Kdo postaví nové PC --- Jaké komponenty vybrat?

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Odpovědět
biscuit

Příspěvek od biscuit »

kermitak: a co treba nvidia chipsety? asus pouziva treba nforce 650i sli..

ja to ted nak studuju a prokousal jsem se k ty tvoji.. hmm docela me zaujala, raid sice nepotrebuju, ale ten heatpipem vyvedenej chladic k "vejfuku" zadniho case fanu se mi moc libi. ma to skutecne dve onboard sitovky? to by mi usetrilo jeden pci a to by byla bombicka :)

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

Jestli potrebujes sli nebo ladit vykon, tak je moznosti vic, ale pokud preferujes stabilitu, pak bych nesel do niceho jinyho nez do Intelu. Pokud chces sli, tak nemuzu slouzit, protoze sli neprovozuju. Treba ten nForce bude fajn, nevim, nemam ho. Ale osobne jsem vzdycky mel s neIntelskymi chipsety nejake, tu vetsi, tu mensi, problemy.

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

Jj, dve onboard sitovky, jednu povesenou na PCI a jednu na PCI-E

biscuit

Příspěvek od biscuit »

sli nepotrebuju :) jde mi taky spis o stabilitu.. a je mi jasny ze na ty novy chipsety budou jeste ne uplne vyladeny biosy atd. diky - pujdu asi do Asus P5B Deluxe ;)
Kermitak píše:Jj, dve onboard sitovky, jednu povesenou na PCI a jednu na PCI-E
to sem nak nepobral.. :)

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

biscuit píše:
No i onboard sitovky musej bejt nejak pripojeny. Tady jedna visi na PCI a jedna na PCI-E.

fantozzi

Příspěvek od fantozzi »

odjakživa windows plně upgraduju, mám SP2 - pro jistotu dodávám, že se takhle ještě starám o dva počítače lidí s digi kamerou, + 4 ve firmě a 2 u mě doma a nechápu, odkud se berou všechny ty hrůzy a zážitky lidí, co mají jeden problém za druhým. Prostě používám originální ovladače, originální software, výrobce HW s určitou pověstní a nikdy jsem neměl problém

Ctirad

Příspěvek od Ctirad »

kexik píše:
bassline píše: No tomu sa divim :shock: :D ...ze vobec XP po tak zasadnej vymene hw nabehol :) ...
robim to pomerne bezne... zavisi, co sa pomeni, najdrsnejsia je vymena grafiky od ineho vyrobcu, bez odinstalovania tej starej. ale ked si na to troska system predpripravis (odinstalujes "kriticke" komponenty, vypnes komp a vymenis hw), tak to pekne prezije
Zjevně ani jeden nepoužíváte OEM verze, co ;)

biscuit

Příspěvek od biscuit »

Kermitak píše:
biscuit píše:
No i onboard sitovky musej bejt nejak pripojeny. Tady jedna visi na PCI a jedna na PCI-E.
jako na sbernici? to chapu, ale uplne jsi me tim zasek a ja zacal premejslet, jestli mi to nezabere tu pozici (patici) :)

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

Na sbernici, patici ti to nezabere, neboj ;)

nathanael

Příspěvek od nathanael »

na jeden z těch nforce čipsetů jsem slyšel hodně negativní ohlasy, myslím na productionforums.com...jestli někoho zajímá, která verze nforce to byla, tak ať si tam zapátrá...

nathanael

Příspěvek od nathanael »

btw, mě by spíš u té desky msi platinum co vybral Biscuit vadila přítomnost pouze dvou slotů PCI namísto tří...

biscuit

Příspěvek od biscuit »

nathanael píše:btw, mě by spíš u té desky msi platinum co vybral Biscuit vadila přítomnost pouze dvou slotů PCI namísto tří...
no ja uz jsem si to taky rozmyslel :) vybava asusu deluxe me presvedcila, navic ta druha onboard sitovka mi usetri jeden pci a oproti msi platinum teda ziskam vlastne dva, coz se mi hodne vyplati ;)

nathanael

Příspěvek od nathanael »

biscuit: no, já přemýšlel o nejlepší/nejvýhodnější desce pro ten supr procík, právě proto jsem zkoumal i tu co jsi vybral delayovi, ale zajímalo by mě (například podle tvého názoru), který z výrobců těch desek je nejlepší...co myslíš, je lepší koupit desku gigabyte, msi, asus nebo přímo intel hand made?

abit, biostar a spol. z určitých důvodů vynechávám...nejlepší myslím tím z mého pohledu hlavně - kvalita zpracování, stabilita, bezproblémová kompatibilita...ale když koukám na ty desky od vyjmenovaných výrobců (kromě intelu), docela mě mrzí, že většina těch desek vypadá jako z pouťové atrakce a kombinace barev na těch všech slotech je opravdu příšerná, nevkusná...

btw, jako grafika se mě líbí také tahle - MicroStar RX1650XT-T2D256EZ 256MB, PCI-E

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

nathaniel: stejne jako u vseho jinyho, neni to ani tak o vyrobci (pokud se pohybuju mezi temi znackami, co jsi zminil), ale o vyrobku. Treba gigabyte, kterej dela jinak super desky, ma ted velky problemy s poslednima radama, protoze se hodne vracej.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

nathanael: souhlas s kermitakem... jinak osobne mam rad celkem asus, ale zadna krec, stejne vzdycky rozmejslim mezi vetsim mnozstvim vyrobcu. posledni dve desky jsem mel treba od msi a v pohode, ale to byla uplne jina pisnicka ;)

Odpovědět