no ale ja se netajim tim, ze bych chtel delat i veci pro dvd v surroundu casem, takze... vis nehodlam proste bejt limitovanej 44.1, prestoze 44.1 budu pouzivat z 95%
Nevím, ale myslím že Lavry je asi jiná kategorie než Lucid. Po Adi jsem pokukoval, když jsem ještě v Mytekovských časech potřeboval ADAT/SPDIF/AES převod. Nevím, nezkoušel jsem. Ale myslím, že Apogee Big Ben, umí v podstatě totéž.
ivo : neni moc velke .. ale clockgenerator je v rezii .. a studer, ku ktoremu chcem dat ten AD prevodnik je uplne na druhom konci celeho objektu v technickom zazemi .. zajtra tam asi pojdem , tak si to cele pozriem , kde , kto za co moze ..
matucha píše:obcas clovek dela upsampling kvuli procesum (mastering) a pak co?
Fakt ? O tom jsem ještě neslyšel. Myslím, že to dvojité přepočítávání (nahoru a dolů) je dost ošemetná věc (i zvukově)
ak je to nasobok, tak sa nic neprepocitava. proste sa zdvoja bity, pripadne sa pouzije jednoducha linearna alebo kvadraticka interpolacia. ak pouzijes vela procesov tak sa to urcite oplati spravit a verim ze sa to aj bezne robi
Ivo píše:No, tak to je taková pověra - že 44/88 je v něčem "snadnější" než třeba 44/96. Mnohokrát dokázaný a zdůvodněný fakt je, že je to úplně jedno ...
Je to velmi technické a matematické a už si to přesně nepamatuji. Ale z podobných iluzí mnohé diskutující opakovaně vyváděly kapacity velikosti Daniela Weisse, Dana Lavryho apod. Výstupem jejich nezávislých vysvětlení je jednoznačné ujištění že není NAPROSTO žádný kvalitativní rozdíl mezi konverzí 44/88 a 44/96. Naprosto žádný. Je to úplně jedno.