Audio stanice na PC
Audio stanice na PC
Zdravím všechny !
Chtěl jsem poprosit o pomoc při stavbě audio PC.
Nějak jsem z toho vypad za ty roky co jsem neupgradoval PC.
Jakou spolehlivou zákl.desku ?
A co procesor ? P4? AMD?
2 disky ??- systém a audio ?? (asi do šuplíků a ještě bych měl jeden disk se systémem zvláš? na ostatní ne-audio věci)
co paměti ? 1 GB ?
Grafika ?Abych mohl používat 2 monitory v Cubase SX
(zvukovku mám)
tak nejak do 30ti.Kč
Díky
Čmelda
Chtěl jsem poprosit o pomoc při stavbě audio PC.
Nějak jsem z toho vypad za ty roky co jsem neupgradoval PC.
Jakou spolehlivou zákl.desku ?
A co procesor ? P4? AMD?
2 disky ??- systém a audio ?? (asi do šuplíků a ještě bych měl jeden disk se systémem zvláš? na ostatní ne-audio věci)
co paměti ? 1 GB ?
Grafika ?Abych mohl používat 2 monitory v Cubase SX
(zvukovku mám)
tak nejak do 30ti.Kč
Díky
Čmelda
Ja radim Pentium D 830 (nebo 840 podle penez), pamet Corsair TWIN2X1024-4300C3, desku klidne Intel Tappen pokud ti staci 2 PCI sloty, dobra skrin je Silentium T3. Tak ted jsem vlastne popsal moji novou sestavu, ale opravdu ji muzu doporucit. Jeste planuju vymenit vetrak na procesoru za Arctic Freezer 7 Pro. Jinak harddiskdisk jsem nechal starej, kdybych mel penize tak koupim neco z rady Seagate Barracuda.
Protoze je tady hodne AMDckaru, tak ted budu zavrhovan. Na disk.cz uverejnili celkem zajimave srovnani procesoru pro Cubase:
http://www.disk.cz/disk/img/OBRAZKY-WEB ... clanek.pdf
Ty dva nejlepsi DVOUprocesorove systemy od AMD jsou ale nesrovnatelne drazsi nez Pentium D (coz je jeden dual core procesor), to by pak nebyla sestava do 30 tisic, ale do 70-90 tisic.
Protoze je tady hodne AMDckaru, tak ted budu zavrhovan. Na disk.cz uverejnili celkem zajimave srovnani procesoru pro Cubase:
http://www.disk.cz/disk/img/OBRAZKY-WEB ... clanek.pdf
Ty dva nejlepsi DVOUprocesorove systemy od AMD jsou ale nesrovnatelne drazsi nez Pentium D (coz je jeden dual core procesor), to by pak nebyla sestava do 30 tisic, ale do 70-90 tisic.
Cubase je a bol vzdy napisany viac na Intely. Skus pozriet performance testy na Ableton Live 4 (5). Athlon 64 a Pentium M nakopavaju s prehladom zadky vsetkemu ostatnemu...
osobne by som s kupou viacjadrovych procesorov pockal. mam totiz pocit, ze je to len akasi docasna odbocka vo vyvoji procesorov a poriadne jednojadrove chipy nas len cakaju...
inak som skalny odporca P4 procesoru, takze aj Dual Pentium 4...silno mi pripomina posledne Cyrixy od IBM, ktore sice bezali jak o dusu na vysokych frekvenciach, ale len bezali a bezali a nepocitali a bezali a nepocitali...
...o osparavedlnujem sa, P4 bezi a kuri
osobne by som s kupou viacjadrovych procesorov pockal. mam totiz pocit, ze je to len akasi docasna odbocka vo vyvoji procesorov a poriadne jednojadrove chipy nas len cakaju...
inak som skalny odporca P4 procesoru, takze aj Dual Pentium 4...silno mi pripomina posledne Cyrixy od IBM, ktore sice bezali jak o dusu na vysokych frekvenciach, ale len bezali a bezali a nepocitali a bezali a nepocitali...
...o osparavedlnujem sa, P4 bezi a kuri

Poshook: Co se tyce prace s audiem, tak kdyz se vypne regulace otacek, tak s teplotou nejsou na Pentiu D zadne problemy (47 - 56 stupnu), je fakt, ze to dost zhorsuje tichost pocitace. Vetrak od intelu ma ale jeste velkou rezervu ... Arctic Freezer 7 Pro to napravi ... 
Solarfall: S diskem jsem nikdy nemel problemy, neni to to hlavni na cem by v audiu stal vykon celeho pocitace.
Silentium T3 ma celkem dobry odhlucnujici a chladici hlinikovy muffer pro harddisk.

Solarfall: S diskem jsem nikdy nemel problemy, neni to to hlavni na cem by v audiu stal vykon celeho pocitace.
Silentium T3 ma celkem dobry odhlucnujici a chladici hlinikovy muffer pro harddisk.
Doporucuji clanek o pripravovanych technologiich INTEL.
Osobne bych do Pentia D ted nesel. Je to opravdu "paskvil" vyrobeny z marketingoveho hlediska, aby mel Intel "take" DCore jako AMD. Technologicky to je ale nepovedeny procesor. Presler by na tom mel byt lepe, ale zajimave bude, za kolik se bude v realu prodavat. DUALCORE popripade 2xDUALCORE reseni od AMD je momentalne opravdu nejvykonejsi, ale cena jejich "QUAD" nejlepsiho CPU je pres 50.000,-Kc
http://www.pctuning.cz/index.php?option ... mitstart=1
Osobne bych do Pentia D ted nesel. Je to opravdu "paskvil" vyrobeny z marketingoveho hlediska, aby mel Intel "take" DCore jako AMD. Technologicky to je ale nepovedeny procesor. Presler by na tom mel byt lepe, ale zajimave bude, za kolik se bude v realu prodavat. DUALCORE popripade 2xDUALCORE reseni od AMD je momentalne opravdu nejvykonejsi, ale cena jejich "QUAD" nejlepsiho CPU je pres 50.000,-Kc
http://www.pctuning.cz/index.php?option ... mitstart=1