Kdo postaví nové PC --- Jaké komponenty vybrat?

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Odpovědět
kexik

Příspěvek od kexik »

bezne su redukcie z molexu na ventasovy konektor, ventilatory funguju oficialne od 7 do 12V, na 12V maju maximalne otacky; ja mam v bedni jeden ventas na 5V a toci sa (a je pekne tichy). naopak, na jeden konektor na doske by som viac ventasov nedaval; zavisi samozrejme od ich odberu, ale kazdy ten konektor je urceny pre JEDEN ventilator
apropos, napajanie pre jeden ventas som na doske spalil (meral som mu napatie multimetrom a nechtiac skratol kontakty meracim hrotom) a doska spokojne ide dalej, az na ten konektor a ledku indikujucu na bedni zapnuty komp

nathanael

Příspěvek od nathanael »

kexik: tak to jsou pěkný idioti, když mi to ještě v krámě doporučili, že se tam prý ta rozdvojka na desku dát může...no neodpálil jsem to, ale dobře, že to vím, teď už bych to dal jedině na molex...

biscuit

Příspěvek od biscuit »

ja bych chtel na ninju dat dva vetraky, ctyri mi prijdu nesmyslny.. ale kde u nas koupit ty packy?
a jeste otazka, kde u nas nejlip nakoupit pc? ja jsem zatim nejlepsi ceny z eshopu za celou sestavu dosahl na alfacomp.cz

nathanael

Příspěvek od nathanael »

biscuit: já poslední dobou kupuju jenom u czechcomputeru, protože mají hodně věcí skladem, takže když si chci postavit celej comp, nemusím čekat týdny než ty věci objednají...

zkus se třeba mrknout taky na http://www.lan-shop.cz/ , http://www.bgslevi.cz/ , http://www.mironet.cz/ , http://www.100mega.cz/ (vedle audiopro), http://www.alza.cz/

fova

Příspěvek od fova »

Ja nakupuji vse na www.pconline.cz uz nekolik let. Mam s temi lidmi vynikajici zkusenosti a ceny v ramci CR maji velmi dobre.

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

www.sirius.cz www.czechcomputer.cz
BTW davat na Ninju 4 ventilatory mi prijde naprosto zbytecny (a koneckoncu i dva). Neresili jste tady jeste nedavno, ze by ten pocitac mel byt tichej ? :) A kdyz to v pohode utahne jeden (i s OC, jak jsem koukal na forech), tak proc davat dalsi ?

nathanael

Příspěvek od nathanael »

Kermitak: no já netušim proč to tam delay chce dávat, asi chce mít tu teplotu vážně na těch 10°C :)

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

To mu radsi dam kalisek tekutyho dusiku ;)))

Acid Punk

Příspěvek od Acid Punk »

Jinak k te delsi zivotnosti pri nizsich provoznich teplotach (jakoze treba 50-60 C je moc) tak kdo dneska potrebuje plne funkcni zachovale 486 nebo Pentia MMX?

Stejne to bude i s procesory co mate ted, mozna se bude i za 15 let hodit vykon zachovaleho procesoru na 3 GHZ, ale deska nebude mit kompatibilni porty, kompatibilni rozhrani pro HDD (jestli v te dobe jeste budou), nenacpete do ni zadnou zasuvnou kartu (jestli v te dobe uz nebude vsechno integrovano na cipu :) a karikatura v podobe USB nebo Firewire bude uz prilis pomala na pripojeni externich zarizeni (ktere pro zmenu na chipu integrovány nebudou :)

Jakoze mam doma stary Pentium MMX 166 Mhz overclockly na 133 Mhz, koupeny z druhe ruky velice zpraseny povrchem (si asi nekdo hral se sroubovakem) a s popiskem nejakou fixou :) bez chlazeni jen smalym pasivnim chladicem to zhavi nad 50 C dneska pri instalaci win 98 jsem si pri kontrole chladice malem popalil ruku, ale kupodivu to nema na nic vliv, pc se neseka, chladic zhavi, okoli cladice skoro studene, kably se neprepaluji, s PC se vubec nic nedeje a procesor ne a ne se poskodit nebo kdyby PC alespon vyskratovalo :)))

Poustim si PC sem tam uz par let, puvodne tichy a hodne zhavici MP3 prehravac, pak kvuli absenci USB portu (i kdyz ho zakladni deska v biosu ma, ale na desce fyzicky nikde neni k nalezeni).
Tedka je to sampler s 2 mb pameti a kdyby se snad jednou povedlo sehnat instalacni cd od Creative k SB Live! Platinum tak by se povedlo rozchodit AudioHQ.exe a pak by slo pouzivat interni 64 mb ram pamet na chipu emu :))) bohuzel instalacni cd neni k nalezeni zatim stavkuje :)))

Sice nevim jak je to s zivotnosti procesoru u Ghz frekvenci (pry ma byt kvuli vyssi frekvenci nizka), ale zkusenosti ukazaly ze stare cipy se diky svoji, prachu odolne konstrukci dostaly svou zivotnosti daleko za dobu kdy by byl jejich vykon jeste vubec pouzitelny :)

Takze k cemu to honeni za chladem, 50-60 C je v poho, mozna se pak rychleji kazi ramky a hardisky, ale pokud s ramkama stale nemanipuluje tak kontakty neodchazi, a co se tyce hardisku ty nasledkem pouzivani do par let stejne kleknou samy, anebo jejich kapacita je natolik nedostatecna ze se behem let jako u me stanou nepotrebne velkou nahradou za prenosne flash disky :) a tudiz se skoro nepouzivaji a jsou vecne :)

biscuit

Příspěvek od biscuit »

ceny: ja taky obcas nakupuju v czc.. mam to kousek, ale treba rozdil mezi czc a alfacompem byl cca dva tisice u sestavy za necelejch 30, coz mi prijde docela dost ;)

kouknu na ty ostatni shopy, co jste doporucovali, ale uz dopredu vim, ze treba mironet bude urcite jeste drazsi nez czc.. potom sem hodim nejakej zaver :-)

nathanael

Příspěvek od nathanael »

Acid Punk: mno, zase z nostalgie to není špatné zachovat si stávající comp i za 15 let...no podívej se na C64 a Cyrila :) ale to je zase o něčem jiném, to není moc dobrý příklad...vesměs ale potom takové PC lze použít, když už na nic jiného, tak třeba jako server...486 jako domácí server nemusí být zase nepoužitelná...no a s tou teplotou a životností - to je možná opravdu pověra, kdo ví, chtělo by to na tohle téma nějakou opravdu komplexní studii...ale mám spíš pocit, že čím novější elektronika, tak tím kratší dobu ti vydrží...a možná to platí skoro u všeho...holt, made in taiwan/china/korea dělá své...a ani bych se nedivil, kdyby se našel výrobce, co dá do elektroniky čip, který přesně pár týdnů po uplynutí záruky hw znehodnotí...

BS

Příspěvek od BS »

biscuit píše:ceny: ja taky obcas nakupuju v czc.. mam to kousek, ale treba rozdil mezi czc a alfacompem byl cca dva tisice u sestavy za necelejch 30, coz mi prijde docela dost ;)

kouknu na ty ostatni shopy, co jste doporucovali, ale uz dopredu vim, ze treba mironet bude urcite jeste drazsi nez czc.. potom sem hodim nejakej zaver :-)
Alfacomp jednoznacne nejlevnejsi. Bral jsem minuly tyden celou sestavu od nich, a samozrejme jsem checkoval ceny na czc, tsbohemia, bgslevi, tntrade,atd atd.,. Alfa comp mi na defacto vsech komponentach vysel jako nejlevnejsi varianta. za sestavu za 27k vc. DPH bych jinde dal cca o 3litry vic. doporucuju.

delay

Příspěvek od delay »

Já jsem ty 3-4 tisíce navíc dal. Asi daň za megarychlost. Prostě se mi to nějak nechtělo řešit. Ale co... Nechal jsem prostě vydělat místního obchodníka.

BS

Příspěvek od BS »

delay píše:Já jsem ty 3-4 tisíce navíc dal. Asi da%u148 za megarychlost. Prost%u11b se mi to n%u11bjak necht%u11blo %u159e%u161it. Ale co... Nechal jsem prost%u11b vyd%u11blat místního obchodníka.
Vsak jasny, ja to mam tak, ze radsi ty 3-4 tisice dam do neceho co vyuziju. Krome toho mel jsem komponenty nachystany k odebrani behem 2 dni., ktery jsem stejne v tydnu travil v praci, takze bych se s novym kompem moc nepobavil,. no tak jsem rad tech par tisic usetril :)

Acid Punk

Příspěvek od Acid Punk »

nathanael píše:Acid Punk: mno, zase z nostalgie to není špatné zachovat si stávající comp i za 15 let...no podívej se na C64 a Cyrila :) ale to je zase o něčem jiném, to není moc dobrý příklad...vesměs ale potom takové PC lze použít, když už na nic jiného, tak třeba jako server...486 jako domácí server nemusí být zase nepoužitelná...no a s tou teplotou a životností - to je možná opravdu pověra, kdo ví, chtělo by to na tohle téma nějakou opravdu komplexní studii...ale mám spíš pocit, že čím novější elektronika, tak tím kratší dobu ti vydrží...a možná to platí skoro u všeho...holt, made in taiwan/china/korea dělá své...a ani bych se nedivil, kdyby se našel výrobce, co dá do elektroniky čip, který přesně pár týdnů po uplynutí záruky hw znehodnotí...
V zájmu žádného výrobce který potřebuje neustále prodávat mnoho tisíc(milión) kousků svého výrobku by nemělo být aby jeho výrobek vydržel věčně :)

Viz boty, hadry, spotrebni electronika :)

Kdyby všechno dlouho vydrželo tak by se nevyrábělo, lidi by nepracovali, nebylo by na výplaty, začlo by se stávkovat... viz. film Kouř :)

Odpovědět