Jaký SATA2 320 GB HDD pro DAW?
Tak jsem dobře nevybral. Po třech týdnech se začala Barracuda nepříjemně ozývat. Šlo o klouzavý vysoký tón, který se opakoval přibližně 1 sekundu. Nebylo to nic příjemného a dost to strhávalo pozornost. Naštěstí se mi podařilo disk vyreklamovat. Dostal jsem jiný kus, nebudu to riskovat. Prodal jsem ho a kupuju Samsung SpinPoint HD410LJ. už má 16 MB Cache. Hodně jsem hledal na fórech, stáhnul jsem si i pár mp3 jak z ní v idle a seek a líbí se mi... uvidíme, kdyžtak poreferuju.
ja som kupil dva spinpointy120, i ked su to stare paralelne sunky, ako vravi juanita, tische je tishe 
doteraz som mal barracudu 7200.7 a tiez si nemozem stazovat, samsung je len nepatrne tichsi. studensi o 5 stupnov ale je...
i ked je to vlastne offtopic, sata2, 320g su celkom ine parametre, i ked neviem preco... dnesne 7200rpm hdd este nedosiahli strop ani ATA100 prenosovej rychlosti
doteraz som mal barracudu 7200.7 a tiez si nemozem stazovat, samsung je len nepatrne tichsi. studensi o 5 stupnov ale je...
i ked je to vlastne offtopic, sata2, 320g su celkom ine parametre, i ked neviem preco... dnesne 7200rpm hdd este nedosiahli strop ani ATA100 prenosovej rychlosti
BS: jenom poznamka - ty Raptory v praxi nejsou zas o tolik rychlejsi, ale jsou o poznani hlucnejsi.
Jinak ja mam ted v novym PC taky Barracudu 7200.10 320GB a zatim si nemuzu stezovat.
Ale ono je to tezky, v techhle kapacitach a rychlostech je proste harddisk dost narocny a namahany zarizeni a obcas odejde, a je jedno, co je to za znacku.
Jinak ja mam ted v novym PC taky Barracudu 7200.10 320GB a zatim si nemuzu stezovat.
Ale ono je to tezky, v techhle kapacitach a rychlostech je proste harddisk dost narocny a namahany zarizeni a obcas odejde, a je jedno, co je to za znacku.
Z hlucnosti mam prave docela strach,. Myslim, ze co se tyce rychlosti seeku, tak tam by to melo byt rychlejsi nez normalni 7200rpm disky, ale te hlucnosti se bojim.Kermitak píše:BS: jenom poznamka - ty Raptory v praxi nejsou zas o tolik rychlejsi, ale jsou o poznani hlucnejsi.
Jeste to mozna prehodnotim a misto toho nesmyslne predrazenyho 74Gb Raptora za 4 apul litru ,koupim jeste jeden Seagate 320Gb.
ja prave zvazujem raid 0 mod... ale nie je to moc bezpecne, takze vaham, som lenivy robit zalohyBS píše:Z hlucnosti mam prave docela strach,. Myslim, ze co se tyce rychlosti seeku, tak tam by to melo byt rychlejsi nez normalni 7200rpm disky, ale te hlucnosti se bojim.Kermitak píše:BS: jenom poznamka - ty Raptory v praxi nejsou zas o tolik rychlejsi, ale jsou o poznani hlucnejsi.
Jeste to mozna prehodnotim a misto toho nesmyslne predrazenyho 74Gb Raptora za 4 apul litru ,koupim jeste jeden Seagate 320Gb.
widlam uz dost pomoze, ked ide system z jedneho disku a swapfile ma na druhom