LCD TV k PC

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
kexik

Příspěvek od kexik »

killa: divny postreh, imho vsetky telky co som videl, aj tie noname, mali lepsi obraz nez crt... samozrejme v digitalnom mode, ale v cechach uz mate digital, nie?

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ja tu mam SONY 24" 1920x1200 .. na tom z metra neprecitas nic .. to je male ..

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

Proste to chce normalni velkej nefilmovej monitor na praci a dvoumetrovou HDTV televizi :)

Solarfall

Příspěvek od Solarfall »

S-PVA je historie??????? :shock:

ahm.. S-PVA je momentalne najuniverzalnesia technologia... vyborne farby, vyborne uhly, slusna odozva...
konkurovat im mozu jedine najnovsie SIPS.

a btw moj televizor je 54cm a Tapco s8 co mam pri pocitaci sa mi zda ze hraju celkom fajn a na surround si nepotrpim... takze ten 61cm monitor by bol pre mna dost v poho.. ale ja uz mam EIZO S1910 takze novy monitor kupovat len tak lahko nebudem...

a aj ked budem kupovat novu telku tak to nebude ani LCD ani plazma ale nejaky PORIADNY analog za polovicnu cenu. v digitalnej televizii je momentalne taky bordel ze kupit ten spravny, univerzalny televizor je prakticky nemozne.

Vuid

Příspěvek od Vuid »

koupil jsem LG 1917 (obyc 19" LCD+analog TV tuner) a sel hned na reklamaci:)
jsem zvedav jestli bude v poradku az mi ho konecne poslou zpatky!

delay

Příspěvek od delay »

Všem, kteří nechtějí moc utratit, oželí DVI vstup - ale mají dobrou grafiku s kvalitně filtrovaným analog výstupem (já mám stařičkou ATI REDEON 7000 - ale skvělá) doporučuji ACER AL1916W za 7.000,-.
Je to LCD TFT 16:10 a na Cubase za tu cenu fakt skvělý.
Rozlišení 1440x900. :-)

BTW:
Ta ATIna má i DVi výstup a testoval jsem jeden drahej DELL s DVI a s analog vstupem a nepoznal jsem rozdíl.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

kermit : on chce ale monitor mat od seba meter , meter a pol .. tam ziaden LCD monitor neni pouzitelny .. jedine LCD televizor .. len tie zase maju male rozlisenia .. takze je to trosku na <>

delay

Příspěvek od delay »

No to jo, LCD monitor je tak do těch 75 cm, na čtení textu spíše 50 cm.
Osobně bych ale nechtěl sedět před větší plochou tak blízko. LCD sice není tak škodlivé jako CRT, ale přece jenom...

Tak velká souvislá plocha je dobrá na filmy, potažmo PlayStation apod., ale na práci v hudebních aplikacích a běžné používání PC se mi jeví jako zbytečná. Raději bych měl 2 x LCD 19" vedle sebe, anebo třeba 21". Je to ale především o penězích a je pravda že pokud ty 30" a více displeje nemají dostačující rozlišení, nedá se to jako monitor použít.
A nedovedu si představit, že bych třeba tohle fórum nebo jiné články četl jako prvňáci slabikář, ty větší písmena by mi asi vadila...:-)

Martin

Příspěvek od Martin »

Kdyz se na monitor bude divat z metru , tak nepotrebuje rozliseni vetsi nez napriklad 1280x 960. Pokud to ma na praci s Cubase nebo Live, tak pri vzdalenosti 1m tohle rozliseni bude OK.
Takze Monitor typu "LCD TV" snad lze taky pouzit.

delay

Příspěvek od delay »

Martin:
To já bych měl při práci právě pocit takový oddělenosti, ale asi je to o zvyku anebo kdo co preferuje. Jde o to, že tady se nebavíme o čumění na filmy, ale primárně o hudbě a odpovídajících programech...
A já si prostě nedovedu představit, že bych měl sedět 2 m od monitoru a dělat něco v Cubase a už vůbec ne třeba v Corelu, je to prostě divný...

kexik

Příspěvek od kexik »

xxxx x 768 je presne to rozlisenie ktore treba, na vzdialenost meter a viac... treba dat len bacha na lacne telky co maju rozlisenie xxxx x 480, to je malo... ale to sa spozna v obchode, heh?
delay: je to v pohode pocit... ja mam naopak pri velkych monitoroch, na ktorych mam nalepeny rypak, problemy s krcnou chrbticou. to sa nezda, ale clovek si pri tom navyvracia a naotaca hlavu celkom dost... samozrejme pri grafike to je ine, tam nemas na vyber

Neural_I

Příspěvek od Neural_I »

no nebylo by od veci mit jeden malej monitor u xichtu kvuli detailni editaci atd, ale jinak myslenka velky telky daleko od xichtu neni spatna. bohuzel umisteni monitoru me zacne brzo zajimat az zacnu zarizovat nabytkem novou mistnost na muziku, nerad bych aby monitory nejak vyrazne zaclanely reprakum, mozna velka telka na stenu az za monitorovy bedny by nebyla spatna vec, myslim ze sem to zahlid u oldfielda na naky fotce, myslim ze tam mel fruity, velky barevny ctverecky jak krava 8)

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

Solarfall: cekal jsem ze se ozves :) Zaprve sis nevsiml smajliku a zadruhe S-IPS je minimalne srovnatelna a AS-IPS je udajne o dost lepsi.

Solarfall

Příspěvek od Solarfall »

Kermitak píše:Solarfall: cekal jsem ze se ozves :) Zaprve sis nevsiml smajliku a zadruhe S-IPS je minimalne srovnatelna a AS-IPS je udajne o dost lepsi.
tak som ti skocil na provokaciu :lol: nebudeme to dalej rozmazavat.

Odpovědět