Jestli je MAC drahy, tak si myslim, ze v soucasne dobe uz ne. Kdyz budu pozadovat stejnou kvalitu u PC, dostanu se prakticky na stejne penize. At uz je to PC nebo MAC. Minulej rok sem musel resit dva takovy problemky. U PC co jsem mel na NET tak mi po 3letech odeslo LCD a zachvili na to i deska. Takze investice nejakyho slusnejsiho kousku tak okolo 15-20litru. No a jelikoz paraelne delam uz nejakejch 15let jak na MAC tak na PC, tak sem si zacal pohravat s myslenkou nekoupit si na to iMACka. Vyresim tim monitor, kompl, nebudu kopat pod stolem do nejaky krabice a nebude mi tu nic hucet. No a mel jsem stesti a koupil jsem pul roku staryho iMACka za 20litru. Takze ted je otazka jak to s tim drahym MACkem vlastne je. Bal jsem se ze mi budou chybet nejaky programky co jsem pouzival na PC, ale nasel jsem rychle jejich nahradu pro OSX, nehlede na to, kdyz budu potrebovat, muzu nabootovat pod OSX klidne woknousi a pracovat v obou systemech najednou... No a pak me jeste cekalo zrychleni PC na DAW (mel jsem C2D 3GHz, 4GB RAM a XP a nejakej ted disk a grafika a ruzny ty silent vychytavky, v podobe pasivnich chladicu a tichejch vetraku, ktery za dva roky stejne zacali vrzat i kdyz jsem skrin pravidelne luxoval). Takze navstala myslenka koupit kolem 5ti litru nejakej ten Quad co by mi v desce chodil. No jelikoz jsem mel uz toho iMACka tak jsem si rikal, ze zkusim na tomhle PC rozchodit Hackintos. To se mi bohuzel nepodarilo at jsem zkousel vice releasu. Proste si to nesedlo s HW. No a tak jsem radsi nez volit variantu meneni HW s tim ze mi to mozna bude chodit, jsem se za 10litru PC zbavil a na ebay.de koupil MAC Pro 2x2GHz XEON 4GB RAM za 25litru. Ja vim, ze to je uz stara herka, vlastne prvni intelackej MAC Pro, ale presoupal jsem do nej disky z PC kde jsem mel rozdelanou praci no a michacky v PT ktery jsou na CPU celkem zravy a mel jsem je na PC tak na 80%-90% mi jedou na tomhle MACku na 50%-60%. No a o tom ze ty intelacky MAC Pro vubec nehucej, tak o tom snad asi nemusim psat. Takze si myslim, ze nejakej rok by mohl jeste poslouzit, a kdyz uz nebude stacit, tak ho zase vymenim za nejakej min jetej a tenhle se jeste bude dat mozna slusne prodat, mozna, to proveri cas