Kdo postaví nové PC --- Jaké komponenty vybrat?
BS: koukám, že máš skoro stejnou desku jako já...já koupil Gigabyte GA-965G-DS3 a to proto, že se mi líbil její layout, že má integrovanou grafiku, kterou zatím potřebuju a že má 3xPCI sloty...nicméně, u té mojí desky je několik revizí a u té co jsi vybral nejspíš také...bývá to revize 1, revize 2 a revize 3.3 nebo tak podobně...doporučuji vzít samozřejmě tu poslední revizi - zeptej se na to prodejce...já to bohužel zjistil pozdě (neuvědomil si to) a vzal asi revizi1, ale není s tím žádný problém, protože revize 2 má vylepšení pouze v efektivnější podpoře quad-core, což stejně nemám a revize 3 má nějaký vylepšený ten "HD" audio čip...no ale stejně je asi lepší vzít novější revizi, pokud jí mají...
Naposledy upravil(a) nathanael dne 20 úno 2007 17:47, celkem upraveno 2 x.
Ekeaze: koukal jsem, že tady v tom (nic moc) shopu mají k mému překvapení docela velký výběr rackových skříní - http://www.suntech.cz/
ten eurocase by som hned bral, to je za prdinec... a paci sa mi ten diskovy ramik, to sa v tejto cenovej nevidi...nathanael píše:Ekeaze: koukal jsem, že tady v tom (nic moc) shopu mají k mému překvapení docela velký výběr rackových skříní - http://www.suntech.cz/
ekeaze : mam v praci 2U serverry .. menil som v nich tento rok creva (penium 3 uz nebolo v kurze a dako sa nafunkli kondiky , takze to trochu aj mrzlo) .. dal som tam normalne microATX dosky (vosli by sa aj ATX) ale bolo treba pozriet kde sa vklada PCi reiser card .. grafika jedine onboard .. a dal som tam PENTIUM D s boxovanym chladicom .. ziden problem .. ale odporucam radsej 3U , 4U .. tam uz davas karty normalne zvislo .. aj vacsi chladic na cpu sa da dat ..
Mas pravdu s tema revizema,. Cetl jsem kdesi na disk. foru, ze u revize 1.1 byly nejaky problemy s piskanim desky po pretaktovani... Stabilni ma byt pry revize 2.0 a ta nejvyssi zrejme jeste nebude u prodejcu na sklade. Doufam, ze jsem objednal aspon tu 2.0, tak to je ste radeji pro jistotu overim u prodejce,. Dik za upozorneni,. Ja jsem objednaval v pondeli, takze dnes nebo zitra bych si proto mohl zajet,.nathanael píše:BS: koukám, že máš skoro stejnou desku jako já...já koupil Gigabyte GA-965G-DS3 a to proto, že se mi líbil její layout, že má integrovanou grafiku, kterou zatím potřebuju a že má 3xPCI sloty...nicméně, u té mojí desky je několik revizí a u té co jsi vybral nejspíš také...bývá to revize 1, revize 2 a revize 3.3 nebo tak podobně...doporučuji vzít samozřejmě tu poslední revizi - zeptej se na to prodejce...já to bohužel zjistil pozdě (neuvědomil si to) a vzal asi revizi1, ale není s tím žádný problém, protože revize 2 má vylepšení pouze v efektivnější podpoře quad-core, což stejně nemám a revize 3 má nějaký vylepšený ten "HD" audio čip...no ale stejně je asi lepší vzít novější revizi, pokud jí mají...
Tos mne potesil i nepotesil. Nepotesil proto, ze budu muset priobjednat nejakej lepsi chladic na procak. Puvodne jsem myslel, ze zkusim jak bude fungovat BOX chladic a pak kdyztak rozhodnu,. a Potesil proto, ze je videt, ze Nexus je akorat predrazena normalni bedna a nejaky vetsi utlum hluku se nekona, tak jsem rad, ze jsem do ni nesel.delay píše:Tak první postřehy k mé sestavě: Absulutní propadák je asi ten boxovej chladič ke Core 2 Duo E6600, docela hlasitej. HDD Seagate 320GB se taky občas ozve. Nexus tohle nepohltí
delay
ja som kupil toto
http://www.tntrade.sk/shop/index.php/de ... ps9500-led
Bohuzial nemali vtedy bez tej LEDky
. ma to regulator otacok, pri 1740 otackach je uplne tichy a robi to tak 32 stupnov ked idlujem, alebo robim nenarocne veci ako irc 
Seagate aj mne cvrlikaju a to mam dva co sa mi mirorruju ...
ja som kupil toto
http://www.tntrade.sk/shop/index.php/de ... ps9500-led
Bohuzial nemali vtedy bez tej LEDky
Seagate aj mne cvrlikaju a to mam dva co sa mi mirorruju ...
BS: S tím Nexusem zas bacha. Nechtěl bych tu sestavu slyšet v nějaký plechový skříni. Nexus je fakt masiv (všude možně hlukově polstrovanej, navíc luxusní a praktické otevírání bočnic. Case je ale pěkně těžkej. V ceně je kvalitní tichej zdroj a v dolním sektoru s 12'' tichým větrákem (oba do 20dB) a filtrem, kterej pěkně cirkuluje vzduch nahoru kolem HDD a PCI(e) slotů. Větrák u zdroje je zas nastavenej opačně a odvádí vzduch, takže označení Nexus Breeze je asi namístě. Třeba modely od Thermaltake za 3.000 CZK vypadaj taky nádherně...
Jo ten Nexus je asi kvalitni, ale mne by stejne 400W zdroj nestacil, a koukal jsem verze bedny s 500W uz stoji 5.300,-, coz se mi zda dost,. krom toho vetraky s hlucnosti 20dB se daji sehnat i levneji,.,takze jinymi slovy 5.300,- za case je pro mne osobne dost a mozna i zbytecny,. Kazdopadne at ti slouzi!!delay píše:BS: S tím Nexusem zas bacha. Nechtěl bych tu sestavu slyšet v nějaký plechový skříni. Nexus je fakt masiv (všude možně hlukově polstrovanej, navíc luxusní a praktické otevírání bočnic. Case je ale pěkně těžkej. V ceně je kvalitní tichej zdroj a v dolním sektoru s 12'' tichým větrákem (oba do 20dB) a filtrem, kterej pěkně cirkuluje vzduch nahoru kolem HDD a PCI(e) slotů. Větrák u zdroje je zas nastavenej opačně a odvádí vzduch, takže označení Nexus Breeze je asi namístě. Třeba modely od Thermaltake za 3.000 CZK vypadaj taky nádherně...
No při vší úctě k životním prostředí bych ani víc než 400W nakonec nechtěl. Leda kvůli rezervě. Jinak je mi jasné, že jsem zaplatil 1000 Kč navíc za "něco". Ale když tak nad tím přemýšlím, tak už jen to vnitřní větrání, ten vánek a zdroj, kterej má větrák uspůsobenej na odvětrání a né opačně (nevim jak je to u ostatních zdrojů beden, potažmo, jak jsou umístěný v bedně) mě dává určitej pocit bezpečnosti. Nechci ale tvrdit, že je to něco extra. Nexus je prostě ryze účelová bedna, nijak krásná ani ošklivá, ani nablýskaná a svítivá, pouze masivní a hodně pevná, a nerezonuje. Toť vše.
Nexus je bedna pekna a urco i velmi kvalitni. Mit 4litry navic, tak do ni taky jdu. btw Vetrak by mel mit svoje cidlo a podle toho regulovat otacky dle vykonu,. nebo to muzes snizit na tvrdo a pak zkontrolovat teplotu jestli to moc nevylitlo...delay píše:No p%u159i v%u161í úct%u11b k %u17eivotním prost%u159edí bych ani víc ne%u17e 400W nakonec necht%u11bl. Leda kv%u16fli rezerv%u11b. Jinak je mi jasné, %u17ee jsem zaplatil 1000 K%u10d navíc za "n%u11bco". Ale kdy%u17e tak nad tím p%u159emý%u161lím, tak u%u17e jen to vnit%u159ní v%u11btrání, ten vánek a zdroj, kterej má v%u11btrák usp%u16fsobenej na odv%u11btrání a né opa%u10dn%u11b (nevim jak je to u ostatních zdroj%u16f beden, pota%u17emo, jak jsou umíst%u11bný v bedn%u11b) m%u11b dává ur%u10ditej pocit bezpe%u10dnosti. Nechci ale tvrdit, %u17ee je to n%u11bco extra. Nexus je prost%u11b ryze ú%u10delová bedna, nijak krásná ani o%u161klivá, ani nablýskaná a svítivá, pouze masivní a hodn%u11b pevná, a nerezonuje. To%u165 v%u161e.
Jinak znamej, kterej mi ty dily zkompletuje mi pred chvilkou posilal screenshot, z toho jak pretaktil procak z 2.4Ghz na 3.0Ghz. Stabilita pry velmi dobra, a hlavne teplota po celou dobu zatezoveho testu jen 46 stupnu. Podle nej se clovek hrave dostane i na 3.5Ghz a porad to bude stabilni. Otazkou je, zda takto vysoka frekvence jeste bude k uzitku... Krom toho se zvysovanim frekvence jadra se zaroven zvedaji i ferkvence na pametech, takze clovek je pri trose stesti muze dostat z 800Mhz az na 1066Mhz,, a jelikoz jde o jakejsi SmartOverclocking, tak pry kdyz procak jede nejakou dobu na nizsi vykon, tak se automaticky prepne do normalniho rezimu, ale jakmile potrebuje vykon tak se zase hodi do pretaktovanyho rezimu,,je to dobry kvuli spotrebe....