ja to ted nak studuju a prokousal jsem se k ty tvoji.. hmm docela me zaujala, raid sice nepotrebuju, ale ten heatpipem vyvedenej chladic k "vejfuku" zadniho case fanu se mi moc libi. ma to skutecne dve onboard sitovky? to by mi usetrilo jeden pci a to by byla bombicka
Kdo postaví nové PC --- Jaké komponenty vybrat?
kermitak: a co treba nvidia chipsety? asus pouziva treba nforce 650i sli..
ja to ted nak studuju a prokousal jsem se k ty tvoji.. hmm docela me zaujala, raid sice nepotrebuju, ale ten heatpipem vyvedenej chladic k "vejfuku" zadniho case fanu se mi moc libi. ma to skutecne dve onboard sitovky? to by mi usetrilo jeden pci a to by byla bombicka
Jestli potrebujes sli nebo ladit vykon, tak je moznosti vic, ale pokud preferujes stabilitu, pak bych nesel do niceho jinyho nez do Intelu. Pokud chces sli, tak nemuzu slouzit, protoze sli neprovozuju. Treba ten nForce bude fajn, nevim, nemam ho. Ale osobne jsem vzdycky mel s neIntelskymi chipsety nejake, tu vetsi, tu mensi, problemy.
odjakživa windows plně upgraduju, mám SP2 - pro jistotu dodávám, že se takhle ještě starám o dva počítače lidí s digi kamerou, + 4 ve firmě a 2 u mě doma a nechápu, odkud se berou všechny ty hrůzy a zážitky lidí, co mají jeden problém za druhým. Prostě používám originální ovladače, originální software, výrobce HW s určitou pověstní a nikdy jsem neměl problém
Zjevně ani jeden nepoužíváte OEM verze, cokexik píše:robim to pomerne bezne... zavisi, co sa pomeni, najdrsnejsia je vymena grafiky od ineho vyrobcu, bez odinstalovania tej starej. ale ked si na to troska system predpripravis (odinstalujes "kriticke" komponenty, vypnes komp a vymenis hw), tak to pekne prezijebassline píše: No tomu sa divim![]()
...ze vobec XP po tak zasadnej vymene hw nabehol
...
jako na sbernici? to chapu, ale uplne jsi me tim zasek a ja zacal premejslet, jestli mi to nezabere tu pozici (patici)Kermitak píše:No i onboard sitovky musej bejt nejak pripojeny. Tady jedna visi na PCI a jedna na PCI-E.biscuit píše:to sem nak nepobral..Kermitak píše:Jj, dve onboard sitovky, jednu povesenou na PCI a jednu na PCI-E
no ja uz jsem si to taky rozmyslelnathanael píše:btw, mě by spíš u té desky msi platinum co vybral Biscuit vadila přítomnost pouze dvou slotů PCI namísto tří...
biscuit: no, já přemýšlel o nejlepší/nejvýhodnější desce pro ten supr procík, právě proto jsem zkoumal i tu co jsi vybral delayovi, ale zajímalo by mě (například podle tvého názoru), který z výrobců těch desek je nejlepší...co myslíš, je lepší koupit desku gigabyte, msi, asus nebo přímo intel hand made?
abit, biostar a spol. z určitých důvodů vynechávám...nejlepší myslím tím z mého pohledu hlavně - kvalita zpracování, stabilita, bezproblémová kompatibilita...ale když koukám na ty desky od vyjmenovaných výrobců (kromě intelu), docela mě mrzí, že většina těch desek vypadá jako z pouťové atrakce a kombinace barev na těch všech slotech je opravdu příšerná, nevkusná...
btw, jako grafika se mě líbí také tahle - MicroStar RX1650XT-T2D256EZ 256MB, PCI-E
abit, biostar a spol. z určitých důvodů vynechávám...nejlepší myslím tím z mého pohledu hlavně - kvalita zpracování, stabilita, bezproblémová kompatibilita...ale když koukám na ty desky od vyjmenovaných výrobců (kromě intelu), docela mě mrzí, že většina těch desek vypadá jako z pouťové atrakce a kombinace barev na těch všech slotech je opravdu příšerná, nevkusná...
btw, jako grafika se mě líbí také tahle - MicroStar RX1650XT-T2D256EZ 256MB, PCI-E