Otázka: Co je to gainer? s tím, že ještě použiju odkaz na článek, kde se o něm zmiňují. Odpověď: nesmyslný obrázek kyblíku s přípravkkem k posilování + to, že je to blbost a mám zapomenout. A člověk by si hned měl myslet, že se dozvěděl dost. Zajímavé to tvrzení.rastis píše:podla mna si sa dozvedel dost - gainer je blbost na ktoru mozes kludne zabudnut - neviem, co sa teraz chces vlastne stazovatJOhny2005 píše:Ivo: a to je právě strašně zavádějící. Koukni třeba na jeden můj případ. Co je to gainer? Dám to do googlu a ono nic, najdu tak pěkný kulový, hledám to 1 den, 2 dny a nic nenajdu, občas něco objevím, ale ne to, co by mi pohohlo. Tak to nahodím sem do diskuse ostatni-software/audio-par-dotaz-t14048.html a sám si můžeš přečíst , co jsem se dozvěděl...
Kdyby si mě jenom nevytípnul z kontextu, tak bys musel zřejmě dodat, že ta odpověď je právě ten balast, o kterém jsi psal, že tu zasviňuje fórum. Je také divné to, že ten člověk to používá a tak to zřejmě k něčemu je, je možné, že to jen nazývá nějakou svojí hantýrkou a proto jsem si bláhově myslel, že když si nějaký profík přečte ten odkaz, že bude vědět, o co mu v tom článku tím gainerem šlo. Bohužel jsem se dozvěděl jen to, že je to kýbl s práškem, nesmysl a stupidní článek.PELF píše:Odpověď adekvátní otázce jsi dostal, není důvod si stěžovat.JOhny2005 píše:O tom to právě je? Aha, asi proto jsem zřejmě dostal takovou odpověď plného kýblu s práškem.
Nic proti, ale stupidní článek pro koho? Správně, pro Vás profíky. A o tom se tu celou dobu bavíme, začátečníkům, nebo lehce pokročilým takový článek může alespoň trochu poradit, nebo je minimálně dost popostrčí. Je třeba si uvědomit, že nám, kteří o tom víme kulové, je to potřeba vysvětlit polopaticky a přesně tenhle článek mě celkem popostrčil. Jinde jsem totiž pořád dokola četl jen to samé: mastering je složitý, lepší ho přenechat profíkům, skladbu už nezlepší, je třeba se soustředit spíše na mix, u každé skladby je individuální, soustřeď se spíš na tohle, atd. atd. Ono ale když už tohle čteš po třetí, čtvrté, páte a říkaš si, že to už jsi asi pochopil, ale pořád se nedostáváš k tomu, co zhruba se v tom masteringu dělá, co zhruba se používá, jak zhruba se to používá, na co je tam zhruba tohle a tohle, tak to prostě samo nenaskočí. A jelikož to děláme pro to, aby nás to bavilo a nechceme hned, aby nám skladbu vydávalo masteringové studio, tak se chceme také přiučit. K tomu mi ten článek dosti pomohl a to i přes to, že pro Vás je to třeba brak.Pytkin píše:Gainer je kravina a nic take neexistuje .. pouzil to daky clovek v uplne stupidnom clanku .. navrhujem aby sa tu uz prestalo hovorit o slove GAINER ..
Je to úplně to samé, jako kdyby se někdo chtěl naučit třeba fotbal, přišel k profi trenérovi ze Sparty a ten přimu pořád jen říkal: hele v 25 letech už to nemá cenu, to si se měl učit od mládí, to je individuální u každého, je třeba se soustředit na střelbu, je potřeba nahnat fyzičku, atd, atd. Ten dotyčný by to slyšel po třetí, čtvrté, páté, ale pořád by nevěděl, jak na tu fyzičku, jak dávat nohu při střele, co on má infividuálně dělat...... Pak bych přišel já laik, kterej fotbal umí hrát a poradil mu, hele musíš střílet na bránu, tohle je placíra, tohle je překážkovej běh, tohle je tak a tak. Pak by přišel ten trenér Sparty a začal by mu vykládat, jak to dělá na hovno. Je tam ale ten rozdíl, že ikdyž bych mu radil z profesionálního hlediska na hovno, tak bych ho nějaké základy naučil a mohl by na nich stavět.
A tak to je právě i s hudbou a to je to, co vy nevidíte, jelikož neslyšíte, co po Vás ten amatér chce. Neříkám, že je to nějaké pravidlo, ale vídám to dost často ne jen na tomhle forku.
Jinak co se týče toho gaineru tak jsem našel tohle: http://www.renoise.com/board/index.php?showtopic=23775 , http://logicprohelp.com/viewtopic.php?p ... 31dd19008d , http://www.gearslutz.com/board/electron ... racks.html , všude se tam něco o gaineru píše, nevím sice, jestli je tam myšleno to, co psal ten autor příspěvku, který byl pro Vás tak neodborný, ale alespoň to svědčí o faktu, že něco takového zná více lidí.