Jaký SATA2 320 GB HDD pro DAW?

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Odpovědět
Ondrash

Příspěvek od Ondrash »

Tak jsem dobře nevybral. Po třech týdnech se začala Barracuda nepříjemně ozývat. Šlo o klouzavý vysoký tón, který se opakoval přibližně 1 sekundu. Nebylo to nic příjemného a dost to strhávalo pozornost. Naštěstí se mi podařilo disk vyreklamovat. Dostal jsem jiný kus, nebudu to riskovat. Prodal jsem ho a kupuju Samsung SpinPoint HD410LJ. už má 16 MB Cache. Hodně jsem hledal na fórech, stáhnul jsem si i pár mp3 jak z ní v idle a seek a líbí se mi... uvidíme, kdyžtak poreferuju.

Dno

Příspěvek od Dno »

napis .. ja som kupil samsung lebo mal byt tichy a chladny .. podla doporucenia vyrobcu .. avsak dany model uz nebol a robili uz iny .. za 3 tyzdne v tom zariadeni zhorel .. takze asi chladny nebol .. a co sa tyka zvuku .. bol tichsi ako WD .. Ale WD ide do dnes ..

Acid Punk

Příspěvek od Acid Punk »

Zastavte blbce! :)

kexik

Příspěvek od kexik »

ja som kupil dva spinpointy120, i ked su to stare paralelne sunky, ako vravi juanita, tische je tishe ;)
doteraz som mal barracudu 7200.7 a tiez si nemozem stazovat, samsung je len nepatrne tichsi. studensi o 5 stupnov ale je...
i ked je to vlastne offtopic, sata2, 320g su celkom ine parametre, i ked neviem preco... dnesne 7200rpm hdd este nedosiahli strop ani ATA100 prenosovej rychlosti

BS

Příspěvek od BS »

jako disk na data bych bral Seagate Barracuda 7200.10 320Gb 16Mb cache.

a jako systemovej kooupim zrejme nejakyho 10tis otackovyho Raptora. klidne toho mensiho 74Gb...

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

BS: jenom poznamka - ty Raptory v praxi nejsou zas o tolik rychlejsi, ale jsou o poznani hlucnejsi.

Jinak ja mam ted v novym PC taky Barracudu 7200.10 320GB a zatim si nemuzu stezovat.
Ale ono je to tezky, v techhle kapacitach a rychlostech je proste harddisk dost narocny a namahany zarizeni a obcas odejde, a je jedno, co je to za znacku.

kexik

Příspěvek od kexik »

7200.10 uz nie su tiche... posledna ticha serka od seagate bola 7200.8
a raptor... to si mozes rovno dat do skrine vrtacku

Ondrash

Příspěvek od Ondrash »

Fakt mě u té 7200.10 dostal ten klouzavej idle zvuk na středních frekvencích... vyloženě trčel ze všech zařízení, co mám v počítači. Nemůžu říct, že by mi vadilo, kdybych měl disk s hlasitějším seekem, ale tohle byl vlastně permanentní nepříjemnej zvuk.

Ondrash

Příspěvek od Ondrash »

A když jsme u těch disků, nevíte o nějakém pěkném článku, jak rozdělit harddisky pro DAW? Jedná se mi o to, jestli záleží na velikosti partition, clusteru, co a jak by mělo být kde uložené, jestli se to dá někde otestovat a porovnat výsledky s jinými lidmi... Díky

Dno

Příspěvek od Dno »

ondrash : V SOS sa to preberalo .. mam pocit ze aj tu na fore sa uz o tom pisalo ..

BS

Příspěvek od BS »

Kermitak píše:BS: jenom poznamka - ty Raptory v praxi nejsou zas o tolik rychlejsi, ale jsou o poznani hlucnejsi.
Z hlucnosti mam prave docela strach,. Myslim, ze co se tyce rychlosti seeku, tak tam by to melo byt rychlejsi nez normalni 7200rpm disky, ale te hlucnosti se bojim.
Jeste to mozna prehodnotim a misto toho nesmyslne predrazenyho 74Gb Raptora za 4 apul litru ,koupim jeste jeden Seagate 320Gb.

kexik

Příspěvek od kexik »

BS píše:
Kermitak píše:BS: jenom poznamka - ty Raptory v praxi nejsou zas o tolik rychlejsi, ale jsou o poznani hlucnejsi.
Z hlucnosti mam prave docela strach,. Myslim, ze co se tyce rychlosti seeku, tak tam by to melo byt rychlejsi nez normalni 7200rpm disky, ale te hlucnosti se bojim.
Jeste to mozna prehodnotim a misto toho nesmyslne predrazenyho 74Gb Raptora za 4 apul litru ,koupim jeste jeden Seagate 320Gb.
ja prave zvazujem raid 0 mod... ale nie je to moc bezpecne, takze vaham, som lenivy robit zalohy
widlam uz dost pomoze, ked ide system z jedneho disku a swapfile ma na druhom

Solarfall

Příspěvek od Solarfall »

dnes mi hadam dojde samsung HD501LJ 500gb ..nie je to najrychlejsi disk ale je cool n quiet... svoj WD 250KS predavam... uz len preto ze ma iritovalo pokazene cidlo. kupa toho disku bol omyl... ale v tom case sa 250gb samsung nedal zohnat...

BS

Příspěvek od BS »

raid bych osobne asi nedelal, pokud teda nechces stravit kazdej tyden nebo mesic nekolik hodin zalohovanim.

Ad swapfile, kde se da nastavit, kam presne se ma ten fajl ukladat?

kru

Příspěvek od kru »

system properties / advanced / performance - settings / advanced / virtual memory - change

Odpovědět