Jaký SATA2 320 GB HDD pro DAW?

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Odpovědět
bassline

Příspěvek od bassline »

rata sa pagefile.sys k celkovej velkosti pamate pri zobrazovani v task manageri? ....sorry za ot..

Dno

Příspěvek od Dno »

solarfall : WD 2500KS su moje oblubene disky .. mam ich tu asi 30

Dno

Příspěvek od Dno »

bassline : v TM mas Physical Memory .. to je skutocna fyzicka pamat ..

Dno

Příspěvek od Dno »

co sa tyka RAIDu .. Dobra vec je 4 disky do RAID 10 .. vyborny vykon a bezpecnost ..

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

Nj, on zadnej RAID neni bezpecnej, mame tu na par polich RAID6, 2 spare disky, ale kdyz se zblazni radic a zacne zapisovat nesmysly, tak nazdar bazar :( Ale clovek holt nema moc na vyber, kdyz chce vykon.
RAID10 na 4 discich je fajn vec, pokud clovek potrebuje rychle cist, pokud ale potrebuje i rychle zapisovat, osobne bych volil RAID5.
Naposledy upravil(a) Kimi dne 26 led 2007 14:49, celkem upraveno 1 x.

Solarfall

Příspěvek od Solarfall »

Dno: no na dotyk sa mi zdal ze celkom pecie oproti mojim samsungom.. a hlavne tepelne cidlo hadzalo uplne hausnumera (to mi potvrdili priamoz WD supportu kde som napisal mail) a nevedel som si ustrazit teplotu...

inak proti nemu nic nemam... je relativne tichy.. nemozem to presne porovnat so svojimi dvoma samsungami pretoze tie lezia na makej podlozke a WD je prisrobovanyv gumovych drziakoch ktore predsa len trochu ten hrkot prenasaju na bednu.

bassline

Příspěvek od bassline »

Dno:..preco mi stale potom ukazuje o par sto MB vacsiu kapacitu aka je v skutocnosti? ...pripocita zhruba taku velkost aku ma pagefile.sys....

BS

Příspěvek od BS »

kru píše:system properties / advanced / performance - settings / advanced / virtual memory - change
Diky,diky. Ted to pro mne jeste neni akutni, protoze zatim bezim na jednom disku, kterej je rozdelenej na vic particii,. Zacatkem unora uz se tesim na obmenu vozovyho parku..

Dno

Příspěvek od Dno »

kermitak : raid5 ma prave pomaly zapis .. raid10 ma zapis rychly .. nejak som ta nepochopil :)

Dno

Příspěvek od Dno »

solarfall : jo to jo .. ked som mal zle vetranie, celkom mi raidy blbli .. ako som dal ventilator fukat na disky , tak uz chodia jak vino .. teple su to je fakt ..

Dno

Příspěvek od Dno »

bassline : zavisi ktory udaj mas na mysli .. ukazuje ich viac ..

Ondrash

Příspěvek od Ondrash »

Tak jsem zase o něco chytřejší na Gearslutz psali:
1 HDD system
2 HDD recorded data
3 HDD samply

na prvním HDD, můžou být i samply, když není třetí disk (moje situace)

Teď jen řeším, když budu mít toho nového Samsunga, jestli z něho neudělat hlavní System/Samples HDD disk a 120GB Westerna nechat na Recorded Data. (ten má asi jen 4MB cache a je to PATA)

A teď k velikosti clustrům.

System - 4K
Data, Samples - 32K

je to dobře?

Taky mě překvapilo, že psali, že je nejlepší disk nerozdělovat, že to prý snižuje výkon. To by mě zajímalo o kolik.

Ondrash

Příspěvek od Ondrash »

Ještě k tomu Raidu, nevím, nevím... asi bych do něj nešel. Výkon zas o tolik nestoupne...

BS

Příspěvek od BS »

Ondrash píše:....Taky mě překvapilo, že psali, že je nejlepší disk nerozdělovat, že to prý snižuje výkon. To by mě zajímalo o kolik.
Podle mne je to blbost, rozdeleni disku na vic partici ti maximalne muze pomoct, nerekl bych ze ti snizi vykon.
Vem si teoreticky: kdyz na disku vymezis prostor 0-80, a vsechny data zapisujes tam, tak prece ti to pak cte rychleji, nez kdyz to mas rozstrkany na prostoru 0-160.

Dno

Příspěvek od Dno »

ondrash : vykon stupa pri raide celkom radikalne .. ale je otazne ci si schopny ho vyuzit pri audiu .. pri videu je to ina vec .. Tam je to viac nez nutnost ..

32k klustre su dobre na vsetko .. je to rychlejsie .. pri malych fajloch (system) to zaberie viac miesta .. tiez si myslim ze delit disk je v principe zbytocne ..

Odpovědět