Jaký SATA2 320 GB HDD pro DAW?

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Odpovědět
Ondrash

Příspěvek od Ondrash »

Takže i na system 32K? Co myslíte?

Dno

Příspěvek od Dno »

ondrash : ak tam je len system a softy (ziadne sample, audio) , tak nechaj default (4k?)

kexik

Příspěvek od kexik »

Solarfall píše: ale v tom case sa 250gb samsung nedal zohnat...
stale to neni bezny disk... kupil som ho cez amazon, ktory to reselloval cez dalsiu firmu a dostal som ho za mesiac (normalne to amazonu trva dva dni tuna), to je na rozmaznane francuzsko sakra dlha doba

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

Dno: RAID10 na 4 discich = 2 sady RAID1, nad kteryma bezi RAID0. Pokud zapisujes N, doba zapisu je 1/2 * N / rychlost_disku (protoze fakticky je to jako bys zapisoval na 2 disky). U RAID5 na 4 discich je rychlost zapisu 1/3 * N / rychlost_disku. V tom pripade je RAID5 rychlejsi. Vyjimkou muze byt nejaky predpotopni radic, ktery nestiha pocitat paritu.
A nebo jsme se nepochopili a kazdy se bavime o necem jinem ;)

Dno

Příspěvek od Dno »

kermitak : to hej .. ale pri raid5 je strasne pomale vypocitavanie parity .. preto je zapis strasne pomaly .. mam tu RAID50 .. 2x5 diskov .. Citanie je 400MB/s , zapis 100MB/s ..

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

Hmm, dost zalezi na radici. Nicmene je to zajimavy tema, moving to IRC :)

Solarfall

Příspěvek od Solarfall »

celkovo tie samsungy sa tazko zohananu. mne ho niekto dnes vykupil pred nosom a zas musim cakat :evil:

Ondrash

Příspěvek od Ondrash »

Máš pravdu. Objednával jsem přes firmu, naši 4 dodavatelé je taky nemají skladem, takže musím taky čekat. :(

Ondrash

Příspěvek od Ondrash »

Tak už mám v počítači Samsung HD401LJ. Koupil jsem pro něj ještě Nexus-Drive-a-Way

Iddle zvuk je o dost lepší než u Barracudy. Prostě disk není slyšet. Se seekem je to trochu horší, ten už slyšet je (řekl bych ví než u Barracudy), ale to půjde ještě trochu poladit softwarově jestli mi to bude vadit. Nicméně žádhné klouzavé hvízdání neslyším. Disk mám prejumpovanej na SATA150, protože mi deska víc nedovolí (nevím o kolik by byl rychlejší, kdybych jel na SATA300). Disk jsem převedl na dynamický (je to dobře?)

A teď nějaké výsledky ze Sandry:

Performance Test Status

Run ID : AUDIOSTATION on 30. ledna 2007 at 23:24:30

SMP Test : No
Total Test Threads : 1
SMT Test : No
Dynamic MP/MT Load Balance : No
Processor Affinity : No
Operating System Disk Cache Used : No
Use Overlapped I/O : Yes
IO Queue Depth : 4 request(s)

Test File Size : 1GB

File Fragments : 1
Block Size : 1MB
File Server Optimised : No

Benchmark Breakdown
Buffered Read : 120 MB/s
Sequential Read : 65 MB/s
Random Read : 42 MB/s
Buffered Write : 123 MB/s
Sequential Write : 64 MB/s
Random Write : 50 MB/s
Average Access Time : 8 ms (estimated)

Co vy na to páni odborníci? :wink:

Solarfall

Příspěvek od Solarfall »

maj si aj tu barakudu v Nexus-Drive-a-Way ?

kexik

Příspěvek od kexik »

Ondrash píše:Se seekem je to trochu horší, ten už slyšet je (řekl bych ví než u Barracudy), ale to půjde ještě trochu poladit softwarově jestli mi to bude vadit.
mas na mysli utilitu od samsungu, alebo je tu nejaky dalsi soft o ktorom neviem? s utilitou od samsungu sa mi nevelmi chce babrat, nemam v kompe flopak, takze by som musel zohnat komp s flopakom, nejaku disketu (oops), nacpat do neho samsung disk (2x oops)...

Dno

Příspěvek od Dno »

kukal som si obrazky o tom Nexus-Drive-a-Way .. ved disk sa v tom musi uvarit .. ne ?

kexik

Příspěvek od kexik »

Dno píše:kukal som si obrazky o tom Nexus-Drive-a-Way .. ved disk sa v tom musi uvarit .. ne ?
ta guma je teplovodiva... praveze sa to chladi (trocha)

Dno

Příspěvek od Dno »

kexik : ja neviem .. pripada mi to ze to nemoze stacit .. ale mozno sa to z obrazkov neda vykukat ..

Ondrash

Příspěvek od Ondrash »

kexik píše:
Ondrash píše:Se seekem je to trochu horší, ten už slyšet je (řekl bych ví než u Barracudy), ale to půjde ještě trochu poladit softwarově jestli mi to bude vadit.
mas na mysli utilitu od samsungu, alebo je tu nejaky dalsi soft o ktorom neviem? s utilitou od samsungu sa mi nevelmi chce babrat, nemam v kompe flopak, takze by som musel zohnat komp s flopakom, nejaku disketu (oops), nacpat do neho samsung disk (2x oops)...
Jo tu utilitu myslím... zatím jsem disk testoval jen tak 4 hodiny. Mám ho jako třetí disk v kompu. Nejvíc se samozřejmě ukáže až na něj nainstaluju systém a budu ho používat jako hlavní disk. Ale do toho se mi zatím moc nechce. Víte kolik dnů vám sežere čistá instalace všeho. :(

Jinak si myslím, že ten seek není tak hroznej, jde jen o zvyk.

Odpovědět