Teď už je to asi jedno, ale nemůžu potvrdit hlučnost HPček (alespoň ne těch modelů, co dodáváme a to je celkem slušný průřez od lowendu po velkou krávu s numerickým blokem). Po zapnutí si větrák hvízdne a pak o něm nevíš. Kolega si hrozně libuje, jak jsou tichý proti Asusu, co má on.Ivo píše:Ufff ... že by neexistoval normálně fungující tichý notebook ?
Nový notebook pro obecné použití
Aha, takže potvrzuješ, že se s tím dělat opravdu nedáKermitak píše:Vidis, ja to tak par dni praktikoval. Pak jsem si koupil mys
Jistě. Je to velice efektivní. Můžu psát oběma rukama, hýbat kurzorem a scrollovat dokumentem/www stránkou v libovolné ose aniž bych musel kteroukoliv rukou někam přehmatávat.(ty snad pouzivas radsi trackpoint nez mys ?)
Zvláštní, jak dojmy uživatelů (6710b) tak i recenze zminují dost velký hluk větrákůCtirad píše:Teď už je to asi jedno, ale nemůžu potvrdit hlučnost HPček (alespoň ne těch modelů, co dodáváme a to je celkem slušný průřez od lowendu po velkou krávu s numerickým blokem). Po zapnutí si větrák hvízdne a pak o něm nevíš. Kolega si hrozně libuje, jak jsou tichý proti Asusu, co má on.Ivo píše:Ufff ... že by neexistoval normálně fungující tichý notebook ?
Samozrejme se s tim da delat bez problemu libovolne dlouho. Jednou jsem na tom delal v zahranici denne asi mesic a nemel jsem nejmensi problem. Ale na mys jsem proste zvykly. A vyjimka nejsem, znam nekolik lidi, co na touchpadu pracuji dnes a denne. A scrollovat mohu taky bez problemu, staci si nadefinovat zony ;) (a popravde, tohle mi u mysi docela chybi).Ctirad píše: Aha, takže potvrzuješ, že se s tím dělat opravdu nedá ;) Už jsem myslel, že budeš výjimka, co potvrzuje pravidlo.
Prijde mi ze spis ty jsi vyjimka, neznam nikoho jineho, kdo by preferoval ten klitoris pred mysi ;)
Já jsem byl taky zvyklý na myš a automaticky jsem si jí připojoval i k dyž jsem si koupil notebook. Během týdne jsem ale zjistil, že jí nepotřebuju.Kermitak píše:Samozrejme se s tim da delat bez problemu libovolne dlouho. Jednou jsem na tom delal v zahranici denne asi mesic a nemel jsem nejmensi problem. Ale na mys jsem proste zvykly.
Ale jo, nadefinovat se dá ledacos, ale všechno je to jenom taková berlička. Já jsem se snažil sžít s touchpadem na vyfasoveném Asus (a později Vaiu) asi měsíc a pak jsem si taky musel připojovat myš, protože to prostě nešlo. Neříkej mi, že ti připadá normální, že musíš pořád krčit ruku a přesouvat jí mezi klávesnicí a touchpadem. Nehledě na to, že u touchpadu bývají v naprosté většině případů pouhá 2 tlačítka a často tak blbě umístěná, že člověk potřebuje druhou ruku, aby je mohl mačkat.A scrollovat mohu taky bez problemu, staci si nadefinovat zony![]()
Prostě rozdíl touchpad/trackpoint je asi jako rozdíl mezi starou dvoutlačítkovou kuličkovou myší a moderní tří a vícetlačítkovou optickou myší s kolečkem.
Já fakt neznám nikoho, kdo by měl u Thinkpadu připojenou myš. Naopak jsem snad neviděl nikoho, kdo by měl na stole v kanclu notebook s touchpadem a tu myš (a často i externí klávesnici) tam připojenou neměl.Prijde mi ze spis ty jsi vyjimka, neznam nikoho jineho, kdo by preferoval ten klitoris pred mysi
Sorry ale tohle je blbost ;)) Je to individualni zalezitost.Ctirad píše: Prostě rozdíl touchpad/trackpoint je asi jako rozdíl mezi starou dvoutlačítkovou kuličkovou myší a moderní tří a vícetlačítkovou optickou myší s kolečkem.
To je zajimavy, jak se s geografickym umistenim hromadne menej lidsky navyky :)) V miste A pracuji vsichni s mysi, v miste B vsichni s trackpointem. A netyka se to jen notebooku, staci si trochu projit forum. Na tom by se skoro dala stavet vedecka prace ;) Nebudem to resit, k nicemu to nevede a Ivo uz ma vybrano ;)Ctirad píše:Já fakt neznám nikoho, kdo by měl u Thinkpadu připojenou myš. Naopak jsem snad neviděl nikoho, kdo by měl na stole v kanclu notebook s touchpadem a tu myš (a často i externí klávesnici) tam připojenou neměl.