LCD TV k PC

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Martin

Příspěvek od Martin »

Tak tohle jsem netusil !

Co to je za blbou technologii ? Zlaty dobry CRT !

Blizi se nejaka nadeje ... vylepseni u LCD v brzke budoucnosti ?

KAYKO

Příspěvek od KAYKO »

Pytkin, presne to rozlisenie mam nastavene na monitore na 75hz. To mi tam este nastavil Tonko Kubasak, ze podla neho to je najlepsie a najbezpecnejsie :lol: co sa da z toho Flinstobrontomonitora dostat.

Takze som na to zvyknuty uz niekolko mesiacov a okrem toho, ze mam pod sebou vyjazdene kolajnice od koliesok na stolicke, ked prepinam polohu medzi cumak na monitor a pocuv v aspon priblizne "rovnoramennom" trojuholniku, mi okrem toho, ze mi ochadzaju vsetky oci, vooobec nic nevadi.

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

2Martin: ta "blbá" technologie se jmenuje digitální :-D Vylepšení určitě možná jsou, ale co se týče práce v různých rozlišeních - tady je to prostá matematika a přepočet jde dělat jen jedním způsobem. Holt je třeba si vybrat mezi analogovou krávou tlustou půl metru, nebo tenkou plackou, která má ve svém nativním rozlišení lepší podání obrazu (co do ostrosti) než klasická CRT. Nemluvě o stálosti tohoto obrazového podání...... Prostě to je stejná vlastnost digitální technologie, jako je třeba hranice 0dBFS u AD/DA převodníků. Proto je tu možnost volby - podle vkusu každého soudruha :-D

P.

Neural_I

Příspěvek od Neural_I »

zkousim si tak koukat do 19" LCDcka ze vzdalenosti v jaky ho budu mit ve studiu vzhledem k planovanymu tvaru a konstrukci stolu a muzu rict ze uz to vidim blbe, ze se k tomu budu natahovat jak zelva co je lina hnout krunyrem i kdyz vi ze na to zradlo nedosahne, uff, uz ted me boli za krkem, bohuzel 20" to neresi pac ma zas vetsi rozliseni a tim padem jeste horsi citelnost, tak nevim, uvidim, asi to budu muset nejak preresit nebo netusim, treba taky koupit LCD telku, nebo dat monitory na nejaky rameno a priblizovat si je nebo netusim, je to rozhodne dobry tema k zamysleni, pac hrbit se nad stolem a zaostrovat na blechy metr od hlavy je fakt kruty
babo rad

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

Jj, mam 19" a chtel jsem si poridit neco vetsiho, ale jak rikas, vsechno vetsi ma zase vetsi rozliseni a mensi body, takze to je na pikacu. Asi mi nezbyde nic jineho nez 2. monitor. Kez by byly treba 22" 1600x1200...

kexik

Příspěvek od kexik »

neural: vzdy tu je este riesenie pouzivat lcd na nizsom rozliseni ako nativnom. technicky je to prasacina, zvlast pri ciarovej grafike a sadzbe, ale pri cubasi to bude imho lautrfuk

Neural_I

Příspěvek od Neural_I »

no spis asi vyhazim hardwer stranou a monitor pujde do cela pracovni desky, chtel sem mit pred xichtem dve sikmy rady x6U rack na hardwery a monitor az na nich, ale byl by pak fakt ze dost daleko, no nejak to poresim, prznit rozliseni LCDcek se mi moc nechce, to uz radsi ten monitor na posuvny rameno

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

kermit : to je ten zasadny problem .. rozslisenie vs. velkost uhlopriecky .. mam pocit ze optimalne vychadzaju 19" monitory .. mame v rezii 2x 21" 1600x1200 .. je to pouzitelne .. je to meter od xichtu . je to male .. uvazujeme o vacsom monitore jednom ..

http://accessories.us.dell.com/sna/prod ... u=222-0863

to je kandidat .. ale furt to neni uplne ono .. ale mozno to bude lepsie ako 2 moniky ..

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

kexik : ine ako nativne rozlisenie je na Lcd nepouzitelne !!

pavlii
Moderátor

:-)

Příspěvek od pavlii »

2Neural_I: mhm - a co takhle? U mě doma :-)

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

Pytkin: ten monitor vypada moooc pekne, ale jelikoz na nem bude mensi pismo nez na 17", tak pro me by to bylo nepouzitelne.

kexik

Příspěvek od kexik »

Pytkin píše:kexik : ine ako nativne rozlisenie je na Lcd nepouzitelne !!
to nemyslis vazne? prinajmensom stvrtinove je uplne ok, ale spusta novych monitorov robi antialiasing celkom slusne... treba vyskusat - a navyse pri cubase fakt nejde o to aby to bolo krasne a ciarovo ostre

Solarfall

Příspěvek od Solarfall »

na pismo v nizskom rozliseni nez je nativne sa pozera velmi zle.. je to ako by to presiel blur efekt... mne je z toho zle.

delay

Příspěvek od delay »

Solarfall:
Souhlas, a kdo z nás má na to, aby si velký LCD kupoval jen ke Cubase?
Já když už bych investoval tolik, tak bych to zařízení chtěl třeba i v tom studiu využívat i na jiný účely... Takže je to jen pro profíky.

kexik

Příspěvek od kexik »

rozlisenie predsa ide prepinat za jazdy, na rozumnej grafike rovno na taskbare... ked chcem robit s cubase a sediet meter a pol od toho, zapnem 1024x768, ked chcem pisat, rysovat, editovat grafiku, tak si prepnem nativne...

Odpovědět