MacOSX na PC

Ostatní audio software, obecná diskuse
Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

MacOSX na PC

Příspěvek od Poshook » 29 čer 2007 12:06

ide to - mat OSX na picidle? ak hej co k tomu treba?

Milan
Příspěvky: 289
Registrován: 13 úno 2003 21:57

Příspěvek od Milan » 29 čer 2007 12:45

Jde to , ale dře to. OSX na PC funguje, ale je to dost pomalé, instalace trvá šíleně dlouho a je to zatím použitelné maximálně na prohlídku OSX pro ty, kteří neví, jak vypadá. Na běžný provoz určitě nee.

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 29 čer 2007 12:46

no shak nove macintoshe maju uz Intel Core Duo tak uz iba si musis kupit Mac OS X a samozrejme aj kopec dalsieho softu ktory sa da kupit ako na PC :)


Milan: z toho co viem od kamosov, MacOS bezi slusne uz aj na silnejsich laptopoch uuplne v pohode.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

nigol
Příspěvky: 37
Registrován: 17 zář 2002 09:25

Příspěvek od nigol » 29 čer 2007 12:54

demsky píše:no shak nove macintoshe maju uz Intel Core Duo tak uz iba si musis kupit Mac OS X a samozrejme aj kopec dalsieho softu ktory sa da kupit ako na PC :)
Horsi je, ze i kdyz si Mac OS X koupis, nebudes ho uzivat legalne. OS X se da legalne pouzivat pouze na pocitacich firmy Apple.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 29 čer 2007 13:03

Milan píše:Jde to , ale dře to. OSX na PC funguje, ale je to dost pomalé, instalace trvá šíleně dlouho a je to zatím použitelné maximálně na prohlídku OSX pro ty, kteří neví, jak vypadá. Na běžný provoz určitě nee.
No ja to provozoval asi tri mesice uplne normalne vcetne logicu a bezelo to jak z praku (nemam mac, ale podle nejakych benchmarku to bylo rychlejsi nez quad G5 :) Takze kdybych chtel pouzivat OS X, nevidim duvod, proc bych u nej byval nemohl zustat.

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 29 čer 2007 13:08

Kermitak píše:
Milan píše:Jde to , ale dře to. OSX na PC funguje, ale je to dost pomalé, instalace trvá šíleně dlouho a je to zatím použitelné maximálně na prohlídku OSX pro ty, kteří neví, jak vypadá. Na běžný provoz určitě nee.
No ja to provozoval asi tri mesice uplne normalne vcetne logicu a bezelo to jak z praku (nemam mac, ale podle nejakych benchmarku to bylo rychlejsi nez quad G5 :) Takze kdybych chtel pouzivat OS X, nevidim duvod, proc bych u nej byval nemohl zustat.
preco si pri nom nezostal?

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 29 čer 2007 13:10

kexik píše:aby som bol presny, tak nie na hocaky hardver... intel
Nejsem si jisty, ze mas pravdu, na AMD to asi jde taky (resp. sam jsem to nezkousel, ale da se najit hodne verzi, ktere jsou popsane "for AMD" a nejak si nikdo nestezuje, ze by to neslo)

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 29 čer 2007 13:13

Poshook píše:preco si pri nom nezostal?
Protoze jsem pro to nemel duvod. Logic mi nesedi a na Cubase mi vyhovuji windows. A z pohledu unixare jsem byl take zklamany (velky utek od BSD, nestandardni pojmenovani a umisteni souboru, system si mysli, ze je chytrejsi nez uzivatel, atd.), proto jsem se pro pracovni potreby vratil radeji k linuxu. A krom toho mi chybely zdrojaky ;)
Ale kamarad provozuje OS X na notebooku uz asi pul roku a je z nej nadseny :) Akorat myslim nefunguji softwarove updaty systemu (rozdrbe se ti tim ta crackla verze). Pokud to chces vyzkouset, pak http://www.osx86project.org/ a mininova jsou dve adresy, ktere ti poskytnou vse potrebne.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21302
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 29 čer 2007 13:27

ide to na hocicom .. ja som to skusal na P4 a pohoda .. doma na Celeron 520 (co je jedno jadro z Core 2 duo) ziaden problem .. Vsetko je rychle .. Instalacia krasna rychla (vyrazne rychlejsia ako windows) .. Milan zjavne nevie co hovori ..

Tu sa da najst , na akych HW to je otestovane : http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/Main_Page

Kto ma zaujem odskusat -> www.torrentspy.com .. keyword = jas

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 29 čer 2007 13:31

Kermitak píše:
kexik píše:aby som bol presny, tak nie na hocaky hardver... intel
Nejsem si jisty, ze mas pravdu, na AMD to asi jde taky (resp. sam jsem to nezkousel, ale da se najit hodne verzi, ktere jsou popsane "for AMD" a nejak si nikdo nestezuje, ze by to neslo)
asi mam starsie informacie :)
nejak som sa prestal o problem zaujimat, ked som sa hlbsie zoznamil s osx... teda, moj nazor je ten ze pokial to nie je vyhodne z nejakeho ineho dovodu, praca s osx je skor nocna mora. plz no flame, ide ciste o moju osobnu preferenciu. system je to funkcny, dospely, atakdalej, ale nesedi mi. to uz skutocne radsej linux alebo iny unix, kde sa da ten vizual viac ohybat na svoj obraz

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 29 čer 2007 13:35

My mame v praci starsie dual G5ky a potom dva minimacy s intel core duo, na ktorych slape aj windows. Minimac ide rychlejsie v surovom vykone ale prilis vidno ze je vsetko narvate do toho maleho boxu, sam som zvedavy ze co vlastne v nom je... podla mna je tam len ina BIOSka. Viem ze starsie Macy mali epromku (spociatku 500 kB ako kedysi Kickstart na Amige), kde bolo uplne jadro systemu, ale teraz predpodkladam ze teraz tam nie je nic take.

Ja sa tiez bojim ze ked si nainstalujem MacOS X na PC tak zrazu zmizne ta omacka co sa za tych 10 rokov vo mne vytvorila :)
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21302
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 29 čer 2007 13:35

kexik : tak primarne OSX ked chces pouzit trebars Logic alebo Final Cut , DVD studio .... myslim ze to su hlavne dovody , kedy to ma zmysel

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 29 čer 2007 13:48

Pytkin píše:kexik : tak primarne OSX ked chces pouzit trebars Logic alebo Final Cut , DVD studio .... myslim ze to su hlavne dovody , kedy to ma zmysel
no to su tie ine dovody :)
final cut je fajnota, to je fakt... na pc s videom dost bojujem (vegas), na linuxe ide video editovat len na papieri, realita je imho celkom mimo misu (cinelerra, jashaka, kino, t@b su bud haraburdy pre male deti, alebo padaju jak hnile hrusky, jedine co akotak funguje je dvd authoring, ale ten viem rovnako pohodlne spravit freewarom vo windows)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 29 čer 2007 13:52

demsky píše:My mame v praci starsie dual G5ky a potom dva minimacy s intel core duo, na ktorych slape aj windows. Minimac ide rychlejsie v surovom vykone ale prilis vidno ze je vsetko narvate do toho maleho boxu, sam som zvedavy ze co vlastne v nom je... podla mna je tam len ina BIOSka. Viem ze starsie Macy mali epromku (spociatku 500 kB ako kedysi Kickstart na Amige), kde bolo uplne jadro systemu, ale teraz predpodkladam ze teraz tam nie je nic take.

Ja sa tiez bojim ze ked si nainstalujem MacOS X na PC tak zrazu zmizne ta omacka co sa za tych 10 rokov vo mne vytvorila :)
co asi... microATX doska s jednym RAM slotom, 2.5" hdd (hlavna pricina slabeho vykonu) a ako pises, iny bios (bacha, applisti vrazdia bez varovania, ked ten ich bios nazves biosom), ktory je jedinou pricinou preco na to nejde nahodit widle rovno

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 29 čer 2007 14:04

No ja som stale applista, teda aspon v praci takze neboj :)
napadlo ma dost divne prirovnanie, ale predsa... Mac mi pripomina
mojho domaceho milaska Kurzweila tym ze je v nom nieco
special. Preto ho budem stale s oblubou pouzivat :) V PC nevidim
nic specialne, akurat ze to uz dobre funguje :)
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Odpovědět