Jaký SATA2 320 GB HDD pro DAW?

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Odpovědět
Ondrash

Příspěvek od Ondrash »

Solarfall píše:maj si aj tu barakudu v Nexus-Drive-a-Way ?
Na Baracudu jsem to nezkoušel.

kexik

Příspěvek od kexik »

Dno píše:kexik : ja neviem .. pripada mi to ze to nemoze stacit .. ale mozno sa to z obrazkov neda vykukat ..
robil som teraz zo srandy taky test, obalil som jeden samsung p120 molitanom a handrou a nechal na nom hodinku bezat zatazovy test; teplota za zvysila z 36 na 40°C... takze pride na to, aky disk tam strcis, ale ak aj to nechladi vobec, podobny cool'n'quiet disk to ma na salame

Ondrash

Příspěvek od Ondrash »

Dno píše:kexik : ja neviem .. pripada mi to ze to nemoze stacit .. ale mozno sa to z obrazkov neda vykukat ..
To by to asi neprodávali, ne? Ale určitě to dost utlumí zvuk.

Ondrash

Příspěvek od Ondrash »

Jinak co říkáte na hodnoty? Jak je to s tím dynamickým diskem? Kamarád mi říkal, že v případě poškození disku je větší problém zachránit data, než z klasického disku. co je na tom pravdy?

kexik

Příspěvek od kexik »

ondrash: ked budes tu utilitu pouzivat, nemohol by si mi eventualne vyrobit image tej disketky a poslat ho na e-mail? fakt by si mi dost ulahcil zivot :) (image urobis hoci aj nerom, ked mu das vyrobit bootable cd, ako zdroj boot image das flopak a potom to cele "vypalis" image writerom)

Solarfall

Příspěvek od Solarfall »

co myslis pod tym dynamickym diskom...raid?

kexik

Příspěvek od kexik »

Solarfall píše:co myslis pod tym dynamickym diskom...raid?
nie... dynamicky disk pod XP-ckami. ide na nom menit velkost a typ particii bez restartu. moze obsahovat aj raid volumy, ano :)

deep

Příspěvek od deep »

>>Jak je to s tím dynamickým diskem? Kamarád mi říkal, že v případě
>>poškození disku je větší problém zachránit data, než z klasického disku.
>> co je na tom pravdy?

Nic, vyjde to uplne nastejno. moznosti obnovy dat za vadnyho disku ovlivnuje typ a velikost.
-------------------------------------------------------
Eduard Skýva

Ondrash

Příspěvek od Ondrash »

kexik píše:ondrash: ked budes tu utilitu pouzivat, nemohol by si mi eventualne vyrobit image tej disketky a poslat ho na e-mail? fakt by si mi dost ulahcil zivot :) (image urobis hoci aj nerom, ked mu das vyrobit bootable cd, ako zdroj boot image das flopak a potom to cele "vypalis" image writerom)
Ahoj Kexiku, tak jsem TU Utilitu fakt nenašel... na Samsungu mají něco na rozdělování disku, kontrolu atd. Viděl jsem jí na nějakým serveru, když jsem sháněl info o Samsungu, ale teď... jakoby se mi to zavřelo. Nenapadá tě něco? Je to utilita na snižení zvuku seeku. Anglické označení je myslím "ATA Automatic Acoustic Management Feature Set"

kexik

Příspěvek od kexik »

Hutil203.exe
sluzi to primarne na kontrolu, ale vie aj toto, su tam presety fast, medium a quiet... pozri si manual, su tam screenshoty

Ondrash

Příspěvek od Ondrash »

kexik píše:ondrash: ked budes tu utilitu pouzivat, nemohol by si mi eventualne vyrobit image tej disketky a poslat ho na e-mail? fakt by si mi dost ulahcil zivot :) (image urobis hoci aj nerom, ked mu das vyrobit bootable cd, ako zdroj boot image das flopak a potom to cele "vypalis" image writerom)
Ahoj, tak jsem si s tím pohrál, změnil režim seeku na Quiet a je to SUPER! Neslyšíš vůbec nic. Rychlost disku to příliš nesnížilo. Image pro Samsung si můžeš stáhnout odtud: Bootable CD with Samsung Tools

A tady je jeden graf z HDDTouch: Červené hodnoty=Quiet Mode
Obrázek

Hodnoty ze Sandry vypadají takhle:

SiSoftware Sandra

Benchmark Results
Drive Index : 54 MB/s

Performance Test Status
Run ID : AUDIOSTATION on 8. února 2007 at 0:14:02
SMP Test : No
Total Test Threads : 1
SMT Test : No
Dynamic MP/MT Load Balance : No
Processor Affinity : No
Operating System Disk Cache Used : No
Use Overlapped I/O : Yes
IO Queue Depth : 4 request(s)
Test File Size : 2GB
File Fragments : 1
Block Size : 1MB
File Server Optimised : No

Benchmark Breakdown
Buffered Read : 120 MB/s
Sequential Read : 68 MB/s
Random Read : 40 MB/s
Buffered Write : 123 MB/s
Sequential Write : 45 MB/s
Random Write : 35 MB/s
Average Access Time : 11 ms (estimated)

kexik

Příspěvek od kexik »

to su skvele spravy... dik ondrashi, mas to u mna :)

kexik

Příspěvek od kexik »

tak som to nahodil, a zistil som ze samsung je nakonfigurovany v ata100 mode, i ked vie i ata133... + samozrejme v silent mode je disk fakt silent a seek je uz teraz tichsi ako na barracude 7200.7 (i ked matne sa mi mari ze aj na nej som zapinal silent mod???)
neformuloval by som to ako ondrash, stale je seek pocut, ale len mimo silencer...

Ctirad

Příspěvek od Ctirad »

Ty Samsungy teď asi budeme dávat do sestav místo Seagate. Samsung má jednoznačně míň vibrací, menší spotřebu i menší hluk. A navíc super cenu.

Solarfall

Příspěvek od Solarfall »

moja rec... uz mam 500gb doma .. len som ho este nestihol namontovat.

Odpovědět