Kdo postaví nové PC --- Jaké komponenty vybrat?

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Odpovědět
nathanael

Příspěvek od nathanael »

delay: já mám teplotu e6600 s BOX chladičem také kolem 40-50 stupňů a myslím, že je to normální - každopádně Intel do nějakých 60-80 stupňů nemá problém, všechno je to burned testovaný na mnohem vyšší teploty...

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

nathanael píše:Můžete mi prosím někdo potvrdit, že E6600 nemá/neumí HT technologii?
Nastesti uz ne :)

nathanael

Příspěvek od nathanael »

Kermitak: no ale průser byl netburst, ke kterému se sice HT váže, ale HT i netburst se vrátí (je to v roadmapách), Intel to jen potřebuje "trošku" překopat...ale díky za potvrzení - měl jsem strach, že když se mi HT neobjevuje jako volba v BIOSU (ikdyž moje deska to umí), tak že je něco špatně - teď vím, že není...

no, já po téhle investici už vidím, co příjde za chvíli - možná se dočkáme jednojádrového conroe, intel nejspíš zase změní za 1-2 roky patici, dočkáme se asi určitě čtyřjádra pro masy, taktů conroe nad 3/4 GHz, 4x tolik cache atd...jej to budu potom závidět...

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

My jsme meli s HT vic potizi nez uzitku. Ono nekdy to rovnani mikroinstrukci pomahalo, nekdy ne. Navic kdyz jsme si poridili masiny s HT, tak scheduler v kernelu o nem nevedel a planoval ulohy blbe (treba dve na jeden fyzickej CPU a druhej se flakal), tak jsem si ho museli ohnout. No proste radost, kez by HT provzdy zmizel ze sveta :)

Ctirad

Příspěvek od Ctirad »

nathanael píše:Můžete mi prosím někdo potvrdit, že E6600 nemá/neumí HT technologii?
Potvrzuji, že nemá ;)

nathanael

Příspěvek od nathanael »

Ještě mě prosím napadla jedna otázka, která mě tíží. No já zatím jel na DDR I pamětech. Teď mám ale DDR II 6400 800 MHz - zatím 1GB modul Kingmax (s tou červenou tečkou uprostřed jsou vážně supr). Zkontroloval jsem je přes CPU-Z a Gigabyte EasyTune Center a k mému úžasu tam bylo napsáno Memory: Max Bandwith: PC6400 (400 MHz). No všude mě děsilo, že to píše 400 Mhz, namísto 800 MHz. Zeptal jsem se tedy prodejce , proč se všude píše 400MHz místo 800MHz a on mi odpověděl:

"Dobrý den,

pamět je typu DDR a u nich platí, že efektivní frekvence je rovna dvounásobku reálné. Tedy 400 x 2 = 800 MHz DDR

S pozdravem"

Mám mu věřit? Chci si pravdivost jeho slov prosím raději ověřit i u jiných lidí (tady ;)), protože DDR II jsem ještě neměl. Má on pravdu, je to v pořádku?

delay

Příspěvek od delay »

nathanael píše:delay: já mám teplotu e6600 s BOX chladičem také kolem 40-50 stupňů a myslím, že je to normální - každopádně Intel do nějakých 60-80 stupňů nemá problém, všechno je to burned testovaný na mnohem vyšší teploty...
40 - 50°C myslíš v klidu (idle) nebo při zátěži?

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

delay: 40-50 pri zatezi bych chtel videt :) Hele proste udelej nejdriv to nejjednodussi, sundej chladic, mrkni jestli tam neni jenom ta tuha pasta, co byva na chladicich, kdyztak ji dej pryc a mazni to znova. Pak bych resil ostatni veci.

delay

Příspěvek od delay »

Kermitak píše:delay: 40-50 pri zatezi bych chtel videt :) Hele proste udelej nejdriv to nejjednodussi, sundej chladic, mrkni jestli tam neni jenom ta tuha pasta, co byva na chladicich, kdyztak ji dej pryc a mazni to znova. Pak bych resil ostatni veci.
Tak na kolik ti vyleze teplota při zátěži? Já to včera měřil Prime95 testem, 50% výkon CPU + 75% RAM a teplota vylezla na 62 až 63°C. Stejné hodnoty udávaly programy SpeedFan, Everest i ty utility přímo od ASUSU.
S tou pastou mě to taky napadlo, ale předpokládám, že když to týpek tohle pondělí dával do kupy, tak to zkontroloval. Každopádně to asi testnu.

Jinak, myslíte, že je třeba toto je dobré podpůrné řešení pro další větrání skříně?:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=37538
Vim, že to je primárně určený na chlazení HDD, ale já ty 3 pozice mám volný a šel by tak chladnej vzduch přímo do prostoru MB...
Ona taky ta pasivní grafika hóóódně topí...

biscuit

Příspěvek od biscuit »

delay: k tomu procesoru - mam zkusenost, ze zvejkacka kontra dobra teplovodiva pasta muze udelat rozdil skoro deset stupnu (pri zatezi). kdyz jsem kdysi pouzival boxovej amd chladic, nechal jsem zvejku a topilo to hrozne.. pak jsem koupil pastu a dal si zalezet na pritlaku a bylo to o HODNE lepsi. vim, ze je vopruz sundavat chladic, ale urcite to radsi prover, fakt to muze delat hodne.

delay

Příspěvek od delay »

biscuit: Dík. Máte typ na značku dobré teplovodivé pasty? Nebo je jedno jakou koupím?

Solarfall

Příspěvek od Solarfall »

ARCTIC SILVER 5 ak chces ustetrit tak ARCTIC CERAMIQUE

dolezite je naniest skutocne tenucku vrstvu napr. ziletkou a pred tym liehom dokladne ocistit aj procak aj chladic... ja to teraz dost riesim, lebo mi moja 4600+x2 lezie nad 60 stupnov a to sa mi nepaci.. (mam zalmana na 5v a zadny vetrak tiez na 5v, ked ten zadny zrychlim tak je to ok ale zase ide prec ticho)

inak vec o ktorej sa moc nehovori: prach. po ocisteni rebier idu teploty dole aj o 5C.

nathanael

Příspěvek od nathanael »

delay: teď v klidovém stavu mám 34-38 stupňů...při zátěži asi přes těch 50, ještě jsem to nezkoušel monitorovat...btw, mazat tam tu pastu je pěknej vo*er - mě se to vždycky lepí na to, čím to tam mažu a ne na ten procík...

Cyril

Příspěvek od Cyril »

nathanael: no to je husty, ja mam v klidovem stavu jen asi 10... :twisted:

delay

Příspěvek od delay »

Cyril: Tak to máš asi blbý čidlo.
nathanael: Hm, to je hezká hodnota. Co máš za skříň, resp. větrání (počet větráčků atd.)... Myslím, že Nexus je hodně uzavřenej a navíc díky těm protihlukovejm materiálům ta skříň tak nenabírá teplo, jako třeba holý hliníkový skříně.

Odpovědět