Na Baracudu jsem to nezkoušel.Solarfall píše:maj si aj tu barakudu v Nexus-Drive-a-Way ?
Jaký SATA2 320 GB HDD pro DAW?
robil som teraz zo srandy taky test, obalil som jeden samsung p120 molitanom a handrou a nechal na nom hodinku bezat zatazovy test; teplota za zvysila z 36 na 40°C... takze pride na to, aky disk tam strcis, ale ak aj to nechladi vobec, podobny cool'n'quiet disk to ma na salameDno píše:kexik : ja neviem .. pripada mi to ze to nemoze stacit .. ale mozno sa to z obrazkov neda vykukat ..
>>Jak je to s tím dynamickým diskem? Kamarád mi říkal, že v případě
>>poškození disku je větší problém zachránit data, než z klasického disku.
>> co je na tom pravdy?
Nic, vyjde to uplne nastejno. moznosti obnovy dat za vadnyho disku ovlivnuje typ a velikost.
>>poškození disku je větší problém zachránit data, než z klasického disku.
>> co je na tom pravdy?
Nic, vyjde to uplne nastejno. moznosti obnovy dat za vadnyho disku ovlivnuje typ a velikost.
-------------------------------------------------------
Eduard Skýva
Eduard Skýva
Ahoj Kexiku, tak jsem TU Utilitu fakt nenašel... na Samsungu mají něco na rozdělování disku, kontrolu atd. Viděl jsem jí na nějakým serveru, když jsem sháněl info o Samsungu, ale teď... jakoby se mi to zavřelo. Nenapadá tě něco? Je to utilita na snižení zvuku seeku. Anglické označení je myslím "ATA Automatic Acoustic Management Feature Set"kexik píše:ondrash: ked budes tu utilitu pouzivat, nemohol by si mi eventualne vyrobit image tej disketky a poslat ho na e-mail? fakt by si mi dost ulahcil zivot(image urobis hoci aj nerom, ked mu das vyrobit bootable cd, ako zdroj boot image das flopak a potom to cele "vypalis" image writerom)
Ahoj, tak jsem si s tím pohrál, změnil režim seeku na Quiet a je to SUPER! Neslyšíš vůbec nic. Rychlost disku to příliš nesnížilo. Image pro Samsung si můžeš stáhnout odtud: Bootable CD with Samsung Toolskexik píše:ondrash: ked budes tu utilitu pouzivat, nemohol by si mi eventualne vyrobit image tej disketky a poslat ho na e-mail? fakt by si mi dost ulahcil zivot(image urobis hoci aj nerom, ked mu das vyrobit bootable cd, ako zdroj boot image das flopak a potom to cele "vypalis" image writerom)
A tady je jeden graf z HDDTouch: Červené hodnoty=Quiet Mode

Hodnoty ze Sandry vypadají takhle:
SiSoftware Sandra
Benchmark Results
Drive Index : 54 MB/s
Performance Test Status
Run ID : AUDIOSTATION on 8. února 2007 at 0:14:02
SMP Test : No
Total Test Threads : 1
SMT Test : No
Dynamic MP/MT Load Balance : No
Processor Affinity : No
Operating System Disk Cache Used : No
Use Overlapped I/O : Yes
IO Queue Depth : 4 request(s)
Test File Size : 2GB
File Fragments : 1
Block Size : 1MB
File Server Optimised : No
Benchmark Breakdown
Buffered Read : 120 MB/s
Sequential Read : 68 MB/s
Random Read : 40 MB/s
Buffered Write : 123 MB/s
Sequential Write : 45 MB/s
Random Write : 35 MB/s
Average Access Time : 11 ms (estimated)
tak som to nahodil, a zistil som ze samsung je nakonfigurovany v ata100 mode, i ked vie i ata133... + samozrejme v silent mode je disk fakt silent a seek je uz teraz tichsi ako na barracude 7200.7 (i ked matne sa mi mari ze aj na nej som zapinal silent mod???)
neformuloval by som to ako ondrash, stale je seek pocut, ale len mimo silencer...
neformuloval by som to ako ondrash, stale je seek pocut, ale len mimo silencer...