterov .. Apple upgrade na liona stal 29 EUR .. a na mountain lion dokonca len 19 tusim ..
Pochopim ak nova verzia operacneho systemu prinasa vyssiu rychlost, nejake nove funkcne vychytavky a pod. Nerozumiem ale tomu, preco je nutne totalne zrusit tu jednoduchost a prehladnost ovladania. Neviem ci som z ineho sveta, ale ovladanie ktore prinieslo Vista a 7cky je oproti XP totalne komplikovane, neprehladne a neintuitivne. Proste veci ako classic start menu, classic tray icons, quicklaunch icons, normalne schovavanie aplikacii na taskbar...zrusili a nahradili to nejakou pre mna osobne komplikovanou a neintuitivnou nahradou, ktora ma byt akoze lepsia...keby tam nechali aspon moznost nastavit klasiku. Sice sa to ciastocne da, ale dost netradicnymi sposobmi..
no jasně... pro ty kdo už mají 7ky je to kolem litru http://extrawindows.cnews.cz/clanky/akc ... -tisicovkuPytkin píše:no to je upgrade , ked si dnes kupis win7 .. nie pre tych , co uz ho maju kupeny ..
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS
Studio ATLAS
Já Windows používám k jedinému úkolu: spustit systém - spustit Samplitude - vypnout Samplitude 

pelf : no konecne microsoft zacal mysliet aj na starych userov .. i ked skorej to je tym , ze by si WIn8 nikto neupgradol ..
Start menu me taky vadi, ale treba lista dole je pro me lepsi.. je to podobne jako MAC OSX dock a zbytecne ti tam nevyjizdi aplikacea navic ta moznost rychleho zobrazeni plochy kliknutim na stranu (do rohu) obrazovky to
je funkce, bez ktere jsem ted v XP jak bezrukej.. WIN7 ve spouste veci maka pro me lip a je stabilenjsi a rychlejsi nez XP. Nicmene taky sem si uzil svoje.. radsi bych MAC Pro, kde se ale bojim toho, ze na nejnovejsim MAC OSX mi nebude fachat PowerCore Express a taky ta cena za MAC PRO je proste jinde a neda se to vykonove moc upgradovat (i kdyz ruku na srdce.. po dvou letech uz nejde dneska upgradovat ani PC, protoze kazdy tri mesice jina patice na procesor.. atd.)
Ta nabidka na UG je mi k hovku, kdyz jsem si system koupil treba pred rokem..
Apple ti da system za 800 pro 5pocitacu nebo pro kolik.. imho je to skvela politika i k legalizaci.
Kdyby WIN8 slo stahnout z netu za 800Kc pro 5 pocitacu v domacnosti, tak znacne ubyde tech, co to budou crackovat a budou chtit nekde resit nejaky prenastavovani v biosu atd.
800 nechas nekde na party v sobotu, kdyz des do slusnejsiho klubu.. a takhle za to mas system pro celou domacnost.. malou firmu..
je funkce, bez ktere jsem ted v XP jak bezrukej.. WIN7 ve spouste veci maka pro me lip a je stabilenjsi a rychlejsi nez XP. Nicmene taky sem si uzil svoje.. radsi bych MAC Pro, kde se ale bojim toho, ze na nejnovejsim MAC OSX mi nebude fachat PowerCore Express a taky ta cena za MAC PRO je proste jinde a neda se to vykonove moc upgradovat (i kdyz ruku na srdce.. po dvou letech uz nejde dneska upgradovat ani PC, protoze kazdy tri mesice jina patice na procesor.. atd.)
Ta nabidka na UG je mi k hovku, kdyz jsem si system koupil treba pred rokem..
Apple ti da system za 800 pro 5pocitacu nebo pro kolik.. imho je to skvela politika i k legalizaci.
Kdyby WIN8 slo stahnout z netu za 800Kc pro 5 pocitacu v domacnosti, tak znacne ubyde tech, co to budou crackovat a budou chtit nekde resit nejaky prenastavovani v biosu atd.
800 nechas nekde na party v sobotu, kdyz des do slusnejsiho klubu.. a takhle za to mas system pro celou domacnost.. malou firmu..
mne zase start menu classic vadi a pouzivam to nove .. v starom nemozes hladat .. pouzivam to aj na XP , kde sa sice hladat neda ale vyhovuju mi linky na documenty , my computer .. atd .. lista je ale kokot .. o tom niet pochyb ..
tom : cital si toto ? ./ostatni-software/daw-a-windows-8-t18029-15.html#p307948 .. asi si nestihol 

Ak sa dobre pamatam, tak v 7 ckach po minimalizacii aplikacie na taskbar nevidis co tam mas. Vidis iba ikonku, ale nevidno nazov otvoreneho dokumentu...alebo sa to da nejak standardne nastavit ?
EDIT: Aha tak sa to da: http://malektips.com/windows-7-taskbar- ... abels.html
Kazdopadne nevidim dovod preco by som si to mal schovavat a nevidiet nazvy dokumentov ktore mam aktualne otvorene. Prave naopak, kvoli prehladnosti to vidiet potrebujem.
EDIT: Aha tak sa to da: http://malektips.com/windows-7-taskbar- ... abels.html
Kazdopadne nevidim dovod preco by som si to mal schovavat a nevidiet nazvy dokumentov ktore mam aktualne otvorene. Prave naopak, kvoli prehladnosti to vidiet potrebujem.
Sonar X1 test Win7 vs Win8
http://blog.cakewalk.com/windows-8-a-be ... lications/
Závěr:
SONAR CPU load at low latency
low latency plugins… 15.5% CPU reduction
input monitoring… 8% CPU reduction
high track count… 23% CPU reduction
High bandwidth audio …6.2% CPU reduction
SONAR multi-core CPU load balancing at low latency
low latency plugins… 23% improvement
input monitoring… 31.7% improvement
high track count… 30.6% improvement
High bandwidth audio …17.5% improvement
Memory usage
A 7.9% reduction in memory use under Win8
Disk Performance
A 78% improvement under Win8
System calls per second
An 85% reduction in system calls was observed under Windows 8
Kernel use
25 – 50% reduction in kernel use
http://blog.cakewalk.com/windows-8-a-be ... lications/
Závěr:
SONAR CPU load at low latency
low latency plugins… 15.5% CPU reduction
input monitoring… 8% CPU reduction
high track count… 23% CPU reduction
High bandwidth audio …6.2% CPU reduction
SONAR multi-core CPU load balancing at low latency
low latency plugins… 23% improvement
input monitoring… 31.7% improvement
high track count… 30.6% improvement
High bandwidth audio …17.5% improvement
Memory usage
A 7.9% reduction in memory use under Win8
Disk Performance
A 78% improvement under Win8
System calls per second
An 85% reduction in system calls was observed under Windows 8
Kernel use
25 – 50% reduction in kernel use
Nezapomínej na to, že je rozdíl mezi lion (2011) -> moutnain lion (2012) a windows 7 (2009) -> windows 8 (2012).Pytkin píše:no tak windows stoji od 3k-6k OEM verzia .. cize sa neda dat na iny pocitac .. krabicova stoji 2x tolko .. mne to pripada dost , na to ze si z nas MS aj tak robi betatesterov .. Apple upgrade na liona stal 29 EUR .. a na mountain lion dokonca len 19 tusim ..
Navíc za tu cenu máš plný OS nikoli jen upgrade. Kolik stojí plný mountain lion?

Upgrade z WinXP na Win 8 za 800 Kč:
http://www.novinky.cz/internet-a-pc/sof ... 00-kc.html