PC vs NOTEBOOK

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows

<t>Notebook nebo pc?</t>

notebook
13
50%
pc
13
50%

Celkem hlasů: 26

SadLuck

Příspěvek od SadLuck »

to najdeš, obyvkle stačí zmáčknout "del" při bootování :) ... ale ne, vážně, chce to o tom něco zjistit a hlavně mít jistotu, že máš odpovídající komponenty.. já na to tu sestavu stavěl - C2D E6420 2,13 GHz -> 3,2 GHz stabilně.. ale je to hodně o pamětech a desce... E8400 je k sežrání, really... sice jsem ji zatim neměl možnost otestovat,ale doufám, že ta možnsot přijde :)

SadLuck

Příspěvek od SadLuck »

Jindy2 píše:SadLuck: netaktuju mno...mám rád výrobky v defaultním výrobním nastavení, bojím se nestability a tak dále...kromě toho má prý intel v procesorech technologii, která pozná, pokud procesor shořel v důsledku přílišného přetaktování a reklamaci ti potom nemusejí uznat...takové bubu kecy jsou sice to poslední, čeho bych se bál, ale jak jsem říkal, mám rád tovární nastavení, asi jsem divnej :)
i kdyby to bubu bylo pravdivé, pořídíš-li dobrou sestavu a hlavně CHLADIČ - třeba ten Infinity a pokud nebudeš zvedat napětí přes určité meze a budeš si při testování HLÍDAT teplotu, nic moc ti nehrozí :).. každopádně je to práce a někdy dost frustrující.. on takový nebootující/cyklující počítač moc nepotěší :).. někdy se to taky jen tak hroutí.. no, chce to najít ideální bod pro každý kousek, takže je to na dýl...

komasix

Příspěvek od komasix »

ach soo. Já na desktopu zvyšoval frekvence ňákou utilitou... ježiš já už ani nevim co sem měl za desku. (nebo mam - někde ve sklepě) Hledal sem něco takovýho na C2D a nic.tak to bude vyšší dívčí

kexik

Příspěvek od kexik »

ciste hypoteticky ide menit takt speedfanom. len musis vediet aky hodinovy chip pouziva tvoja doska, interna databaza speedfanu je v tomto pochopitelne dost nedokonala

SadLuck

Příspěvek od SadLuck »

počkej, speedfan dovoluje měnit napětí na CPU, RAM, desce, násobiče pamětí... ehm? :) .... to mi přijde poněkud... no... hodně HYPOTETICKÉ :)

kexik

Příspěvek od kexik »

napatia nastavis v biose,to je jasne... ale taktovanie samotne je lepsie menit za jazdy, aby si nemusel zakazdym rebootovat... trebars zliepas projekt, cpu ide na 130%, ale potom potrebujes nahravat, tak zhodis takt na minimum, freeznes stopy, stiahnes otacky na vetrakoch a ides... ziadny reboot

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

SadLuck: když jsi takový přetaktovací maniak, tak by ses měl přihlásit do cyklu soutěží OvecloKing, který pořádá PCTuning....www.pctuning.cz - no to jen pro případ, že to neznáš, o čemž pochybuji :)

SadLuck

Příspěvek od SadLuck »

:shock:

cože? ... tak nevím, ale jediná rozumná možnost jak za jízdy hýbat s frekvencí je pokud vím násobič (tedy ne samotná frekvence) a to je právě doména moderních procesorů, že tohle umí... můj hýbe pokud vím 8/6 ... FSB CPU ale musíš rozjet stabilně v poměru s taktem ramky, děličkou... s FSB proboha snad nemůžeš hýbat za jízdy???

SadLuck

Příspěvek od SadLuck »

Jindy2 píše:SadLuck: když jsi takový přetaktovací maniak, tak by ses měl přihlásit do cyklu soutěží OvecloKing, který pořádá PCTuning....www.pctuning.cz - no to jen pro případ, že to neznáš, o čemž pochybuji :)
o soutěži nevím, neřeším :) jinak podobná fóra mam samozřejmě prostudovaná :) ... nejsem maniak, nemam na to money - prostě jsem chtěl ze svého stroje dostat maximum - respektive ho postavit na maximální poměr cena/VÝKON .. proto mam momentálně vrásky z toho, že se mi nějak podělal čip s hlavním BIOSem a běží mi jen záložní a nemůžu taktovat :-/ .. musim nějak vyřešit - jen co bude čas..

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

jindy2 : vobec nie si divny .. tiez nikdy nepretaktovavam procesor .. radsej kupim ten najrychlejsi co je ..

Cundo
Profesionál

Příspěvek od Cundo »

Tato tema ako keby spadla zneba...akurat riesime PC do kapely na podium.Zaujimalo by ma co si myslite o laptopoch-skladackach,tusim sa to vola barbone alebo pod.Kamarat robi v PC firme a uz to v minulosti skladal,dalo by sa to nakonfigurovat presne podla potreby...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Cundo : ja myslim ze je to jedno .. zasadna otazka je ci NTB alebo Bedna ..

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

Cundo: laptopy skládačky...nevím, jestli se tomu říká barbone, ale složit si (snad) skoro celý laptop podle sebe můžeš díky VBI (dával jsem tu už odkaz na druhé straně):

http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... &Itemid=84

je to minimálně zajímavé, ale já bych se asi spíš pokusil si najít model laptopu, jehož parametry by mi prostě vyhovovaly a nekomplikoval bych to...dneska je těch modelů laptopů strašné množství, jen si vybrat...

kexik

Příspěvek od kexik »

mimochodom, vcera som troska lovil v oddeleni rackov a antec robi vec co sa vola studio... ma to uz zdroj, podobneho typu ako mali stare ibmka, s nasavanim vzduchu vpredu a ventilatorom vnutri a nie na zadnej stene
http://www.antec.com/ec/de/productDetai ... odID=03001
cena je ale vyssia, presne ako hovorim

delay

Příspěvek od delay »

Tady je asi akorát problém, že se na výkoné CPU nevejde pořádnej pasivní blok (malá výška racku), musel by se pohledat vhodnej chladič. Je přeci blbost, aby PC na DAW bylo hlasité, zvláště když je často umístěno v monitorovací místnosti...

Odpovědět