Nejlepší notebooky 2012 ?
Re: Nejlepší notebooky 2012 ?
Příjde mi, že na SSD to nastavení nemá vliv. Aspoň já jsem ho nezpozoroval.
Ten Ricoh chipset mi s mým Konnektem fungoval pěkně, akorát pak z neznámého důvodu odešel. Přestal fungovat, nehlásí se ve správci zařízení, prostě finito. Tak jsem to vyřešil ExpressCard USB 2.0/Firewire Combo od firmy Digitus. Ta má TI chipset.
Ten Ricoh chipset mi s mým Konnektem fungoval pěkně, akorát pak z neznámého důvodu odešel. Přestal fungovat, nehlásí se ve správci zařízení, prostě finito. Tak jsem to vyřešil ExpressCard USB 2.0/Firewire Combo od firmy Digitus. Ta má TI chipset.
Je to tento ? http://www.suntech.cz/produkt/131973-di ... p-via-6315 Ale tam vidím VIA 6315 chipset ... jiné s TI nemůžu nějak najít
Tady je máme, ale v obchodech už neexistují http://www.hyperzbozi.cz/zbozi/Digitus% ... TI%20chip/
Tady je máme, ale v obchodech už neexistují http://www.hyperzbozi.cz/zbozi/Digitus% ... TI%20chip/
Jo, podle obrázku je to on, ale před dvěma lety mi na Czech Computeru tvrdili, že to má TI Chipset. I ve Windows se to hlásí jako TI. Možná Digitus změnil dodavatele...
Zeptej se u Weissu s jakyma chipsetama to funguje, neni uplne pravda, ze s TI funguje vsechno bez problemu, jsou i pripady, kdy TI je spatna volba.
Já jsem se u Weisse zeptal a přímo pan Weiss mi před chvílí napsal šalamounskou odpověd 
Hello Ivo
You may install the Firewire driver on the Lenovo and check the "System" tab. It will tell you about compatibility even when no Firewire device is connected. If it is compatible get the latest driver from our website to make sure. We will put a new driver there in the next few days.
Best Regards,
Daniel
Zeptal jsem se ho ted jestli je nějak ověřená záležitost s FW čipy, ale zatím neodepsal
Zeptal jsem se prodejce (kteří už mi poslali kompletní nabídku a zálohovou fakturu) jestli by mi tento notebook - nebo jiný typ T520 co tam mají rozbalený výstavní - neposlali na vyzkoušení, abych si to během 1 dne ve studiu ověřil, než se pustíme do custom úprav (kdy zmínili že v tomto případě už nebude možné notebook v rámci 14 denní lhůty vrátit) ... ale moc se jim do toho nechce ... Zase málokdo si koupí věc za 40k bez toho aby si vyzkoušel jak a jestli to bude k požadovanému účelu vůbec fungovat
Hello Ivo
You may install the Firewire driver on the Lenovo and check the "System" tab. It will tell you about compatibility even when no Firewire device is connected. If it is compatible get the latest driver from our website to make sure. We will put a new driver there in the next few days.
Best Regards,
Daniel
Zeptal jsem se ho ted jestli je nějak ověřená záležitost s FW čipy, ale zatím neodepsal
Zeptal jsem se prodejce (kteří už mi poslali kompletní nabídku a zálohovou fakturu) jestli by mi tento notebook - nebo jiný typ T520 co tam mají rozbalený výstavní - neposlali na vyzkoušení, abych si to během 1 dne ve studiu ověřil, než se pustíme do custom úprav (kdy zmínili že v tomto případě už nebude možné notebook v rámci 14 denní lhůty vrátit) ... ale moc se jim do toho nechce ... Zase málokdo si koupí věc za 40k bez toho aby si vyzkoušel jak a jestli to bude k požadovanému účelu vůbec fungovat
Jak je to panove vubec s tim vracenim po netu? planuju koupit nove monitory, jistota je s-ips ale ciste teoreticky by mohlo byt dostacujici i A-MVA ktere je levnejsi. Jenze v OV nikde vystavene nejsou a do prahy kvuli tomu fakt nepojedu ale prubnout bych to potreboval. Pokud bych si vzal z kazdeho jeden, muzu pozadovat vraceni kusu vymenou za ten ktery bych si planoval nechat kdyz ho ROZBALIM a OTESTUJU ? Co potom delaji s tema pouzityma kusama, ja bych trebas takovou vybalenou drahsi vec nechtel...
Vzít to zpět musí, ale moc je tím ze zmíněných důvodů nepotěšíš ...
No prave, v praze bych prisel s pc, napojil, vyzkousel a rekl tydle dva mi zabalte... Kdyz mi budou stacit ty levnejsi, je to usetrenych pres 11k kč... Kdyby to byla petistovka, tak bych to moc asi neresil, ale za 11k uz jde neco koupit uzitecnejsiho.
Normalne to vratis, oni to prodaji jako rozbalene a petikilo levneji. No big deal, ani pro ne.
Přístup CZ prodejců opět nezklamal ... jakmile nejde jen o to poslat krabici a shrábnout nadhodnotu, tak už zájem a ochota rapidně klesají ... poté co původní kuriozní informace o nemožnosti výměny disku atd. byly "šéfem" poopraveny, nastaly už jen rychlé číselné údaje, v předběžné faktuře je např. naúčtováno "stažení Lenovo driverů" na nový disk 1 hod. = 590 Kč ... instalace 3 hodiny apod. když jsem naznačil že bych si to přece jen rád krátce vyzkoušel (třeba s nějakým jejich demo kusem) jak to bude fungovat s Weissem, tak už "teplota" poklesla na minimum - prý je příští týden velmi vytížený a nemá čas, je to pro ně nevýhodné, ztrátové atd. a korespondence utichla ...
Kdy už českým "byznysmanům" dojde, že takhle se to nedělá a že jsou sami proti sobě ... (přímý prodej, následné reference atd. ...). a že upřímný osobní zájem o potenciálního zákazníka je základem úspěchu ... (a člověk si to ověřuje denně - mě třeba před krátkým časem kontaktovali z belgického Galaxy Studios, že uvažují o nových převodnících, mají na vyzkoušení a porovnání pár těch nejlepších a ptali se jak zní Forssell AD DA, tak jsem si s nimi chvíli dopisoval a pak jsem zabalil svoje vlastní MADA-2 a poslal jim to tam jen tak na vyzkoušení. A znělo jim to lépe než všechno ostatní co tam měli a byli tak nadšení že objednávají 32 kanálů ... kdybych k tomu přistupoval jako zdejší týpci, tak není nic ... a mohli mi to samozřejmě i vrátit že jim to nevyhovuje .. ale to je normální)
Jinak musím říct že po kompletním formátování disku a nové instalaci Liona se můj MBP velmi pochlapil a funguje už v podstatě úplně normálně a v pohodě (žádné předchozí tiky, opruzy a horůrky už se neprojevují). Dnes jsem zkusil nainstalovat bootcamp a všechno pořád v pohodě ... zkusil jsem cvičné hodinové nahrávání 4 stop v Samplitude - naprosto bezchybné ... Trochu znechucen lokálními prodejci si říkám, že sice to nemá SSD, má jen SATA I, klávesnice trošku nestabilní, výdrž baterky malá - no ale všechny dané potřeby zatím v podstatě splnuje .. tak s tím možná ještě nějakou vydržím ... Jako kdyby hrozba nahrazení ten MBP velice motivovala a vzepjal se opět k maximálnímu výkonu a dobré službě
Kdy už českým "byznysmanům" dojde, že takhle se to nedělá a že jsou sami proti sobě ... (přímý prodej, následné reference atd. ...). a že upřímný osobní zájem o potenciálního zákazníka je základem úspěchu ... (a člověk si to ověřuje denně - mě třeba před krátkým časem kontaktovali z belgického Galaxy Studios, že uvažují o nových převodnících, mají na vyzkoušení a porovnání pár těch nejlepších a ptali se jak zní Forssell AD DA, tak jsem si s nimi chvíli dopisoval a pak jsem zabalil svoje vlastní MADA-2 a poslal jim to tam jen tak na vyzkoušení. A znělo jim to lépe než všechno ostatní co tam měli a byli tak nadšení že objednávají 32 kanálů ... kdybych k tomu přistupoval jako zdejší týpci, tak není nic ... a mohli mi to samozřejmě i vrátit že jim to nevyhovuje .. ale to je normální)
Jinak musím říct že po kompletním formátování disku a nové instalaci Liona se můj MBP velmi pochlapil a funguje už v podstatě úplně normálně a v pohodě (žádné předchozí tiky, opruzy a horůrky už se neprojevují). Dnes jsem zkusil nainstalovat bootcamp a všechno pořád v pohodě ... zkusil jsem cvičné hodinové nahrávání 4 stop v Samplitude - naprosto bezchybné ... Trochu znechucen lokálními prodejci si říkám, že sice to nemá SSD, má jen SATA I, klávesnice trošku nestabilní, výdrž baterky malá - no ale všechny dané potřeby zatím v podstatě splnuje .. tak s tím možná ještě nějakou vydržím ... Jako kdyby hrozba nahrazení ten MBP velice motivovala a vzepjal se opět k maximálnímu výkonu a dobré službě
bez srandy take nieco som uz s elektronikou par krat zazil, naposledy s umyvackou riadu... obcas mam pocit ze tie kremikove mrchy maju tiez urcitu formu duseIvo píše:Jako kdyby hrozba nahrazení ten MBP velice motivovala a vzepjal se opět k maximálnímu výkonu a dobré službě
Neboj, on se ti podela az to budes potrebovat nejmene-)))
Chces li neco zadarmo,musis si to udelat sam, nejde cekat ze nekdo bude zamestavat lidi aby druhym delali pomysleni. Ono to pouhe prehozeni disku a nasledna instalace proste nejakou dobu trva a nemuze to delat jejich vratny.
Vztahni si to na sebe, jak by ses tvaril kdyby kazdy den chtel nejaky clovek po tobe abys pracoval 4 hodiny zdarma? Udelas to pro nekoho znameho, blizkeho, ale neverim ze bys to udelal pro kazdeho ciziho cloveka. Pripadne udelas to sporadicky, ale nebudes to delat neustale.
Chces li neco zadarmo,musis si to udelat sam, nejde cekat ze nekdo bude zamestavat lidi aby druhym delali pomysleni. Ono to pouhe prehozeni disku a nasledna instalace proste nejakou dobu trva a nemuze to delat jejich vratny.
Vztahni si to na sebe, jak by ses tvaril kdyby kazdy den chtel nejaky clovek po tobe abys pracoval 4 hodiny zdarma? Udelas to pro nekoho znameho, blizkeho, ale neverim ze bys to udelal pro kazdeho ciziho cloveka. Pripadne udelas to sporadicky, ale nebudes to delat neustale.
Nunu: však já vůbec neříkám že by někdo měl dělat něco zadarmo ... mluvil jsem o celkovém přístupu ... jen mě zaujala položka: stažení Lenovo driverů - 1 hod.,590 Kč
(asi mají gprs ...) V pohodě jsem byl byl připraven na všechny položky kývnout a milerád bych jim zaplatil za fajn přístup ... ale při zmínce o vyzkoušení atd. vychladli a stáhli se ..
jo, to je to uskali pokud nejsi vip klient... V podstate kdybych to delal ja, jednoduse bych ten disk naklonoval a je to za dve hodky i s vymenou. Bohuzel s tim vyzkousenim je to tady tezke.