defragmentace mi zpomalila hdd
SMART je sice hezka hracka, ale je to jenom info tool, ktery ti OBCAS muze pomoci detekovat blizici se chybu. Ale v zadnym pripade se na nej neda spolehat, ve spouste pripadu ti vubec nic nerekne, fitness muzes mit 98% a za minutu ti disk muze chcipnout. Zkus jestli to dela i kdyz mas zapojenej jenom systemovej disk a zkus nejaky testovaci tool od WD (urcite neco maji, kazdy vyrobce to ma), tohle taky trosku vypada jako teplotni kalibrace, ale zase jestli to delaji oba disky, tak to nebude ono.
U SATA není žádný master/slave. Když máš SATAI porty a koupíš SATAII disk, musíš tam ten jumper nechat, když máš na motherboardu SATAII, tak ten jumper musíš sundat, pokud chceš zachovat maximální rychlost. Mě se to zrychlylo hlavně při kopírování z PATA HDD na SATAII HDD, jinak nevim, moc to zas nezkoumám.styx_oarsman píše:delay: a to odstranenie jumperu fakt pomoze? Ja som si vzdy myslel, ze sluzi len na nastavenie disku na master/slave...
Kermitak: no zkousel jsem odpojit jak ten druhej disk, tak sata vypalovacku, je to uplne stejne...mozna ze ted po case ta rychlost nacitani je o neco lepsi, skoro jako pred defragmentaci, ale vic me desi to neustale poblikavani disku, kazdou vterinu blikne kontrolka hdd co mam na bedne a to driv nedelalo...kdyz jsem byl v biosu, tak ten hdd neblikal, byl v poradku, ale ve windows blika, sice ted zrovna ta ledka blika hooodne slabounce, ale blika a ja mam dojem, ze proste predtim neblikala a nevim co ten disk jako dela...zkusim to projet antivirem no, ale ja nic od te doby neinstaloval noveho, na zadnejch warez strankach jsem nebyl, vsechny podivnosti nastali po defragmentaci, takze ta to ma na svedomi na 100%...
Naposledy upravil(a) nathanael dne 26 dub 2007 12:35, celkem upraveno 1 x.
Kermitak: no jo, ale co v nich mam zkontrolovat? vsechny dohromady vyuzivaji asi 350 MB pameti a zadnej mi neni nazvem podezrelej nebo ze by zral moc, asi 10 jich tam vyuziva asi 20 MB, jinak ostatni tak 8 MB kazdej...vcera jsem v zoufalstvi zkousel ten navod z pctuningu a povypinal v msconfig vetsinu kravin u kterych doporucovali "rozhodne vypnout", jako to indexovani a tak dale...sem si myslel, ze ty problemy mohly nastat tim ze jsem to povypinal, ale vcera jsem to pak jeste znovu zkusil zapnout jak to bylo a tim to neni...ja sem za chvili hodim screen toho task manageru...
hele, je mozny ze mne se stalo neco podobnyho,. Po defragmentaci se nechutne prodlouzila doba, kdy se nahrvaji v pravo dole programky, ktery jsou Po spusteni. V DAW jsem zadnej problem nezaznamenal. mam ty disky asi mesic a neco,. a Windows mi rekl, ze by bylo dobre je defragmentovat, tak jsem defragmentoval,. No a pak nejak casem jsem zjistil, ze se ty programky na zacatku nahravaji nejak dlouho,. nevim jestli je to stejnej problem co mas ty.... mam Seagate 7200.10 320gb
Kermitak: jsem si konecne udelal ucet (slozku) u tebe na ftp
takze jsem ten screen dal tam...
zde je muj taskmanager:

teď mě napadla jedna věc a totiž, že jsem před časem měnil velikost stránkovacího souboru a dal ho na min. 4096 a max 4096 a kvůli stalkerovi mi bylo doporučeno to přepnout na mezipaměť systému, ne na programy...nedávno jsem to přepnul zpátky na programy...no jestli bys mi ty nebo někdo jiný doporučil jak přesně a nejlépe nastavit ten stránkovací soubor optimálně pro audio daw, tak to hned zkusím jestli to není tím...(mám jenom zatím 1024 MB DDR II ram)
zde je muj taskmanager:

teď mě napadla jedna věc a totiž, že jsem před časem měnil velikost stránkovacího souboru a dal ho na min. 4096 a max 4096 a kvůli stalkerovi mi bylo doporučeno to přepnout na mezipaměť systému, ne na programy...nedávno jsem to přepnul zpátky na programy...no jestli bys mi ty nebo někdo jiný doporučil jak přesně a nejlépe nastavit ten stránkovací soubor optimálně pro audio daw, tak to hned zkusím jestli to není tím...(mám jenom zatím 1024 MB DDR II ram)
BS: jo je to asi stejnej problém, já mám na systém starší ale osvědčený disk Western Digital 160 GB 7200 rpm SATA I...druhej mám 300 GB SATA II 7200 rpm, je úplně novej, ale mě se subjektivně zdá, že když načítám nějaký obrovský několikaset megový sampl v Ivory, že to trvá déle...každopádně ano, ty ikonky dole vpravo se mi právě také jako tobě načítají nějak moc dlouho...teď po jednom dni od defragmentace je to možná o něco lepší, ale stejně to je podivné...
Pytkin: hehe, já už taky nic defragmentovat nebudu, tohle pro mě budiž poučením...právě že to že by defragmentace způsobovala pravý opak toho co má dělat je úplná kravina, ale v mém případě se tak asi stalo, je to divný...
All: když už je to asi neřešitelná volovina, tak poradí mi někdo prosím jak co nejlépe nastavit stránkovací soubor/virtuální paměť když mám 1 GB ddr II ram? asi se to tu někde už řešilo, ale je také možné, že to moje poblikávání disku může být způsobeno tím že to mám nastavené na moc/málo a nevím jestli to má být na mezipaměť systému nebo na programy, takže to sem tak trochu patří...
All: když už je to asi neřešitelná volovina, tak poradí mi někdo prosím jak co nejlépe nastavit stránkovací soubor/virtuální paměť když mám 1 GB ddr II ram? asi se to tu někde už řešilo, ale je také možné, že to moje poblikávání disku může být způsobeno tím že to mám nastavené na moc/málo a nevím jestli to má být na mezipaměť systému nebo na programy, takže to sem tak trochu patří...