defragmentace mi zpomalila hdd

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
nathanael

Příspěvek od nathanael »

Pytkin: jj tak to říká každý, dvojnásobek fyzické paměti, asi to je správně...no a co ten přepínač Využití paměti - Programy / Mezipaměť systému, co je lepší pro DAW?

delay

Příspěvek od delay »

Kde se ten SWAP nastavuje? Už jsem to zapomněl...

kexik

Příspěvek od kexik »

winkey+break a tam pohladaj v advanced settings... pytkin dobre hovori, tak to treba nastavit
a ak mas viacej fyzickych diskov, tak daj swap na najrychlejsiu particiu toho druheho disku, to sa prijemne prejavi na vykone ked dojde fyzicka ram

kexik

Příspěvek od kexik »

nathanael píše:Pytkin: jj tak to říká každý, dvojnásobek fyzické paměti, asi to je správně...no a co ten přepínač Využití paměti - Programy / Mezipaměť systému, co je lepší pro DAW?
programy... kese treba len ak bezis daky server a tak...

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

nathanael: ve woknech je dobry nastavit swap na pevnou velikost, ale jestli to bude 1, 2, nebo 3 nasobek ram uz na rychlost nema vliv, maximalne toho spustis vic/min.

delay

Příspěvek od delay »

kexik píše:winkey+break a tam pohladaj v advanced settings... pytkin dobre hovori, tak to treba nastavit
a ak mas viacej fyzickych diskov, tak daj swap na najrychlejsiu particiu toho druheho disku, to sa prijemne prejavi na vykone ked dojde fyzicka ram
Díky, už to vidím.

nathanael

Příspěvek od nathanael »

Kermitak: no a co si myslíš o tom mém task manageru? mě to připadá v pohodě, žádnej bordel tam doufám neběží...

BS

Příspěvek od BS »

pokud mas dostatek RAMky, napr. 2Gb tak SWAP klidne vypni,. Je rychlejsi, kdyz to hrne do RAMek, nez na disk.

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

BS: to neni obecne pravda. V nekterych pripadech to tak je, v nekterych muze dojit k brutalnimu zpomaleni, zalezi co spoustis, kolik dat zrovna spustene aplikace generuji (stack + heap) atd. Taky se ti muze stat, ze spustis najednou treba desetinu programu, nez se zapnutym swapem, protoze jedna aplikace, ktera zacpe ramku daty (photoshop, multitrack) nebude mit ta data pri prepnuti procesoru na jinu aplikaci kam odswapovat a dana aplikace se bud vubec nespusti, nebo ti zbuchne pri pokus naloadovat nejaky shared knihovny treba,
Naposledy upravil(a) Kimi dne 26 dub 2007 14:17, celkem upraveno 1 x.

nathanael

Příspěvek od nathanael »

BS: no já mám zatím 1GB, druhej modul snad bude brzy, tak to pak zkusim vypnout, ale nevim jestli i tak to nebude pro Ivory a spol. moc málo...chtělo by to 3 nebo 4 GB pro jistotu...

BS

Příspěvek od BS »

Kermitak píše:BS: to neni obecne pravda. V nekterych pripadech to tak je, v nekterych muze dojit k brutalnimu zpomaleni, zalezi co spoustis, kolik dat zrovna spustene aplikace generuji (stack + heap) atd. Taky se ti muze stat, ze spustis najednou treba desetinu programu, nez se zapnutym swapem, protoze jedna aplikace, ktera zacpe ramku daty (photoshop, multitrack) nebude mit ta data pri prepnuti procesoru na jinu aplikaci kam odswapovat a dana aplikace se bud vubec nespusti, nebo ti zbuchne pri pokus naloadovat nejaky shared knihovny treba,
To jo, pokud by si mel spustenych x programu, a mezi nima se pohyboval, tak mas zrejme pravdu s tim odswapovanim. pokud ale jde primarne o maximalni vykon DAW, kde teoreticky mas pusternou pouze jednu aplikaci a delas v ni, tak je to ok, imho. resp. ja tak funguju i v systemu pro normalni praci, a zatim kein problem..

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

BS: ono se to ale tyka i VSTcek treba, nebo pokud je DAW psany jako multithreadova aplikace, muze s tim byt taky problem. Ale chovani closed source programu tezko predpovedet, takze to chce vyzkouset v praxi. Pokud s tim nemas problem, je to jedine dobre, ale musel jsem na to upozornit, protoze tvrdit obecne ze vypnuti swapu ti zrychli system je ponekud... nevhodne ;) Ten problem ale nastava pri zaplnene pameti, coz se pri normalni praci (web, office apod.) s 2GB jen tak nestane.
Naposledy upravil(a) Kimi dne 26 dub 2007 14:28, celkem upraveno 1 x.

nathanael

Příspěvek od nathanael »

A co si myslíte o tom Spread Spectrum Clocking (SSC) - mám to nechat zapnuté na tom disku nebo vypnout?

kexik

Příspěvek od kexik »

nathanael píše:A co si myslíte o tom Spread Spectrum Clocking (SSC) - mám to nechat zapnuté na tom disku nebo vypnout?
spomaluje to disk... pokial nepocujes nejake interferencie na vystupe zvukovky, kasli na to
princip je, ze sa rozne zdroje hodin maximalne lisia aby sa predislo "zosilnovaniu" harmonickych (napr jedny hodiny idu na 20MHz a druhe by mali ist optimalne na 1MHz, tak ked to zapnes, tak idu na 970kHz, aby sa potlacili nasobky 1MHz v rusivom signale

nathanael

Příspěvek od nathanael »

kexik: dik moc, vyndal jsem ten jumper co to zapinal...kazdopadne mam pocit, ze predtim kdyz to bylo zapnute jsem slysel z toho hdd takove jako jemne bzuceni a mozna to byla ta frekvence na ktere to jelo - ted to zatim neslysim a to je dobre, protoze me to neskutecne sr*alo...diky...

Odpovědět