Ještě mám dotaz na QuadCore. Zatím se dělá jenom jedna verze, nebudou v blízké době uvedeny kromě 6600 nějaké jiné processory. Má cenu teď počkat s nákupem? Díky...
matucha píše:ja si ninju vybral protoze se na nem hodne lidi schodovalo na forech... ale pak jsem nasel, ze tenhle ninja+ nema tak dobrej uchyt a kdyz si nedas bacha, tak to moc dobre neprilejha=nechladi... me ty komponenty furt este neprisly, takze nevim, jak to bude behat
Tak to dej vědět. Já budu nakupovat tak za 10 dní...
Jinak já jsem na Ninju četl taky dobré reference, jenže dost často se našli dva tři majitelé, kteří měli s ním velké problémy. Prostě nechladil... Tak jsem takovej opatrnej. Na Noctuu jsem slyšel jen samou chválu...
To je blbost, Ninja chladi vyborne. Clovek musi opatrne s tou teplovodivou pastou, protoze kdyz se ji da moc, tak to pak blbe chladi. Radsi min nez vic. Jinak uchytky jsou uplne stejny jako na box chladici, takze nevim na co by si clovek mel davat bacha,. proste nacvaknes a fungujes.
Naposledy upravil(a) BS dne 06 srp 2007 10:34, celkem upraveno 1 x.
Q6600 bych řekl, že má cenu koupit právě teď, když už je cena kolem 7tis a to je skvělá cena. Jestli příjdou nějaké nové, tak budou mít hlavně zvýšenou rychlost FSB - místo 1066 budou mít 1333 (to některé už mají), ale v tom nezaznamenáš nějaký propastný rozdíl ve výkonu. Potom to může Intel začít výrábět ještě méně nanometrovou technologií (opět, žádný výkonnový rozdíl) atd. O nějakých drastických zlepšeních co by se brzy chystaly, absolutně nevím a řekl bych, že nebudou. Já bych teď koupil to Q6600, bez váhání...
od eurocasu tu mam dake skrine .. ten predny vetrak je tiez dost hlucny .. dal by sa ale vymenit za tichsi .. ono je to ale logicke .. rackove skrine su na servery .. pri serveroch treba zabezpecit dobru ventilaciu a hluk nikto neriesi ..
proti koupi Q6600 ted mluvi akorat to, ze ma termalni rating 105W zato dalsi jeho verze budou zrat o poznani min = min chlazeni, mensi ucty za elektriku, mensi hluk
jinak ja uz tu mam vsechny komponenty a zacinam se s tim montovat... schvalne co vsechno bude chybet a jak to rozbeham
Q6600 bych řekl, že má cenu koupit právě teď, když už je cena kolem 7tis a to je skvělá cena. Jestli příjdou nějaké nové, tak budou mít hlavně zvýšenou rychlost FSB - místo 1066 budou mít 1333 (to některé už mají), ale v tom nezaznamenáš nějaký propastný rozdíl ve výkonu. Potom to může Intel začít výrábět ještě méně nanometrovou technologií (opět, žádný výkonnový rozdíl) atd. O nějakých drastických zlepšeních co by se brzy chystaly, absolutně nevím a řekl bych, že nebudou. Já bych teď koupil to Q6600, bez váhání...
Jo. Ta vypadá dobře. I to chlazení by mohlo fungovat... Ale co ty dva 80kové větráky vzadu? Nebudou dělat hluk? A vůbec, jak je to s 80 mm větráky? Dají se taky sehnat nějaké tiché? Anebo jsou natolik malé, že hluk budou vydávat vždycky. Tuhle bednu asi nikdo nemáte, co?
Ještě k té spotřebě. Teď mám Prescota a teplotu okolo 70 stupňů, je to fakt šílený! Nerad bych, aby mě s QuadCorem potkalo to samý.
ondrash : pisal som ze mam take skrine .. iny predny panel , ale ten je nepodstatny .. robi to kraval .. ale ked povymienas vetraky , malo by to byt OK .. teda .. na audio studio mne ziadne vetraky nepripadaju OK .. mne v rezii vadil aj beziaci disk ..
ale bude to tak OK , ako ked zoberies TOWER skrinu o ktorych sa tu pisalo, a do nej das slusne vetraky ..
zdar vsem.. planuju taky upgrade...
chtel bych se poptat jestli mi se zakladni deskou Asus p5k deluxe budou chodit 2x 1gb + 2x 512mb RAM? jestli vtom nebude nejaky problem...
Dale jestli je mozno mit na DAW Xpecka 64bit.. ty umeji vice pameti jak 32bit XP.. dik