Je MAC drahy ?

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Zamčeno
Fractal

Re: Je MAC drahy ?

Příspěvek od Fractal »

ti rikam dej si ho na gulki :mrgreen: se ti specu ze te stara nerozezna od nejlepsi kamosky :)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Fractal píše: ten druhy cernoch do jaguara s nejakou buchtou ktera byla hezci nez ja!!! cenu se neodvazim tipovat.... toho jaguara, ne te gazely)
davaj fotku .. bud tvoju , alebo tej buchty :)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

STi píše:vaio sa kvalitou spracovania na macbook zdaleka nechyta, ano mal som ho v ruke viackrat. pripadal mi lacno a tak krehko. aj displej oproti macbooku nic moc.
asi zalezi ake vaio to je .. mal som v praci tiez vaio asi za 80 litrov a bola to umelohmotna kokotina vrzgajuca .. vyzeral jak ten najlacnejsi acer .. ale zase bolo to pred 6 rokmi .. i ked apple uz mal vtedy titanium G4 , ktory stal tiez 80 litrov a to bol teda proti tomu vaiu rols royce :)

Tranzistor

Příspěvek od Tranzistor »

Ja sem si ted vzpomel taky na jednu historku, takovou starsi, ale byla to instalace nejakych USB midi klapek.
Instalace XP:
1/ spustte instalaci driveru, nepripojujte klavesy do USB
2/ restartujte
3/ zastrcte USB a nainstaluje se driver (coz se stava vzdy pri zastrceni do noveho USB portu, takze bud to strkat furt do toho samyho a nebo si to prostrkat do foroty)

Instalace na OSX:
1/ zastrcte USB klavesy do USB portu, instalace hotova

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Pytkin: pozna se to tak, ze uz to defaultne bootuje s 64bitovym kernelem a nepada to s nim tak casto
Tranzistor: znam to i naopak, akorat to u maca koncilo kernel panicem ;]
BTW Sony delalo Vaio celohlinikovy modely uz nekdy v dobe, kdy macbooky byly kvalitou na urovni nejhorsi ciny (coz bylo jeste par let zpatky), sef v tyhle znacce jede uz asi 10 let a zajimavy kousky se mu objevovaly na stole, jen co je pravda (ale i totalne nezajimavy, lita to nahoru dolu)

Fractal

Příspěvek od Fractal »

kvalita u applu na urovni ciny se tykala pouze a jenom jednoho produktu -bileho simple macbooku pro (ne PRO) mlade pubertacky - to byla opravdu kazici se umelohmotna shupakovina

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Kdepak, tykalo se to i top rady, kamarad jeden oteviral, aby ho opravil pote, co se u nej projevil syndrom nahle smrti, kterym ta rada trpela a byl to smutny pohled, uz jsem to tu kdysi myslim popisoval - spony od frezy na chladici, vruty od krytu zasahujici az do tistaku desky, atd., nekde mozna mam jeste fotky.

STi

Příspěvek od STi »

Pytkin píše:
STi píše:vaio sa kvalitou spracovania na macbook zdaleka nechyta, ano mal som ho v ruke viackrat. pripadal mi lacno a tak krehko. aj displej oproti macbooku nic moc.
asi zalezi ake vaio to je .. mal som v praci tiez vaio asi za 80 litrov a bola to umelohmotna kokotina vrzgajuca .. vyzeral jak ten najlacnejsi acer .. ale zase bolo to pred 6 rokmi .. i ked apple uz mal vtedy titanium G4 , ktory stal tiez 80 litrov a to bol teda proti tomu vaiu rols royce :)
to bol minulorocny jeden z tych najvyssich 13" modelov, pocit z toho bol podobny, vrzgajuca umela hmota
FB | SC | T

michael

Příspěvek od michael »

psk501 píše:
michael píše:psk501: A drzal si to Vaio za 1420 eur v ruke? Ten sony je samozrejme fajn, ale macbook je uplne inde spracovanim.
Kvalitne PC notebooky na urovni macbooku samozrejme su, ale s cena je velmi podobna, alebo dokonca vyssia.

http://www.alza.sk/lenovo-thinkpad-w700 ... 163674.htm

Pred par rokmi som kupoval powerbook G4 za skoro 90 tisic z druhej ruky, takze terajsie ceny mi nepridu absolutne predrazene :)
Ne nedrzel ty ano? Stejne tak jsem nedrzel macbook. A ac je "uplne inde spracovanim" dozajista vyborna reference, za 1000EUR navic mi to asi proste nestoji.
Applisti jsou fakt blazni. Sony je vyborna renomovana firma se spoustou spokojenych zakazniku, ale proste je to zpracovanim uplne jinde:D Jeden jim vsem kaze, do temnoty svaze :lol:

No prave ze drzal. Tri tieto Vaia su v mojom okoli. Jeden som kupoval pre kamosku (ale za polovicnu cenu :). Kamarat ho ma cca pol roka. Pes mu s rozbehom vylomil cast notebooku, kde mal zastrcenu nabijacku. Zlaty magsafe. Inak su to kvalitne notebooky, ale za tie peniaze je to ale tak tak. Dokonca mi prisiel kvalitnejsi Acer TimelineX. Ten 1000 eurovy rozdiel v cene JE viac ako opodstatneny. Osobne by som prekusol aj vacsi rozdiel

Fractal

Příspěvek od Fractal »

ps.: sem se malem o apla prizabil, lezel otevreny na zemi, no pak sem na zemi lezel ja a apl v klidu zavreny ve stejne poloze... pocital jsem hvezdicky

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

Kermitak píše:znam to i naopak, akorat to u maca koncilo kernel panicem ;]
to je sice mozne, ale prax ukazuje presne to co pise Tranzistor

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

To jednoznačně. Stačí obyčejná flashka nebo hdd a Windows začne svoje priblble rituály - nalezen nový hardware a blabla. Mac neřekne nic a rovnou to funguje.

Ale jinak si myslím že macy jsou a vždycky byly hodně předražené. Když si vzpomenu co staly g4 nebo g5 nebo PowerBook 4 a jaké to byly v podstatě smejdy, a já naivní jsem to kdysi kupoval.

Mac je obecně obrovský hype , každý nový model je prezentován jako nejlepší zjevení v galaxii od stvoření vesmíru a za pár měsíců je z toho sunt s x zavadami a ať žije nový ashtar sheran :-) než ho zase hodíme na smetiště kvůli dalšímu. Na apple nabubrelou rétoriku jsem trochu alergický...

O moc kvalitnější než pc to není. Mám třeba 2 roky Mac Book Pro a už se na tom v rámci záruky vymenilo uplne všechno.?
Naposledy upravil(a) Ivo dne 08 úno 2011 08:34, celkem upraveno 1 x.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Kermitak píše:Pytkin: pozna se to tak, ze uz to defaultne bootuje s 64bitovym kernelem a nepada to s nim tak casto
Hmm .. tak to neviem .. Padanie , tomu slovu nerozumiem .. Co to je ?

Neviem ake jadro ma OSX .. Pamate mozes dat kolko chces .. Cize toto obmedzenie tu neexistuje .. 6GB ram sme mali uz v Tigrovi pred 6 rokmi .. Ci je jadro 32bit alebo 64bit mi je v podstate jedno .. Podstatne je , ze to funguje a nepada .. Pred 6timi rokmi strihat HD video nebolo take jednoduche .. Postavil som striznu s P4 3GHz , raid radic , do neho 4 disky do strajpu .. A Vegas nebol schopny prehravat 720p video .. Pozicali sme G5tku a ta to 720p bola schopna v pohode strihat z interneho systemoveho disku .. Uz vtedy som si hovoril , ze Windows je na internet celkom v pohode .. Ale na serioznu pracu bude asi ten OSX vhodnejsi .. Po 5 rokoch fungovania musim povedat , ze ta srizna s tou G5 do dnes funguje .. Do dnes nepada .. Dodnes je prudko pouzitelna .. PCcka sme uz 2x vymenili za nove, rychlejsie .. Maju sice 64bitovy windows , ale nejak im to na stabilite nepomohlo ..

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Ivo píše: Mac je obecně obrovský hype , každý nový model je prezentován jako nejlepší zjevení v galaxii od stvoření vesmíru a za pár měsíců je z toho sunt s x zavadami a ať žije nový ashtar sheran :-) než ho zase hodíme na smetiště kvůli dalšímu. Na apple nabubrelou rétoriku jsem trochu alergický...
Tiez mi to pride smiesne .. Ale oni to maju radi .. Kukni si na internete videa z tych podobnych Microsoft akcii .. V zasade to vyzera uplne rovnako , akurat im sem tam ten windows pri uvadzani padne do BSOD :)

kexik

Příspěvek od kexik »

Pytkin píše:
Kermitak píše:Pytkin: pozna se to tak, ze uz to defaultne bootuje s 64bitovym kernelem a nepada to s nim tak casto
Hmm .. tak to neviem .. Padanie , tomu slovu nerozumiem .. Co to je ?

Neviem ake jadro ma OSX .. Pamate mozes dat kolko chces .. Cize toto obmedzenie tu neexistuje .. 6GB ram sme mali uz v Tigrovi pred 6 rokmi .. Ci je jadro 32bit alebo 64bit mi je v podstate jedno .. Podstatne je , ze to funguje a nepada .. Pred 6timi rokmi strihat HD video nebolo take jednoduche .. Postavil som striznu s P4 3GHz , raid radic , do neho 4 disky do strajpu .. A Vegas nebol schopny prehravat 720p video .. Pozicali sme G5tku a ta to 720p bola schopna v pohode strihat z interneho systemoveho disku .. Uz vtedy som si hovoril , ze Windows je na internet celkom v pohode .. Ale na serioznu pracu bude asi ten OSX vhodnejsi .. Po 5 rokoch fungovania musim povedat , ze ta srizna s tou G5 do dnes funguje .. Do dnes nepada .. Dodnes je prudko pouzitelna .. PCcka sme uz 2x vymenili za nove, rychlejsie .. Maju sice 64bitovy windows , ale nejak im to na stabilite nepomohlo ..
hmm... a nebude to vegasom? striham teraz 720p amaterske video na starej svokrovej kraksi s pentiom D 3ghz (co je P4 v puzdre 775 fakticky) a 2GB ram, 80GB systemovym IDE diskom s tym ze surovinu mam v usb sufliku (!!!). render je samozrejme nekonecny ale strihat sa napodiv da... dovod? corel video studio 11. uz som na pc skusal vegas, premiere, pinnacle a vsetky boli bez brutalneho hw bud nepouzitelne alebo aspon nestabilne. suhlasim s tym ze na macu je to s videom podstatne bezproblemovejsie, len neviem ci ten rozdiel nevidis vacsi nez skutocne je. lebo blby softver a blba platforma su dve veci.

Zamčeno