Nejlepší notebooky 2012 ?

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Odpovědět
Pytkin
Moderátor

Re: Nejlepší notebooky 2012 ?

Příspěvek od Pytkin »

fuha .. tento posledny prispevok modreho zla , je fakt absolutne peklo .. dat dokopy tolko hluposti do jedneho prispevku .. toto je kandidat na zlatu fuňalku .. alebo na modru ? :D

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Tak jsem v pohodě nainstaloval ten Thinkpad T500 ... Zatím běží skvěle ... Neměl jsem tam dávat ten SSD disk :) ... to je masakr jak to běží a reaguje ... to jsem ještě u počítače neviděl :) (a to má jen SATA II). Spuštění mkv filmu ve VLC playeru: kliknu v Thinkpadu - za vteřinu to hraje, to samé na MBP - 10 vteřin chroustá a pak se to pomalu rozjede :) Spouštění aplikací 1-2 vteřiny (včetně Samplitude) ... atd. Nevím jestli dlouho přežiju s pevným diskem na normálním notebooku :) Přemýšlím co by to udělalo na studiovém počítači jako systémový disk ...

Jinak když vzpomenu na "odborné rady a úvahy" co jsem před časem dostal z Lenovo online centra musím se smát ... nejdřív že vůbec nelze přeinstalovat na jiný disk , potom že jo ale je to velká práce ... 4 hodiny x 590 Kč (z toho hodina stahování driverů) .. Realita: disk mi v prodejně vyměnili za 5 minut. Instalace Windows trvala cca 20 min, pak stačilo stáhnout program ThinkVantage a ten si sám stáhnul a nainstaloval všechny potřebné drivery za 5 min. a hotovo. Celkový (můj amatérský) čas kompletní instalace 25 minut bez jakéhokoliv problému ... Jsem spokojený s touhle koupí .. za 8k dobrý notebook (před 2 lety stál 40k) - s Weissem funguje skvěle, takže mám náhradní a mobilní DAW workstation ... a fajn fungujícího MBP na všechno ostatní (Windows na Macu never more ...) ... takže zatím spokojenost ...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Ivo : Super , ze si konecne nasiel variantu , ktora ta uspokojuje .. Tiez zrovna riesim SSD na zenin MACbook .. Dost som googlil o tom a priznam sa , ze mam z toho SSD trosku strach .. dost hororove pribehy som nasiel na nete ..

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Jaké hororové příběhy ? :)
Já ted musím aktuálně doplnit že sice ssd funguje za provozu skvěle, ale dějí se občas zvláštní věci v rámci startu/restartu Windows - zasekne se to často (bud s blikající bílou čárečkou vlevo nebo úvodní thinkpad obrazovka apod.) a konec. Musím násilím vypnout, nastartovat znovu a pak už to jde. A když jsem nechal při restartu zapojený firewire, tak to uplně zkolabovalo a musela nastat "obnova systému" (ted prostě ten firewire odpojuju a je to ok). Nevím jestli tohle chování souvisí s tím ssd. Ted zrovna zase: startuju, naběhne spouštění windows s ikonkou a najednou - modrá smrt. Restartnu a naběhne to v pořádku a hned ... nevím v čem může být problém. Dal jsem cvičně vypnout a při startu se to zaseklo na černé obrazovce. Pak jsem dal znovu a třikrát to naběhlo a restartovalo se bez problému a bleskově .. v čem může být zakopaný pes, netuším

edit: během nějakých uprav i cvičně jsem ted vypnul/restartoval tak 10x - naprosto svižně bez problémů ... takže skřítkové v akci ...

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

S malým odstupem zjištuju, že vše na notebooku funguje skvěle, kromě startu windows, ten je nevyzpytatelný (jestli se to nastartuje nebo ne), často se zasekne a musí dělat nadvakrát. Zajímavé že úplně stejný problém má kamarád na svém super studiovém novém počítači, kam si dal taky SSD disk. Že by to opravdu nějak souviselo s SSD ? V mém případě se při instalaci nedalo nic pokazit ... Jsou tam jen čerstvé originál W7, pár drobných nezbytností, Lenovo drivery a Samplitude. Nic jiného ...

nunu

Příspěvek od nunu »

pomalu se ztotoznuju s Pytkinem, asi fakt karma... SSD mi jede jak z praku, zadne bsod, zadne tuhnuti nic. To neni trik, to je Sony...

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Nejsem sám komu se to tak chová, viz zmíněný kolega (kouknul jsem i na net ... zadat třeba "SSD windows start problem" přináší hodně odkazů ...). Karmu a podobné srandičky bych nechal stranou ... Není to žádný velký problém, občas nastartuju 2x ... toť vše ... Může to být nějaká drobná vada na disku (mám corsair Force 3) anebo nějaký nesoulad něčeho ... Tam kde jsem to koupil mi nabídli zdarma komplet diagnostiku, případně odborný reinstall, tak uvidíme

nunu

Příspěvek od nunu »

Sandforce jsou problematicke, proto jsem se jim vyhnul... Nejspis cely zadrhel problemu. Mam crucial M4. Jedinna vec co mi nefunguje je unixovy virtualni stroj, z jakehokoliv hdd jede naprosto bez problemu, ale z ssd se nespusti a vytuhne zpravidla vmware...

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Najdi si v okoli nekoho kdo rozumi windows at se podiva, na cem presne tuhnou.

nixx

Příspěvek od nixx »

Byly ty Windowsy na to SSD nainstalovány nebo tam byly přeneseny z nějakého image? U SSD se doporučuje čistá "plnohodnotná" instalace - instalátor rozpozná, že je systém instalován na SSD a provede podle toho nějaká nastavení. Image, vyrobený předem na HDD, nemusí fungovat správně.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ivo : v tejto firme pracujem 2+ roky .. mame tu dve strizne s Win7 a Vegasom , kde je systemovy disk SSD .. NIKDY v zivote sa nestalo , ze by pozapnuti nenabootoval .. CIze nebude to globalna vec .. mozno v spojitosti s nejakym radicom , alebo daky driver ... atd ..

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Byla to čistá instalace na čistý disk. Ale jak jsem říkal - technik se nabídl že to nejen nainstaluje všechno odborně znovu, ale provede i celkovou kompletní diagnostiku a testy ... čili maximum co se dá udělat. Mimochodem tak dobrý přístup (včetně celkové široké nabídky) od prvního kontaktu, přes bezproblémové půjčení ntb na vyzkoušení domů, maximální ochotu a lidsky příjemnou komunikaci jsem už dlouho nezažil (http://www.gigacomputer.cz/ pobočka Liberec)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Ivo : ved to je ok , ze to je cista instalacia .. mozno kombinacia -> radic na doske -- driver vo win7 -- SSD , ktoru mas , je daka problematicka ..

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Otázka jestli se na to dá přijít a upravit to, aby to bylo OK

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Ivo : ja by som rozhodne skusil nainstalovat najnovsi driver na radic .. ak tam je Intel Chipset , tak intel ma taku jednu utilitu , kde su drivery na vsetky chipsety .. Intel.Inf sa to tusim vola .. to by som vyskusal urcite ..

Odpovědět