Je MAC drahy ?

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Zamčeno
listonos
Příspěvky: 314
Registrován: 08 říj 2006 07:29

Re: Je MAC drahy ?

Příspěvek od listonos » 12 úno 2011 19:05

S tou nelegalnostou to nie je take jednoznacne. Niekde som o tom cital clanok, len sa mi to nechce teraz hladat. Bolo to zhruba o tom, ze v EU by mala byt zmluva podpisana po kupe neplatna (co vlastne odkliknutie pri instalacii je). Dalsia vec co tam bola, tak udajne veci v systeme ktore sa upravuju pri hackintoshoch tak na tie nema Apple licenciu - je to BSD. A este jedna taka pikoska, v zmluve to Appple udajne definuje ako "Only for Apple labeled computers" - takze nejaky vtipalek tam tvrdil, ze staci na krabicu nalepit daku samolepku s jablkom a vsetko je OK :)
.
A mozno na tom nieco bude lebo jedna nemecka firma v pohode predava hackintoshe a vsetci cakaju kedy im da Apple po prstoch a stale nic - https://www.pearc.de/

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2676
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Re: Je MAC drahy ?

Příspěvek od Fractal » 12 úno 2011 19:20

ale tak toto je zaujimave, ja som si nalepky z maca debil nalepil zase na toho sameho maca... :cry:

ja saatana ted sem zkusel v apllu PRO najit MAC adress pro pripojeni pres ethernetovou snuru a ani v "konzoli" sem to nenasel... v helpu mi to furt vyhazovalo odkazu zase na help, tak bud neco delam spatne a nebo se tomu rika GATEs... JOBs se musi v hrobe obracat

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12675
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Re: Je MAC drahy ?

Příspěvek od dendy » 12 úno 2011 21:54

a nasiel si ? ved to je lahke.. sputi terminal... daj prikaz "ifconfig" ... a to co mas pri "ether" cislo to je MAC adresa :-)

Uživatelský avatar
jakubt
Příspěvky: 246
Registrován: 17 zář 2009 12:18

můj systém je lepší než tvúj systém

Příspěvek od jakubt » 13 úno 2011 01:19

Obrázek
legraci hned zkazím - ta bsod byla součást show, NIN jedou na macu

a jděte místo toho kafrání tady dělat hudbu!

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Je MAC drahy ?

Příspěvek od Pytkin » 13 úno 2011 02:39

to je zbytocne .. hudba uz je vsetka urobena .. my si tu radsej pokrafreme ..

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12675
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Re: Je MAC drahy ?

Příspěvek od dendy » 13 úno 2011 10:49

Pytkin píše:to je zbytocne .. hudba uz je vsetka urobena .. my si tu radsej pokrafreme ..
Obrázek

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12675
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Re: Je MAC drahy ?

Příspěvek od dendy » 13 úno 2011 14:53

dneska ma zase neuveritelne do nepricetnosti vytocil windows... bez akychkolvek predchadzajucich zmien prestal fungovat jeden soft ... riadne som si zanadaval a zaspominal ako taketo nervy boli s win na dennom poriadku... uz len koli mojmu zdraviu bol mac dobra investicia :)))) a vcera mi zas mama volala ze jej bez priciny prestal word otvarat dokumenty, akykolvek sa pokusi otvorit word oznami ze subor neexistuje (po tom co ho predtym nabrowsuje z disku:)) ... asi jej kupim mac s openoffice tiez :)

akykolvek kontakt s akymkolvek windows mi teraz uz pride utrpenie za trest :))

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6445
Registrován: 12 led 2005 23:43

Re: Je MAC drahy ?

Příspěvek od Kermitak » 13 úno 2011 15:06

Hezkej blogisek :]

Uživatelský avatar
Tranzistor
Příspěvky: 286
Registrován: 26 led 2006 01:02

Re: Je MAC drahy ?

Příspěvek od Tranzistor » 13 úno 2011 15:08

Fractal píše: ja saatana ted sem zkusel v apllu PRO najit MAC adress pro pripojeni pres ethernetovou snuru a ani v "konzoli" sem to nenasel...
No staci kliknout: system preferences/Network/Ethernet/Advanced/Ethernet/Ethernet ID

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Re: Je MAC drahy ?

Příspěvek od Poshook » 13 úno 2011 18:36

dendy píše:dneska ma zase neuveritelne do nepricetnosti vytocil windows... bez akychkolvek predchadzajucich zmien prestal fungovat jeden soft ... riadne som si zanadaval a zaspominal ako taketo nervy boli s win na dennom poriadku... uz len koli mojmu zdraviu bol mac dobra investicia :)))) a vcera mi zas mama volala ze jej bez priciny prestal word otvarat dokumenty, akykolvek sa pokusi otvorit word oznami ze subor neexistuje (po tom co ho predtym nabrowsuje z disku:)) ... asi jej kupim mac s openoffice tiez :)

akykolvek kontakt s akymkolvek windows mi teraz uz pride utrpenie za trest :))
ja som vcera instaloval USB TV na priatelkyn notebook s Vistou a skoro ma slak trafil pri hodinovej instalacii aj potom pri pozerani TV... najprv sa zacyklil pri rozpoznavani noveho zariadenia. za kazdym, ked zariadenie nasiel a nainstaloval drivery, restartoval pocitac a po nebehnuti systemu znova rozpoznaval nove zariadenie a zase instaloval a zase restartoval dokola. ked som ho nakoniec usmernil manualne a konecne zacalo vsetko fungovat, vzal som si dialkovy ovladac do postele, prepol na oblubeny program, ze si nieco na dobru noc pozriem, vyskocilo nejake dialogove okno, ktore mi s oneskorenim asi 10 minut vitazoslavne oznamilo, ze moj dialkovy ovladac je tiez nainstalovany a ready to use (pritom uz davno fungoval) a ze stlacenim mysi ho mozem nakonfigurovat podla potreby. samozrejme som musel z postele vyliezt a okno zrusit..... :wink:
keby to mal absolvovat uplny lajk, som presvedceny, ze to jednoducho nerozchodi

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2676
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Re: Je MAC drahy ?

Příspěvek od Fractal » 14 úno 2011 02:04

tady to jeste furt fici? kluci prestante chlastat :D

ja jenom ze jsem včera ve finsku, diky jine kulture a spolecnosti, mel problem dostat z majitela klubu obycejny cinch cinch kabel za 2 EURA, ktery mi nekdo ukrad, nebo proste jenom pribral... no zahral jsem si fajnove, ale nebyt rozumnych lidi (a mit pc, ne mekouše), tak bych si asi nezahral (nebyl tam net signal - klub v podzemi)

no a jakasi "nahradni" presonus firestudio zvukovka za 500EUR fungovala okamzite po pripojeni, zadne ztahnute ovladace, jak po masle... no jako fakt zlate cesko a zlaty mac!!

Uživatelský avatar
SoundsFine
Příspěvky: 511
Registrován: 28 črc 2008 15:29

Re: Je MAC drahy ?

Příspěvek od SoundsFine » 16 úno 2011 03:52

doufám, že s mým "kvalitním" mac mini nebudu muset udělat krátký proces jako tady v čase 1:26

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12675
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Re: Je MAC drahy ?

Příspěvek od dendy » 16 úno 2011 11:13

soundsfine: to bolo naozaj zbytocne a navyse to tu uz niekto raz pastol...

zamykam tento thread, uz nic nove neprinesie ...

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6445
Registrován: 12 led 2005 23:43

Re: Je MAC drahy ?

Příspěvek od Kermitak » 16 úno 2011 14:48

Suchare :]

Zamčeno