problem s PC -

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
kexik

Příspěvek od kexik »

moze to byt aj usmazeny procak, pamat, hocaka pci karta. vsetko nepotrebne vytahaj von, nechaj len pamate, cpu a spusti to (ani mys ci klavesku). ak to ani potom nepojde, mas zhorete nieco z tejto trojice a treba dakde pozicat dalsi hw aby sa skusanim zistilo, ze co. procak to obvykle nebyva, statisticky... najcastejsie doska

fova

Příspěvek od fova »

Styx: Ja jsem se ti nesnazil rict, ze mas problem s pameti, ale abys poradne vse znovu zastrcil do slotu a konektoru. Psal jsi, ze jsi daval novou grafiku. Tim, jak jsi ji zatlacil do desky mohlo dojit ke ztrate kontaktu u jineho komponentu. Nebo jsi omylem povytahl nejaky kabel.

styx_oarsman

Příspěvek od styx_oarsman »

fova: jasne, to sa mohlo stat. Skusim to dnes vsetko znovu zapojit, skontrolujem aj tie kondiky a uvidi sa . . .

fova

Příspěvek od fova »

Zkus zatlacit uplne veskere kontakty v pocitaci. Me to pomohlo a take jsem myslel, ze mi odesla deska. Dodnes nevim, kde vlastne byl problem.

Kdyz to nepomuze:
Abys nekupoval zbytecne nove komponenty, tak to vem k nejakemu znamemu IT chlapikovi, ktery bude mit vedle sebe dva compy (jeden z nich bude tvuj) a bude mezi nimi prehazovat komponenty a zkouset, co presne odeslo.

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

fova : obavam sa ze v tomto problem nie je.. ak je zle zasunuta pamat, tak pocujes zname pipanie ktore varuje ze pamat je zle nasadena, to udrie do usi aj mrtvemu... a mimo to, nie som si teraz 100% isty, ale bios nabehne aj bez pamate... co sa v tomto pripade nestalo
Naposledy upravil(a) EXCOM dne 04 úno 2008 14:05, celkem upraveno 1 x.

fova

Příspěvek od fova »

Jenze me pocitac po doplneni pameti nepipal ani nenabehl bios ;-)
Domnivam se, ze pri zasouvani pameti jsem prohnul desku nebo zavadil o jiny dil a tim vznikl nekde spatny kontakt s deskou. S pameti to nemuselo mit nic spolecneho.

Jde tu o obecny princip - jakmile se clovek hrabe v compu a neco tam vymenuje, mel by nasledne prekontrolovat kontakt vsech dilu.
Naposledy upravil(a) fova dne 04 úno 2008 14:07, celkem upraveno 1 x.

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

fova : ano, pamat ma tendenciu toto robit ked sa pridava nova.. starsie dosky boli expertom na tento podla mna "fenomen" :)

fova

Příspěvek od fova »

Ale me ten comp pak uz nesel s zadnou pameti. Ani z tou puvodni, co jsem tam mel pred doplnenim. Po dukladnem zasunuti vsech dilu uz zase fungoval.

Opustme prosim moji pamet a zamerme se na kontakty komponentu v PC :-)

kexik

Příspěvek od kexik »

nie vsetky dosky maju pipaciu diagnostiku a nie vsetky sa bez pamati rozbehnu. so zle zasunutym modulom sa nerozbehne ziadna doska. fova dobre hovori

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

kexik : jasne, o tom nie je pochyb... ale beziace PC sa nevypne z nicoho nic a dovod by bol zle zasunuta pamat, ked este niekto hra hru... to jedine ze by silno kopol do bedne a nastal reset a teoreticky sa vysunula pamat zo slotu co ale pochybujem.. preto som vyvodil ze pamat to v tomto pripade na 90% nebude...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Ja by som to tiez videl na dosku , resp. kondiky na nej .. ale to vacsinou odchadza postupne .. ze to zacne blbnut .. restartovat sa .. atd .. az to nakoniec nejde zapnut ..

kexik

Příspěvek od kexik »

ja mam jeden komp, kde je debilny konektor na grafiku... a fakt sa dakedy stane ze je tam zly kontakt, ktreba grafikou troska zatriast a potom sa to rozbehne... v nepresnej skrini sa nerozbehne vobec

nieco podobne sa moze stat aj casom, ze kontakty prestanu pruzit a teda doliehat. dalsia moznost su diely zasrate vodivym prachom. moznosti je hrozne moc, uz som zazil v praxi neuveritelne veci a to len tak ciste z pleziru pomaham kamaratom, nie som ziadny servisak

S_Bühler

Příspěvek od S_Bühler »

uplně to samé se stalo mě a několikrátpo sobě. Teda nevím přesně jestli to bylo to samé, ale mělo to hodně podobný efekt. stalo se mi to tak 4 roky zpátky u starého PC...

odešla mi grafárna, do moňase nešel signál. Ok, vyzkoušel jsem monitor na jiném PC - fungoval, vyzkoušel jsem jiný monitor na svojem PC - nefungoval. zkusil jsem vyměnit grafiku za jinou a vše spustit - fungovalo to. starou grafiku jsem vyzkoušel na jiném PC a zjistil jsem že nefunguje. říkal jsem si že PC si ze mě dělá prdel. Měsíc na to znova černá obrazovka. zkusil jsem vyměnit znova grafiku, ta stará zas enefungovala... prostě PC nebo základí deska mi začala likvidovat grafiky....

teď už mám naštěstí PC nový...

Vuid

Příspěvek od Vuid »

Taky se priklanim k nazoru ze problem bude v zakladni desce.

Radim ze vseho nejdriv vymenit baterii (clanek) ktera drzi nastaveni BIOSu, vzhledem k tomu ze je ta deska tak stara muze byt vybita. Nekdy to opravdu zpusobi totalni kolaps pc.
Taky by bylo dobry odebrat z pc vsechny komponenty ktery nejsou nutne potreba (nechat jen jednu RAM a grafickou kartu).

styx_oarsman

Příspěvek od styx_oarsman »

Takze . . . skusil som teda vybrat vsetko az na ramku a grafiku, ale nepomohlo to. Potom som zresetoval CMOS, ale opat nic. Doska vypada na pohlad ok, ziadne viditelne poskodenie, kondiky sa zdaju byt v pohode. Vymenit baterku som zatial neskusal, ale asi to skusim.

Pytkin sa myslim pytal ci to pri zapinani pipa - takze som zistil, ze nepipa (no predtym ked bol komp v pohode tak pipal). Dokonca ani nesvietia vpredu na bedni kontrolky - lepsie povedane, ta co signalizuje ze komp ide vobec nesvieti, a ta co signalizuje "zvysenu namahu" asi dva krat svietila (zo vsetkych tych mojich pokusov to zapnut).
Nemohol napr odist procesor? Nejakym nadmernym vytazenim apod...

Odpovědět