to mi hovor, zajtra mam vyberat, ktory OS kupim...
dokonca na Ableton fore sa v sekcii Peformance Test objavili jednoznacne lepsie vykony na masinach s Vistou (s vypnutymi grafickymi somarinami atd.). ten rozdiel vo vykone je rozdiel na urovni stare vs. nove CPU a to stoji za uvazenie.
Naposledy upravil(a) Poshook dne 24 dub 2007 23:58, celkem upraveno 3 x.
poshook ; Mam pocit ze som dakde cital ze nizsiu verziu mozes pouzivat .. cize ak kupis vistu, XP by si asi mal mat moznost nainstalovat . i ked neviem ci zozerie key ..
me se to zda trosku divny... dokaze mi nekdo vysvetlit, jak muze mit os tak velkej vliv na vykon? myslim jestli to nekdo vi a ne se domniva jako autori testu
Naposledy upravil(a) biscuit dne 25 dub 2007 08:44, celkem upraveno 1 x.
biscuit píše:me se to zda trosku divny... dokaze mi nekdo vysvetlit, jak muze mit os tak velkej vliv na vykon?
ja myslim, ze je to hlavne lepsim CPU managementom Visty, ktory je optimalne nastaveny na viacjadrove procesory, ktore v dobe XP este neexistovali. pri jednojadrovom CPU by to bolo asi 50:50
jadro visty by malo byt uplne nanovo naprogramovane, cize ako pise poshook urcite pri tom asi dbali na to aby system co najefektivnejsie pracoval na novsich procesoroch a ostatnom hw...
co tohle? - MS is supposed to make big changes in Vista that streamline the flow of audio data and when you combine that with all the new high power hardware that is coming out things look very exciting for the future of DAWs. It's just really hard to wait!