luphtrack: taras, pracujem vo farmaceutickej firme a cely modeling nam bezi na redhate. linux nie je ziadna hracka a ostatne unixy su dnes fakticky mrtva vec. takisto na redhate behaju NMR pristroje, zbytok firmy beha na microsofte, vratan produkcneho workflow. specialuzovane unixy pre servre su len pre tie servre, licencia je viazana na server a urcite to nejde pouzit na nic ine
kexik píše:luphtrack: taras, pracujem vo farmaceutickej firme a cely modeling nam bezi na redhate. linux nie je ziadna hracka a ostatne unixy su dnes fakticky mrtva vec. takisto na redhate behaju NMR pristroje, zbytok firmy beha na microsofte, vratan produkcneho workflow. specialuzovane unixy pre servre su len pre tie servre, licencia je viazana na server a urcite to nejde pouzit na nic ine
no pokud vim, tak FreeBSD i Solaris na desktop pouzit jdou...
ja som teda neni taky velky odbornik na tieto veci .. ale mam ludi s ktorymi sa radim (ked mam problemy) , ktory sa tym zivia .. A vzdy mi radili viac freebsd ako linux .. freebsd neni take rozdrbane ako linux .. je fakt ze som par rokov administroval niekolko freebsd serverov a vsetko chodilo jak hodinky .. dnes uz pouzivam viac linux .. konkretne mam rad centos, co je free verzia redhat enterprise ..