DAW druhy poloviny 2007

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Odpovědět
Ondra P.

Příspěvek od Ondra P. »

jo a jeste museji xp 64bit podporovat VST , VSTi pluginy?

hledal jsem ale nasel jsem jen gulas :)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

pod 64bitom idu aj 32bit aplikacie ..

Vuid

Příspěvek od Vuid »

Pytkin píše:pod 64bitom idu aj 32bit aplikacie ..
Mas to overeny? Neni s tim nejakej problem?

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

no aplikacie 32bit idu .. to je istota .. ale ci pluginy nerobia problem .. to netusim .. Steinberg tvrdi ze Nuendo funguje v pohode pod 64bit windowsom .. ale ci aj pluginy v nom korektne funguju .. to neviem .. neskusal som ..

matucha

Příspěvek od matucha »

no tak mi to nejak bezi (chytlo se to napoprvy)

Zatim este nemam zadny zatezovy testy, ale IDLE to bezi na uplne lidskejch 36-37C, coz povazuju za dobry a asi jeste pujde jit s otackama ventilatoru dolu.

Ten system slyset samozrejme je, neni to teda zadnej kraval, ale je to uplne jasnej "pocitac", zatim jsem je to jen o kousek tissi nez muj starej Dell (kterej podle toho, co jsem slysel u leckoho neni zrovna hlasita vec). Narozdil od Della taky tenhle noej kram vyfukuje celkem studenej vzduch, zato starous jednoznacne (primo)topil.

Dalsi postrehy casem...

Ondrash

Příspěvek od Ondrash »

Díky, tak dej vědět... Jaký máš systém 32bit nebo 64?

matucha

Příspěvek od matucha »

32bit (mam 2gb pamet) a staci ;-)

matucha

Příspěvek od matucha »

Tak by me zajimalo, jestli tu nekdo provozuje starou cubasi SX2 na nejakym vicejadru. Me SX2 rozhodne nehodla vyuzivat vic jak jedno jadro. Jednou-dvakrat se mi zdalo, ze to zkusilo neco bezet na druhym... ale treti a ctvrty jadro to uplne ignoruje a to at mam nebo nemam zaplej multiprocessing.
Ve vicemene vsech ostatnich aplikacich je rozdeleni zateze (at uz jakymkoli zpusobem) celkem vyrovnany pro vsechny jadra a co se 3D rendrovacek tyce, tak je to velkej hukot v porovnani se starym P4.

Asi budu muset upgradovat na cubase4. Dobry je kazdopadne, ze i to jedno jadro zvlada o tolik vic procesu nez P4, ze i tak je to skok... az pobezej vsechny, tak me to asi donuti premejslet o nahravani/michani v 96kHz nebo 88kHz.
Naposledy upravil(a) matucha dne 10 srp 2007 10:06, celkem upraveno 2 x.

kexik

Příspěvek od kexik »

na 96kHz ti bude chybat pamat... vsetky data 2x vacsie

matucha

Příspěvek od matucha »

No vzhledem k tomu, ze nepouzivam prakticky zadny VSTi a samplery, tak myslim, ze by mi stacilo i 1GB.

---

Co se Antec case a tichosti tyce, je to celkem dobry, nicmene musim jeste presunout jeden ide harddisk z pozice FDD mechaniky do regulerniho mista pro disky (ma to takovy zavesovaci prouzky na to), protoze ten pevnej mount i pres podomacku udelany siliconovy ulozeni rezonuje krabici a je to celkem naprd.

Kdyz jsem jeste nenacpal do krabice vsechny karty, tak teplota procesoru v klidu nepresahla 37C a casto byla spis na 36C. Po nacpani vsim potrebnym se to zvedlo na 38C, pricemz chipset tuhle teplotu prakticky kopiruje. No a nejvyssi teplotu, co jsem zahlid byla 55C pri rendrovani (a tj ~100% vytizeni)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

matucha : skus otvorit 4 stopy a na kazdy nahadz na insert efekty .. ani tak nevyuziva viac jadier ? Ja som to skusal v Nuendo 3.2 a velka pohoda ..

matucha

Příspěvek od matucha »

no prave ze nevyuziva ;(*

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

matucha : no mozno v SX2 este nechodil dobre multiprocesing ..

Solarfall

Příspěvek od Solarfall »

matucha: ako s odstupom casu hodnotis svoju masinku?

preco si nakoniec vymenil zdroj za seasonic?

asi idem kupit novy pocitac a zurivo rozmyslam ci mam kupit p5k alebo p5k-e... je tam 1600skk rozdiel... a jedine dolezity rozdiel co vidim je ze p5k nema Stack Cool 2 (co ale vyzera skor ako gimmick). wifi, a druhu sietovku kaslem...

radek_p

proměnlivý takt procesoru - chronická spořivost P5K

Příspěvek od radek_p »

Mám Asus P5K. Celkově jsem spokojený, ale ještě jsem nepochopil jednu vlastnost. Když spustím utilitu Asus AI Suite, vždycky mi v idle stavu ukazuje nižší frekvenci procesoru než je nominální hodnota. Teprve při zátížení procesoru se frekvece zvedne (např. u mého Dual Core 1,6Ghz je v idle stavu 200x6=1,2Ghz, teprve při zatížení 200x8=1,6Ghz). Utilita Motherboard monitor i ControlPanel/System ukazuji vetsinou tu nominalni frekvenci 1.6Ghz, ale v ControlPanel/System se taky obcas objevi 1,2GHz.

Očekával bych, že tohle snižování taktu bude možné vypnout nastavením BIOSU, položka 'AI Overclocking' (Auto, Manual, Standard, N.O.S). Ale i při nastavení Manual a při zadání pevných hodnot 'FSB Frequency' (200Mhz) a 'CPU Ratio control' (8x) v BIOSu se to chová stejně. Trochu mě to znervózňuje, protože např. když ťuknu na "play" v DAW, tak nárust zátěže je rychlý ... třeba bych těch pár úvodních praskanců odstranil, kdyby byl procesor připravený na nominální frekvenci a ne že se teprv musí přešaltovat ...

Odpovědět