Jaký SATA2 320 GB HDD pro DAW?

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Odpovědět
Ondrash

Příspěvek od Ondrash »

To Solarfall: Díky za super odkaz. Přečetl jsem si recenze na tyto dva disky:
SEAGATE Barracuda 7200.10 320GB, SATA II NCQ 16MB cache, 7200ot, PMR, ST3320620AS
a
Samsung HD300LJ - 300GB SATA II

Stáhnul jsem si i zvukové ukázky a je to tady zase. Mě seeky na Seagate opět připadají neskutečně hlasité, také mě překvapilo jak se Baracuda hřeje. Nicméně nevíte ještě o nějakých testech týkající se výkonu disků v DAW?

A ještě jeden dotaz. Mám jen SATA (deska ASUS P4P800-E Deluxe) časem chci upgradovat počítač. Půjde mi SATA2 disk připojit na normální SATU? Já si myslím, že by neměl být problém, akorád bude pomalejší přenos dat. Je to tak?

macceba

Příspěvek od macceba »

Z mýho pohledu je nejdůležitější vlastností spolehlivost a jelikož většina disků odpadá v důsledku přehřejvání tak to je pro mě alfaomega věci. Měl jsem 2 disky IBM(Hitachi) a vydrželi v provozu 5let, včetně toho, že běželi celý léto od rána do večera, a byli v jižně orientované místností, takže tam bylo fakt VEDRO. Takže já bych doporučil Hitachi, i když nevím ani jak jsou rychlé ani hlučné :-)

Solarfall

Příspěvek od Solarfall »

macceba: pamatas sa na IBM deathstar? :mrgreen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Deskstar

sata2 disk na sata radici funguje bez problemov. ja to tak mam.

Ondrash

Příspěvek od Ondrash »

Jinak teď mám v počítači jeden disk od Hitachi a druhý od WD, jednoho se budu zbavovat... oba jsou 120GB asi si nechám WD. Přjde mi tišší....

macceba

Příspěvek od macceba »

Ještě je někde mám ve skříni, tak se kouknu jestli jsou to oni, jinak jsem teda musel mít ale hóóódně velkou kliku. 8)

macceba

Příspěvek od macceba »

macceba: pamatas sa na IBM deathstar?
Tak je to IBM 75Gxp, ale fakt oba vydrželi. Jinak teď máme Seagata Barracudu a moc se mi nelbí, ProToolsy mi občas hází hlášku že disk nestíhá nebo je příliš defragmentovaný a to opravdu není.

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

Solarfall píše:ja som kupil pred rokom baracudu (tuzim ze 9) mame do pocitaca a ta hrkoce jak besna.. ukrutny seek.
Nj, holt asi vadnej kousek, ale ten muzes mit i od Samsungu ;) Ted jsem koukal co je to co mam na stole a je to taky devitka, jestli chces, muzes prijit a presvedcit se sam, ze neni slyset (vubec).
Solarfall píše:ale uz sa s tebou o tom nebudem bavit pretoze ta argumenty ani merania evidentne nezaujimaju.
Hele nic ve zlym, ale to co pises je presne reakce, kterou pouziva nekdo, kdyz jemu dojdou argumenty ;) Argumenty me zajimaji a reaguji na ne protiargumenty. Nicmene je skutecne postavene na hlavu verit webove strance vic nez vlastnim usim, ze...
BTW hlasitost disku neni svaty gral, jak uz jsem psal, jsou dulezitejsi vlastnosti a stojim si za tim, ze je mozne jakykoliv slusny dnes prodavany disk snadno odhlucnit tak, ze ho proste neuslysis. A pak skutecne nema cenu resit, jestli je tenhle o chloupek hlucnejsi nebo tissi. Nicmene kdyz vas bavi to resit, prosim. Tohle jsou zabomysi valky, spis bych se soustredil na jiz zmineny vykon a spolehlivost.
Naposledy upravil(a) Kimi dne 31 říj 2006 14:24, celkem upraveno 2 x.

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

macceba píše: ProToolsy mi občas hází hlášku že disk nestíhá nebo je příliš defragmentovaný a to opravdu není.
Fragmentace neni vec disku, ale filesystemu ;)

macceba

Příspěvek od macceba »

Jasně, to vím a samozřejmě jej pravidelně defragmentujeme, nehledě, že osX si trošku defragmentuje disk sám o sobě. Ale prostě se mi zdá, že občas prostě špatně čte, nestíhá třeba v sešně o jedné stopě, kde jen konvertuju sample rate. A jindy sešnu o třiceti stopách stíhá naprosto v poho.

deep

Příspěvek od deep »

ja bych koupil urcite seagate 7200.10 je to konstrukcne nejlip (z tech vyse
jmenovanejch) resenej disk a k nemu par chladicich zeber na boky.
a nezapomenout zalohovat!
-------------------------------------------------------
Eduard Skýva

Ondrash

Příspěvek od Ondrash »

Tak jsem rozhodil sítě i na zahraničních fórech a je to fakt že lidi preferujou Seagate Barracudu 7200.10. Tak tedy... Máte ho někdo?

Ctirad

Příspěvek od Ctirad »

Dneska jsem zrovna dával 4 kousky do jedno raidíku. Není to zlý. Rychlost hodně nadprůměrná. Teplota i po půl dni fungování rozumná (vedle toho mám 2x 500GB ze starší série a na těch nejde po několika minutách skoro udržet ruku). Hlučnost nepříliš velká i když slyšet to samozřejmě trochu je. Naštěstí se z toho už cyklicky neozývají zvuky šicího stroje, jak bylo jeden čas u seagate zvykem. Navíc záruka 3+2 roky.

Ondrash

Příspěvek od Ondrash »

To Ctirad: Rychlost bereš celkovou? Budu kupovat jen jeden disk.... Takže říkáš že seek není téměř slyšet? To je to co mě na Seagate nejvíc odrazuje. Trefil jsi to přesně, zní to jak šicí stroj.....

deep

Příspěvek od deep »

hlucnost seekovani se da castecne resit pres AAM (automatic akustic managment) samozdrejme za cenu snizeni rychlosti, nekde na webu na to ma seagate utilitku
-------------------------------------------------------
Eduard Skýva

Ondrash

Příspěvek od Ondrash »

Tak jsem si právě objednal toho Seagate Barracudu 320GB. Včera jsem zkoušel 250GB model a když jsem ho dal do bedny, tak jsem přišel na to, že seek je tižší než na mým IBM (HITACHI) 120 GB. Disk poráží všechny testy, jako první má technologii kolmého zápisu... Myslím si, že jsem vybral dobře.

Odpovědět