Jaký SATA2 320 GB HDD pro DAW?
Nj, on zadnej RAID neni bezpecnej, mame tu na par polich RAID6, 2 spare disky, ale kdyz se zblazni radic a zacne zapisovat nesmysly, tak nazdar bazar
Ale clovek holt nema moc na vyber, kdyz chce vykon.
RAID10 na 4 discich je fajn vec, pokud clovek potrebuje rychle cist, pokud ale potrebuje i rychle zapisovat, osobne bych volil RAID5.
RAID10 na 4 discich je fajn vec, pokud clovek potrebuje rychle cist, pokud ale potrebuje i rychle zapisovat, osobne bych volil RAID5.
Naposledy upravil(a) Kimi dne 26 led 2007 14:49, celkem upraveno 1 x.
Dno: no na dotyk sa mi zdal ze celkom pecie oproti mojim samsungom.. a hlavne tepelne cidlo hadzalo uplne hausnumera (to mi potvrdili priamoz WD supportu kde som napisal mail) a nevedel som si ustrazit teplotu...
inak proti nemu nic nemam... je relativne tichy.. nemozem to presne porovnat so svojimi dvoma samsungami pretoze tie lezia na makej podlozke a WD je prisrobovanyv gumovych drziakoch ktore predsa len trochu ten hrkot prenasaju na bednu.
inak proti nemu nic nemam... je relativne tichy.. nemozem to presne porovnat so svojimi dvoma samsungami pretoze tie lezia na makej podlozke a WD je prisrobovanyv gumovych drziakoch ktore predsa len trochu ten hrkot prenasaju na bednu.
Tak jsem zase o něco chytřejší na Gearslutz psali:
1 HDD system
2 HDD recorded data
3 HDD samply
na prvním HDD, můžou být i samply, když není třetí disk (moje situace)
Teď jen řeším, když budu mít toho nového Samsunga, jestli z něho neudělat hlavní System/Samples HDD disk a 120GB Westerna nechat na Recorded Data. (ten má asi jen 4MB cache a je to PATA)
A teď k velikosti clustrům.
System - 4K
Data, Samples - 32K
je to dobře?
Taky mě překvapilo, že psali, že je nejlepší disk nerozdělovat, že to prý snižuje výkon. To by mě zajímalo o kolik.
1 HDD system
2 HDD recorded data
3 HDD samply
na prvním HDD, můžou být i samply, když není třetí disk (moje situace)
Teď jen řeším, když budu mít toho nového Samsunga, jestli z něho neudělat hlavní System/Samples HDD disk a 120GB Westerna nechat na Recorded Data. (ten má asi jen 4MB cache a je to PATA)
A teď k velikosti clustrům.
System - 4K
Data, Samples - 32K
je to dobře?
Taky mě překvapilo, že psali, že je nejlepší disk nerozdělovat, že to prý snižuje výkon. To by mě zajímalo o kolik.
Podle mne je to blbost, rozdeleni disku na vic partici ti maximalne muze pomoct, nerekl bych ze ti snizi vykon.Ondrash píše:....Taky mě překvapilo, že psali, že je nejlepší disk nerozdělovat, že to prý snižuje výkon. To by mě zajímalo o kolik.
Vem si teoreticky: kdyz na disku vymezis prostor 0-80, a vsechny data zapisujes tam, tak prece ti to pak cte rychleji, nez kdyz to mas rozstrkany na prostoru 0-160.
ondrash : vykon stupa pri raide celkom radikalne .. ale je otazne ci si schopny ho vyuzit pri audiu .. pri videu je to ina vec .. Tam je to viac nez nutnost ..
32k klustre su dobre na vsetko .. je to rychlejsie .. pri malych fajloch (system) to zaberie viac miesta .. tiez si myslim ze delit disk je v principe zbytocne ..
32k klustre su dobre na vsetko .. je to rychlejsie .. pri malych fajloch (system) to zaberie viac miesta .. tiez si myslim ze delit disk je v principe zbytocne ..