PC vs NOTEBOOK
fova: ja vim, ze leskly je lepsi na filmy a fotky, mozna potazmo na grafickou praci (taky mam moznost srovnani, lesky ma spousta kamaradu, nikdo nema matny)...ale kdyz je nekdo casto v terenu, asi se vic vyplati ten matny...ja to podle toho tak volil a jsem spokojeny, odrazy vubec neresim, proste nejsou 
Jsi.defka : si truhlik .. mohli sme v sobotu o tom pokecat .. Ono zavisi od toho , co viacej budes robit .. Ak to chces ako vseobecny komputer .. na ktorom doma internetujes , pozeras filmy , robis hudbu .. a prilezistostne ho zoberies na live , tak tam moze byt notebook vhodny .. Ak to chces ale vyhradne na muziku , a chces to nosit po kseftoch .. tak by som siel do racku .. s poriadnym kejsom na koleckach .. poriesene konektory na pripojenie von (pripadne aj dibox ) .. atd atd ..
Pytkin: ja s nim o tom kecam furt, chodim s nim do skoly...jako puvodne jsem mu take doporucoval rack, ctyrjadro a tak...ctyrjadro pry nevyuzije, takze jsem vybral nejnovejsi dvoujadra (ktera u nas moc jeste nejsou, takze zdrzeni)...jenze to musi byt bezhlucne, takze jsem vymejslel pasivni chlazeni u kteryho jsem se ale bal, ze se do vybrane eurocase rack bedny nevejde...stejne nakonec rikal, ze chce normalni tower bednu, ktera bude navic odhlucnena, takze par tichejch vetraku nebude slyset...ted ze mozna zase notebook...chtel tam (do desktopu) take 8800 GT, takze pouze na hudbu to asi nebude
jinak ty pozadavky na absolutni bezhlucnost - ja si hlavne myslim, ze to ma vyznam jedine pri nahravani a pokud si oddeli reziji od nahravaci mistnosti, uz se uplna bezhlucnost resit nemusi...jenze to prej nejde atd...
jak jsem psal, resim to uz dva mesice, ale me to nevadi...o me ale nejde
jinak ty pozadavky na absolutni bezhlucnost - ja si hlavne myslim, ze to ma vyznam jedine pri nahravani a pokud si oddeli reziji od nahravaci mistnosti, uz se uplna bezhlucnost resit nemusi...jenze to prej nejde atd...
jak jsem psal, resim to uz dva mesice, ale me to nevadi...o me ale nejde
Hele jestli chce absolutně nehlučnou sestavu, ať rychle zapomene na 8800 Gt
.. nebo spíš naopak - ať si koupí GT a zapomene na bezhlučnost
GT za to OPRAVDU stojí - takovéhle PC tuhle kartu potřebuje
... ale pak už bych vážně nehrotil pasivní chlazení CPU!!!
Nová dvoujádra myslíš asi E8200/8400, co? jo, po těch taky slintám.. 8400 a jeho přetaktovatelnost přeš 4 GHz za relativně normálních podmínek je lahoda
...
Chlazení - PASIV JE MAGOŘINA, leda teda vodníka do toho
... chladiče jsou geniální od Scythe (já mám Infinity a jediné, co je z compu slyšet je malinko grafická karta 7600 GS supertichá - a suverénně nejhlasitější zvuky co mi tu lezou jsou roztočení mechaniky, bootovací roztočení disků a jen pro psy a mne slyšitelné pískání myši)
A monitor na normální (domácí) existenci URČITĚ lesklý... ten svůj miluju (i když je zrovna teď na cestě ze zlínského servisu
)
Nová dvoujádra myslíš asi E8200/8400, co? jo, po těch taky slintám.. 8400 a jeho přetaktovatelnost přeš 4 GHz za relativně normálních podmínek je lahoda
Chlazení - PASIV JE MAGOŘINA, leda teda vodníka do toho
A monitor na normální (domácí) existenci URČITĚ lesklý... ten svůj miluju (i když je zrovna teď na cestě ze zlínského servisu
Já jsem nedávno řešil stejnej problém.Do desktop bych šel jenom v případě že bych disponoval regulerním studiem/prostorem kde se dají kdykoliv nahrávat bicí live a zároveň tam bydlet. Vzhledem k tomu že mu sím za touto radovánkou kousek dojíždět, pro mne nebyla jiná možnost.
Šel sem do velmi levného řešení ale i neslabší core duo zvládá i 1gb ram zvládá (10 stop současně) ale pozor na pomalý disky!!!!
nedávno sem to tady řešil. pokud počítač má sloužit na hudbu tak grafika asi neni priorita.
MSI mi přijde jako hodně dobrá volba - škoda že za značku (i když takhle neznámou/neobvyklou) se platí.
Šel sem do velmi levného řešení ale i neslabší core duo zvládá i 1gb ram zvládá (10 stop současně) ale pozor na pomalý disky!!!!
nedávno sem to tady řešil. pokud počítač má sloužit na hudbu tak grafika asi neni priorita.
MSI mi přijde jako hodně dobrá volba - škoda že za značku (i když takhle neznámou/neobvyklou) se platí.
SadLuck: jo, myslim 8400, ten jsem mu také doporučil...pokud vím, tak ho má objednaný z USA
o přetaktování nic nevím, nedělám to, ale mě se tahle nová jádra líbí proto, že méně topí a přitom na stejné frekvenci mají vyšší výkon, než ty předešlé - Conroe a tak podobně...myslím si, že když už dneska kupovat dvoujádro, tak právě tohle...
teď nevím jistě, jestli chtěl 8800GT, ale když už pořádnou herní grafiku, tak asi nic horšího nemá smysl...8800 GT je prostě hit v poměru cena/výkon...
s pasivem...chtěl jsem tam nacpat Ninju a kdyby to nezvládal pasivně (což by se nejspíš stalo), tak by se tam prásknul jeden větrák na 1500 rpm, kterej by nebyl vůbec slyšet a to už by to snad s tím kilovým pasivem mohlo chladit - zvlášť 8400, který málo topí...jenže u Ninja nejsem schopnej zaručit, že se vejde do každé case, což se podle mě nevejde...to je jedno, desktop jsme stejně nakonec pasivní zavrhli...
teď čekám, jak to dopadne tady s tím PC vs. Notebook a pak se uvidí dál...
teď nevím jistě, jestli chtěl 8800GT, ale když už pořádnou herní grafiku, tak asi nic horšího nemá smysl...8800 GT je prostě hit v poměru cena/výkon...
s pasivem...chtěl jsem tam nacpat Ninju a kdyby to nezvládal pasivně (což by se nejspíš stalo), tak by se tam prásknul jeden větrák na 1500 rpm, kterej by nebyl vůbec slyšet a to už by to snad s tím kilovým pasivem mohlo chladit - zvlášť 8400, který málo topí...jenže u Ninja nejsem schopnej zaručit, že se vejde do každé case, což se podle mě nevejde...to je jedno, desktop jsme stejně nakonec pasivní zavrhli...
teď čekám, jak to dopadne tady s tím PC vs. Notebook a pak se uvidí dál...
Naposledy upravil(a) Jindy2 dne 03 bře 2008 20:24, celkem upraveno 1 x.
SadLuck: netaktuju mno...mám rád výrobky v defaultním výrobním nastavení, bojím se nestability a tak dále...kromě toho má prý intel v procesorech technologii, která pozná, pokud procesor shořel v důsledku přílišného přetaktování a reklamaci ti potom nemusejí uznat...takové bubu kecy jsou sice to poslední, čeho bych se bál, ale jak jsem říkal, mám rád tovární nastavení, asi jsem divnej