Audio stanice na PC

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
cmelacek

Audio stanice na PC

Příspěvek od cmelacek »

Zdravím všechny !
Chtěl jsem poprosit o pomoc při stavbě audio PC.
Nějak jsem z toho vypad za ty roky co jsem neupgradoval PC.
Jakou spolehlivou zákl.desku ?
A co procesor ? P4? AMD?
2 disky ??- systém a audio ?? (asi do šuplíků a ještě bych měl jeden disk se systémem zvláš? na ostatní ne-audio věci)
co paměti ? 1 GB ?
Grafika ?Abych mohl používat 2 monitory v Cubase SX
(zvukovku mám)

tak nejak do 30ti.Kč

Díky

Čmelda

Poshook

Příspěvek od Poshook »

skus "Hledat" ...

cmelacek

Příspěvek od cmelacek »

hledám..asi špatně...
info staré rok mi v železe nepřijde moc aktuální .
Pošleš tedy link ?

Dík

DJDave

Příspěvek od DJDave »

Urcite to tady na ezone najdes pac to tady 100 procentne je.
Dokonce s tou grafikou sem tady taky resil, je to tady jenom se to tezce hleda.
....:::: DJ Dave ::::....

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

cmelacek : ale info stare rok , je podla mna stale aktualne ..

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

hmm .. cmelacek .. hned som si spomenul na plavacka .. a hned mam dobru naladu ..

Poshook

Příspěvek od Poshook »

intel vs. AMD sa riesilo nedavno (myslim Safa nieco zhanal)

md3

Příspěvek od md3 »

Ja radim Pentium D 830 (nebo 840 podle penez), pamet Corsair TWIN2X1024-4300C3, desku klidne Intel Tappen pokud ti staci 2 PCI sloty, dobra skrin je Silentium T3. Tak ted jsem vlastne popsal moji novou sestavu, ale opravdu ji muzu doporucit. Jeste planuju vymenit vetrak na procesoru za Arctic Freezer 7 Pro. Jinak harddiskdisk jsem nechal starej, kdybych mel penize tak koupim neco z rady Seagate Barracuda.

Protoze je tady hodne AMDckaru, tak ted budu zavrhovan. Na disk.cz uverejnili celkem zajimave srovnani procesoru pro Cubase:
http://www.disk.cz/disk/img/OBRAZKY-WEB ... clanek.pdf
Ty dva nejlepsi DVOUprocesorove systemy od AMD jsou ale nesrovnatelne drazsi nez Pentium D (coz je jeden dual core procesor), to by pak nebyla sestava do 30 tisic, ale do 70-90 tisic.

Poshook

Příspěvek od Poshook »

Cubase je a bol vzdy napisany viac na Intely. Skus pozriet performance testy na Ableton Live 4 (5). Athlon 64 a Pentium M nakopavaju s prehladom zadky vsetkemu ostatnemu...

osobne by som s kupou viacjadrovych procesorov pockal. mam totiz pocit, ze je to len akasi docasna odbocka vo vyvoji procesorov a poriadne jednojadrove chipy nas len cakaju...

inak som skalny odporca P4 procesoru, takze aj Dual Pentium 4...silno mi pripomina posledne Cyrixy od IBM, ktore sice bezali jak o dusu na vysokych frekvenciach, ale len bezali a bezali a nepocitali a bezali a nepocitali...

...o osparavedlnujem sa, P4 bezi a kuri :lol:

Solarfall

Příspěvek od Solarfall »

seagaty su sracky ... buduci tyzden idem kupovat treti harddisk samsung 250gb .. najtichsi hd v tejto triede... len skoda ze sa nerobi 300gb

kexik

Příspěvek od kexik »

poshook: jo, je to odbocka, ale na ceste k stvorjadrovym on die procesorom ;)
(jedine paralelny procesing, povie ti kazdy vyvojar; uz len preto ze dnesne os su "paralelne")
inak bacha na supervelke disky, mam niekolko septand, ze 250GB svine su celkom stratove na data... ale je to jpp, pravda

Solarfall

Příspěvek od Solarfall »

kexik: tak o tom som veru nepocul a urcite to nebude platit univerzalne... maximalne tak pre nejaku znacku...

md3

Příspěvek od md3 »

Poshook: Co se tyce prace s audiem, tak kdyz se vypne regulace otacek, tak s teplotou nejsou na Pentiu D zadne problemy (47 - 56 stupnu), je fakt, ze to dost zhorsuje tichost pocitace. Vetrak od intelu ma ale jeste velkou rezervu ... Arctic Freezer 7 Pro to napravi ... :)

Solarfall: S diskem jsem nikdy nemel problemy, neni to to hlavni na cem by v audiu stal vykon celeho pocitace.
Silentium T3 ma celkem dobry odhlucnujici a chladici hlinikovy muffer pro harddisk.

eGen

Příspěvek od eGen »

Doporucuji clanek o pripravovanych technologiich INTEL.

Osobne bych do Pentia D ted nesel. Je to opravdu "paskvil" vyrobeny z marketingoveho hlediska, aby mel Intel "take" DCore jako AMD. Technologicky to je ale nepovedeny procesor. Presler by na tom mel byt lepe, ale zajimave bude, za kolik se bude v realu prodavat. DUALCORE popripade 2xDUALCORE reseni od AMD je momentalne opravdu nejvykonejsi, ale cena jejich "QUAD" nejlepsiho CPU je pres 50.000,-Kc

http://www.pctuning.cz/index.php?option ... mitstart=1

md3

Příspěvek od md3 »

Pentium D je na praci s audiem a videem stavenej, jsem presvedcenej, ze dneska se za tu cenu nic lepsiho neda koupit. Stiha hodne VSTi,e, proste "staci" ...
Clovek muze porad cekat na lepsi technologie. Nejlip bych udelal, kdybych si koupil novej pocitac az mi bude 70 (jestli se doziju).

Odpovědět