Windows 7

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět
Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Cyril píše:
luphtrack píše:Já osobn%u11b Microsoft nemusim, ale ur%u10dité zásluhy v IT se mu zap%u159ít nedají.
A ktery? Fakt by me zajimala aspon jedna vec kterou neokopiroval a byla skutecne prinosna :)
Treba to, ze spolu s Applem muzou za to, ze pocitac mohli zacit pouzivat normalni lidi, to mi prijde celkem zlomovy ;)
Nejde o to, jestli to okopiroval nebo ne, ale ze vzal neco neznamyho a protlacil to k masam (stejne jako apple, ten taky 90% veci cmajznul nebo koupil, ale proste to dostal k lidem a to je v konecnym dusledku to hlavni, rekl bych)
Naposledy upravil(a) Kermitak dne 19 led 2009 12:09, celkem upraveno 2 x.

luphtrack

Příspěvek od luphtrack »

Cyril píše:
luphtrack píše:Já osobně Microsoft nemusim, ale určité zásluhy v IT se mu zapřít nedají.
A ktery? Fakt by me zajimala aspon jedna vec kterou neokopiroval a byla skutecne prinosna :)
napsal +- uživatelský operační systém a pokud vim, zasadil se o rozšíření internetu do domácností (ne že by jim tam tahal kabely, ale zabudoval podporu do windows)
Obrázek
live free or die!

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

luphtrack píše: (ne že by jim tam tahal kabely, ale zabudoval podporu do windows)
No, tak to bych zrovna nevyzdvihoval, MS byl jedna z nejvetsich brzd co se Internetu tyce, vsak Gates porad tvrdil, ze Internet explorer neni priorita, ze to moc lidi nepotrebuje a az kdyz videl, ze si kazdej instaluje do woken trumpet winsock kvuli podpore TCP/IP a netscape a zjistil, ze MS ujizdi vlak, najednou uplne otocil ;)

luphtrack

Příspěvek od luphtrack »

Kermitak píše: No, tak to bych zrovna nevyzdvihoval, MS byl jedna z nejvetsich brzd co se Internetu tyce, vsak Gates porad tvrdil, ze Internet explorer neni priorita, ze to moc lidi nepotrebuje a az kdyz videl, ze si kazdej instaluje do woken trumpet winsock kvuli podpore TCP/IP a netscape a zjistil, ze ms ujizdi vlak, najednou uplne otocil ;)
Myslím, že v historii MS byly větší průsery (pád W98 na předváděčce, Xkb by mělo stačit každému) a důležité je, že to tam dali. Já osobně jsem se poprvé připojil na net z W98 a do teď na to s láskou vzpomínám ;)
Obrázek
live free or die!

SoundsFine

Příspěvek od SoundsFine »

Až bude Steinberg a další nejběžnější VST a VSTi fungovat stejně dobře na Linuxu jako fungují na XP, pak můžeme přejít jinam.

Zatím je podpora Linuxu ze strany hudebních aplikací minimální, takže alternativa je pouze Apple. U logicu jsem zažil docela slušnou nestabilitu, takže mě osobně apple nepřesvědčil o nic víc než windows. (tři roky práce na Mac s Logic). Tvrdím, že i Cubase na PC je stabilnější než Logic na Apple.

Cyril

Příspěvek od Cyril »

Dneska uz se ty rozdily stiraj ale operacni systemy jak je zname dneska byly davno pred Windows (ktery zacaly 95kama, nejvetsi macovskou kopirkou, uz pripominat to, co zname dneska)... Se mrknete co umel MacOS, mrknete se na AmigaOS atd... a co v ty dobe bylo na chciplickach? Naprosta ubohost proti tomu. Myslim si, ze na microsoftu neni proste nic, co by se dalo obdivovat, krome schopnosti prodavat podradny produkty neuveritelnymu mnozstvi lidi.

luphtrack

Příspěvek od luphtrack »

ono existují i alternativy pro VST, jako např LADSPA nebo DSSI, bohužel jsou ale spíš v plenkách

kdyby existoval způsob jak sestreamovat dvě mašiny, Win a Lin, mohlo by to být už zajímavější
Obrázek
live free or die!

Cyril

Příspěvek od Cyril »

Kermitak píše:apple, ten taky 90% veci cmajznul nebo koupil
Muzes tohle prosimte trosku vic rozvest? :)

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Neberte to jako nějaký impulz k flamu apod, jen bych se v této souvislosti podělil o svou osobní zkušenost. Po 4 letech na Windows jsem se částečně vrátil k Macu (notebook) a co se týče prostředí, přívětivosti, inteligence, potěšení, musím říct že Windows proti Leopardovi je jako Ford pickup vs. BMW. U OSX je zřejmé že to někdo dělal s nadšením a záměrem udělat něco super, vymakat to jak to jen jde, Windows je jakýsi šedý (a chováním občas tupý) průmyslový standard. Co jsem viděl screeny Windows 7, mám pocit, že (opět) se snaží inspirovat Apple ...

namátkové příklady - zastrčím do počítače vnější disk: windows spouští své rituály "vítá vás průvodce novým hardwarem", "chcete se připojit, uživatel najde sám nebo na iternetu" "byl nalezen nový hardware" "je připraven k použití (po 2 minutách) atd. Do Maca ho zapojím a je tam ..

Instalace programů . Windows: "systém Widows spouští installation wizard shield" next - next . next. Mac: chytnu věc a a přetáhnu ji do složky "Applications". Hotovo :)

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Cyril píše:Dneska uz se ty rozdily stiraj ale operacni systemy jak je zname dneska byly davno pred Windows (ktery zacaly 95kama, nejvetsi macovskou kopirkou, uz pripominat to, co zname dneska)... Se mrknete co umel MacOS, mrknete se na AmigaOS atd... a co v ty dobe bylo na chciplickach? Naprosta ubohost proti tomu.
Vis, ono graficky rozhrani je az dalsi krok, uvedom si, ze prvni osobni pocitace jely na prikazovy radce, at uz to bylo IBM s MS DOSem, nebo Apple II. Predtim proste nebylo NIC, nez velky ultradrahy mainframy a krabice pro nadsence typu Altair. AmigaOS a dalsi jsou veci az o nekolik let novejsi. Takze to, ze Jobs s Gatesem se zaslouzili o vznik toho, co mame dneska doma a to jim proste nikdy nikdo neodpare.

kexik

Příspěvek od kexik »

prdlajs. spusta apple aplikacii sa instaluje s carodejnikom ako win programy. navyse tam byva medzitym obvykle (uplne zbytocne) montaz dmg image. pretiahnutie do apps funguje len na jednoduche veci. na win su tiez programy, ktore neinstalujes, ale proste spustis

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Ivo píše:Neberte to jako nějaký impulz k flamu apod, jen bych se v této souvislosti podělil o svou osobní zkušenost. Po 4 letech na Windows jsem se částečně vrátil k Macu (notebook) a co se týče prostředí, přívětivosti, inteligence, potěšení, musím říct že Windows proti Leopardovi je jako Ford pickup vs. BMW. U OSX je zřejmé že to někdo dělal s nadšením a záměrem udělat něco super, vymakat to jak to jen jde, Windows je jakýsi šedý (a chováním občas tupý) průmyslový standard. Co jsem viděl screeny Windows 7, mám pocit, že (opět) se snaží inspirovat Apple ...

namátkové příklady - zastrčím do počítače vnější disk: windows spouští své rituály "vítá vás průvodce novým hardwarem", "chcete se připojit, uživatel najde sám nebo na iternetu" "byl nalezen nový hardware" "je připraven k použití (po 2 minutách) atd. Do Maca ho zapojím a je tam ..

Instalace programů . Windows: "systém Widows spouští installation wizard shield" next - next . next. Mac: chytnu věc a a přetáhnu ji do složky "Applications". Hotovo :)
Jo, to mi presne pripomnelo ta prirovnani, ze windows je vezenska cela a OS X je vezenska cela, kde pres polstrovany kanape a plazmovy obrazovky kolem nevidis na mrize ;) (ale to uz fakt smeruje k flame, radsi bych se o tom bavil v hospode u piva ;)

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

Ja jsem cetl, ze jeden z hlavnich rozdilu mezi Vista a Windows 7 bude to, ze Vista mela nejaky to jadro o velikosti nekolik GB, byly tam zavedeny zobrazovaci, zvukove a vsechny dalsi komponenty, kdezto jadro Win 7 ma mit par MB a vsechny dodatkove veci budou zavedeny zvlast (nevim, jestli to rikam spravne)

Me jde jen o to, aby to v zakladu bylo co nejvic strohe, s minimem aplikaci a s mensimi naroky nez Vista a pujdu do toho. Beta zatim tak vypada, tak uvidime, ale to on ten Longhorn taky ze zacatku vypadal takhle. Potom si mrkvosoft rekl, ze jit touhle cestou je asi moc narocny, tak sli cestou omalovanek, takze tam nakonec neni treba WinFS atd. - s tim uz se vubec serou asi 10 let a nedokazou to nahodit. Snad uz to 7 bude mit.

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Cyril píše:
Kermitak píše:apple, ten taky 90% veci cmajznul nebo koupil
Muzes tohle prosimte trosku vic rozvest? :)
Ja myslim, ze uz jsem to tu kdysi psal, nechce se mi to rozvadet do podrobna. Ale ve strucnosti zminim aspon dve veci, ktery jsou podle me pro uspech firmy Apple dost klicovy:
1) graficky rozhrani a mys - ukradeno od Xeroxu (o rok driv, nez Apple uvedl Lisu, uvedl Xerox pocitac Star 8110 (nebo tak nejak), ktery mel GUI s ikonami a mys)
2) jadro OS X - nemala cast Darwina je vzata z FreeBSD a vubec dost komponent v OSX je GNU-based

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Kermitak píše: Jo, to mi presne pripomnelo ta prirovnani, ze windows je vezenska cela a OS X je vezenska cela, kde pres polstrovany kanape a plazmovy obrazovky kolem nevidis na mrize ;) (ale to uz fakt smeruje k flame, radsi bych se o tom bavil v hospode u piva ;)
No jasně, ale jaká cela by ti jako vězni byla příjemnější ? :)
Naposledy upravil(a) Ivo dne 19 led 2009 13:50, celkem upraveno 1 x.

Odpovědět